FILMHUIS GOUDA

La isla mínima

Intro volgt binnenkort...
LA ISLA MÍNIMA opent met ongekend mooie beelden van het gebied waar dit Spaanse misdaaddrama zich afspeelt. Vanuit de lucht zoekt de camera de moeraslanden van de Guadalquivir af, zo’n 20 km van Sevilla verwijderd. Een verlaten delta met hier en daar een boerendorp – voor vogels is het een eldorado. Het is september 1980. De naweeën van het Franco-regime zijn nog voelbaar, de weg naar democratie is nog niet geplaveid. Twee rechercheurs uit Madrid reizen af naar het zuiden om een vermissingszaak van twee tienermeisjes te onderzoeken. Ze zijn elkaars tegenpolen: Juan is een harde en van de oude stempel, de jongere Pedro is duidelijk van de nieuwe lichting. Van een collegiale samenwerking is dan ook niet altijd sprake. De rechercheurs krijgen te horen dat de verdwenen zusjes Estrella en Carmen na een bezoek aan de kermis niet meer zijn thuisgekomen. Ze gaan op jacht naar getuigen en proberen zich een beeld te vormen van de meisjes. Die waren bepaald niet bedeesd, vertellen dorpelingen, en een vrouw heeft ze aan de rand van het dorp in een witte Citroën zien stappen. Met de vader van de zusjes valt niet te praten, de moeder helpt de rechercheurs heimelijk wel op weg. Dat er iets speelt in het gezin is dus duidelijk. Wanneer de twee gehavende lichamen worden gevonden, komt er wat schot in de zaak. Nu nog de moordenaar... maar zo eenvoudig ligt dat niet. Het boerendorp blijkt één groot wespennest. LA ISLA MÍNIMA is een groot succes in Spanje (3,5 miljoen bezoekers), waar de film met tien Goya’s werd gelauwerd. Maar ook daarbuiten wordt deze sfeervolle en ingetogen geacteerde thriller gewaardeerd door publiek en pers.

cast
Javier Gutiérrez, Raúl Arévalo, Marí­a Varod

duur
105 min.

  • vrijdag 23 augustus 2019, om: 20:30
  • donderdag 29 augustus 2019, om: 20:30

Queen of hearts

Veertiger Anne heeft een goed leven dat een wending neemt als zij de zoon van haar man verleidt. Ze neemt een beslissing met dramatische gevolgen.
Anne (Trine Dyrholm) is een succesvol advocaat, heeft een gezin met twee lieve dochters, een vriendelijke, hardwerkende man Peter (Magnus Krepper) en woont in een mooi huis omgeven door prachtige natuur. Geen vuiltje aan de lucht tot dusverre. Maar dat verandert als Gustav (Gustav Lindh), de puberzoon van haar man, bij hen intrekt. De jongen kon het niet meer met zijn moeder vinden en had bovendien problemen op school. Peter heeft het knap lastig met zijn komst, maar Anne lukt het al snel om een band met hem op te bouwen. Er ontstaat zelfs een seksuele relatie tussen de twee, waar beiden van genieten. Toch besluit Anne op een dag om de affaire te beëindigen. De heftige gebeurtenissen die daarop volgen, had ook zij misschien niet kunnen bevroeden. QUEEN OF HEARTS wordt gedragen door steracteur Trine Dyrholm (BECOMING AST RID, IN A BETT ER WORLD, FEST EN). Als geen ander kan zij een vrouw als Anne vertolken: een vrouw die haar eigen weg gaat, graag gelijk krijgt en geen tegenspraak duldt.

cast
Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper

duur
127 min.

  • vrijdag 23 augustus 2019, om: 15:30
Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.