Kinderboerderij Goudse Hofsteden
zaterdag 25 en zondag 26 mei, van 11u00-17u00

Goudse Hofstedendagen, feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

Open Huis

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 25 en zondag 26 mei voor de 45-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

hofstedendagen Gouda.JPG

Oude boerderijen

Tijdens het bezoek aan dit bruisende weekend kan iedereen kennismaken met de diversiteit en vele uiteenlopende facetten van één van de weinige veenlinten in een stad: een prachtige landelijke weg met oude boerderijen naar het centrum van de stad.

Op veel erven zijn er een tal van activiteiten, voor jong tot ouder. Er zijn onder meer optredens van verschillende muziekgroepen, ambachten als kaarsen maken en houtdraaien en graveren, demonstraties met pony’s, informatie over natuur en groen, creatief plein, kraampjes met verkoopprodukten.

Vitamine-fiets

De Vitamine-fiets is aanwezig met (vergeten) groentes, fototentoonstellingen en meer. Ook voor kinderen zijn vele activiteiten als spelletjes, ponyritjes, springkussens, stormbaan, varen met bootjes, schminken, abseilen en speurtochten. De boekfiets zal leuke en spannende verhalen voorlezen. Voor een hapje en een drankje is er ruim voldoende aanbod, van poffertjes tot patatjes, van broodjes worst tot ijsjes, er is van alles te verkrijgen.

schminken kindje leeuw.jpg

Opening

De opening zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 11u00 bij de kinderboerderij die dit jaar 50 jaar bestaat. De openingshandeling zal uitgevoerd worden door kinderburgemeester Pheline  en de kinderwethouders Noor, Julia, Noah en Jasmijn. 

Voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten, muzikale optredens en de deelnemende organisaties: www.goudsehofstedendagen.nl.

GOUDA

Leuke dingen doen met de Rotterdampas

De Rotterdampas is een pas waarmee je gratis of met korting leuke uitjes kunt doen en maken. Maar ook korting krijgt op workshops of etentjes in Gouda én de regio.

Jaarlijks zijn er 750 acties! Wat dacht je van een bezoek aan Monkey Town Gouda of Museum Gouda? In de regio is ook veel te beleven. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Euromast Rotterdam, Plaswijckpark en Duinrell. Neem voor alle leuke acties een kijkje op de website van de Rotterdampas (www.rotterdampas.nl) of in de gratis Rotterdampas app.

Iedereen kan een Rotterdampas kopen
De pas kost standaard € 60,- voor volwassenen. In combinatie met de volwassenenpas kun je voor € 17,50 ook een pas voor je kinderen kopen. Woon je in Gouda maar studeer je in Rotterdam? Dan kun je de pas met korting kopen in Rotterdam. Heb je een laag inkomen? Dan kun je via de gemeente Gouda (http://www.gouda.nl/.../geld-en-werk/extras-bij-laag-inkomen) een Rotterdampas met korting aanschaffen.

Je kunt de pas voor volwassenen online aanvragen. Kijk voor meer informatie over de Rotterdampas met korting op de website van de gemeente Gouda of bel telefoonnummer 14 0182. Na controle ga je voor de Rotterdampas met korting naar de balie van het Huis van de Stad. Maak hiervoor een afspraak via telefoonnummer 14 0182. Na een paar dagen krijg je de Rotterdampas thuisgestuurd.

1 jaar geldig
De Rotterdampas is 1 jaar geldig, in welke maand je de pas ook maar aanschaft. Heb je al een pas? Dan kun je deze verlengen. Heb je een Rotterdampas met korting? Dan kun je de pas verlengen via de website van de gemeente Gouda.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.