FILMHUIS GOUDA

L’événement

Frankrijk, 1963. In Angoulême ontdekt de bijna afgestudeerde briljante literatuurstudent Anna (Anamaria Vartolomei) dat ze zwanger is geraakt. Als alleenstaande moeder zonder diploma zullen daarmee al haar kansen verkeken zijn, terwijl abortus verboden is en bovenal een enorm taboe. Deze doortastende, intieme Gouden Leeuw-winnaar, naar de novelle ‘Het voorval’ van Annie Ernaux, schetst een mooi (tijds)beeld van een vrouw in een paternalistische wereld.
------ de Morgen â??â??â??â?? “L’événement’ toont wat er gebeurt wanneer vrouwen geen baas zijn in eigen buik.” ------De Volkskrant â??â??â??â??“Een veelomvattend, indrukwekkend drama”------NRC â??â??â??â??“Met een zeer overtuigende Anamaria Vartolomei”------Algemeen Dagblad â??â??â??â??“Tijdens de lange, onzekere weg naar hulp bij haar ongewenste zwangerschap, komt een kracht vrij die Anne boven haar plaats, positie en tijd uittilt.”------Trouw â??â??â??â??“Indrukwekkend verbeeld”

cast
Anamaria Vartolomei, Sandrine Bonnaire, Luàna Bajrami, Louise Chevillotte

duur
100 min.

  • zondag 22 mei 2022, om: 11:00

Nobody Has to Know

Acteur Bouli Lanners bewees al dat hij ook kan regisseren (LES GÉANTS, ELDORADO). In zijn nieuwste film, een Engelstalige productie, kiest hij met een afgelegen Schots eiland andermaal voor een vervreemdend mooie setting. Langs ruige kusten in volle zeewind beleven de geëmigreerde Belg Phil (gespeeld door Lanners) en de Schotse Millie (Michelle Fairley uit ‘Game of Thrones’) een opnieuw opbloeiende romance. Voor hen beiden is het wennen, aftasten en zich verwonderen, want sinds een beroerte laat Phil's geheugen hem in de steek. Een innemend drama over hoe nieuwe ervaringen samensmelten met uitgewiste herinneringen.
.

cast
Bouli Lanners, Michelle Fairley, Julian Glover

duur
99 min.

  • zondag 22 mei 2022, om: 20:00
  • dinsdag 24 mei 2022, om: 14:30
  • vrijdag 27 mei 2022, om: 15:00
  • zondag 29 mei 2022, om: 11:00

Fabian oder der Gang vor die Hunde

Dynamische verfilming van Erich Kästner's vooruitziende roman ‘Fabian, het verhaal van een moralist’ uit 1931, die de lezer een spiegel voorhield van het aanstaande ineenstorten van de Duitse samenleving (en daarmee ook van Europa). In Berlijn wordt de jonge reclameschrijver Jakob Fabian (uitmuntend gespeeld door Tom Schilling uit WERK OHNE AUTOR) geconfronteerd met kleine en grote thema's van toen en nu. 's Nachts struint hij met zijn rijke boezemvriend Labude het bonte nachtleven van de metropool af en beleeft daar liefde en verdriet, tegenslagen en politieke onrust in een onheilspellend veranderende maatschappij.
------NRC â??â??â??â??“Dominik Graf maakte met ‘Fabian oder Der Gang vor die Hunde’ een enerverende, originele en vooral eigentijdse film over Berlijn op de rand van de afgrond van het Derde Rijk.”------Filmkrant“In zijn oeuvre vol tv-films en krimi’s bewees [regisseur Dominik Graf] al eerder lak te hebben aan de conventies van de kostuumfilm. In Fabian creëert hij een licht ontvlambare beeldenmix, gefilmd in zowel kleur als zwart-wit en zowel op Super8-film als op digitale video.”

cast
Saskia Rosendahl, Tom Schilling, Albrecht Schuch

duur
176 min.

  • zondag 22 mei 2022, om: 14:30
  • zaterdag 28 mei 2022, om: 14:30
  • dinsdag 31 mei 2022, om: 19:45
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.