FILMHUIS GOUDA

Tutankhamun: The Last Exhibition

:: Jubileum-passie: €4,50 korting Deze maand is het precies 100 jaar geleden dat de Britse archeoloog en egyptoloog Howard Carter in het Dal der Koningen bij Luxor de grafkamer ontdekte van Toetanchamon. In een uitgebreide inleidende lezing neemt Midden-oostenkenner Jielis van Baalen u mee in de wondere wereld van het oude Egypte.
In deze schitterende documentaire komen meer dan 150 schatten uit het graf aan bod. Het zijn unieke beelden van de internationale tentoonstelling The Golden Boy in Los Angeles (2019). Met hoge resolutiefoto’s van Sandro Vanni, close-upbeelden uit het Egyptisch Museum in Caïro, voorzien van deskundig commentaar door internationale kenners. De voice-over is van Iggy Pop. In een uitgebreide inleidende lezing neemt Midden-oostenkenner Jielis van Baalen u mee in de wondere wereld van het oude Egypte. We volgen de ontwikkelingen van het begin van de Faraonische periode tot de troonsbestijging van de tot halfgod verheven jongen, die op negentienjarige leeftijd stierf en van alle farao’s de meest beroemde werd: Toetanchamon.

cast
Iggy Pop

duur
78 min.

VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.