FILMHUIS GOUDA

A Hero

Prachtig ambigue film van Oscarwinnaar Asghar Farhadi (A SEPARATION, THE SALESMAN, TODOS LO SABEN) over de sympathieke Rahim, die op verlof uit de gevangenis dankzij een nobele daad een lokale held wordt. Maar in wiens belang is dat eigenlijk? Rahim's geluk blijft hem vervolgens ontglippen. Sociaal èn spannend psychologisch drama vol intrigerende morele vragen, geeft ondertussen een sfeervolle inkijk in de Iraanse samenleving.
------de Volkskrant â??â??â??â??”A Hero is een razend knap psychologisch drama.”------De Morgen â??â??â??â??“Asghar Farhadi blijft onovertroffen in zijn verfijning en morele nuance.” • “Een medicijn tegen zwart-witdenken”------NRC â??â??â??“Goede daden worden meteen bestraft in Farhadi’s ‘A Hero’.” • “A Hero is in de kern een film over beeldvorming.”

cast
Amir Jadidi, Fereshteh Sadre Orafaiy, Mohsen Tanabandeh

duur
127 min.

  • vrijdag 20 mei 2022, om: 15:00
  • maandag 23 mei 2022, om: 20:00

Ali & Ava

Meeslepend portret vol pakkende muziek, van een van de leukste filmverliefdheden van dit jaar. Verpauperd Noord-Engeland is de setting voor dit aanstekelijke drama over de ontwapende vriendschap tussen twee veertigers: Ava is basisschool-juf, alleenstaande moeder van vijf en heeft een rechts-extremische zoon. De goedgehumeurde en ongeremde Ali ligt (stiekem) in scheiding en komt uit een grote Kasjmier-familie. Beiden hebben zat eigen problemen en een verleden maar delen een heerlijke passie voor muziek. De personages zijn gebaseerd op echte bewoners van het gebied, die de regisseur ontmoette bij opnames van THE ARBOR en THE SELFISH GIANT.
------NRC â??â??â??â??“Sprankelende liefde van veertigers met bagage.”

cast
Adeel Akhtar, Claire Rushbrook

duur
95 min.

  • vrijdag 20 mei 2022, om: 20:30
  • woensdag 25 mei 2022, om: 14:30
  • vrijdag 27 mei 2022, om: 11:00
  • zondag 29 mei 2022, om: 20:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.