GOUDA
tot en met 30 augustus

Ga op vakantie met SPORT•GOUDA

Ga op vakantie met SPORT•GOUDA. De Goudse sportorganisatie heeft een zomerprogramma vol activiteiten voor jong en oud!

Het zomerprogramma ziet er iets anders uit dan andere jaren, maar niet te min hoef je je niet te vervelen bij SPORT•GOUDA! Deze zomervakantie kun je elke dag lekker komen zwemmen in het Groenhovenbad. Het animatieteam staat op maandag, woensdag en vrijdag voor je klaar voor sport & spel, in of naast het bad. Ook zijn er deze zomervakantie verschillende Buurtsport-activiteiten door heel Gouda voor kinderen tot en met 12 jaar én voor de jeugd vanaf 13 jaar! Daarnaast wandelen we deze zomer lekker door met de Stap Mee-groepen in de wijken Kort Haarlem, Goverwelle en Korte Akkeren. Tenslotte kunnen de 55+ groepen twee keer per week aan de bak met de 55+ Sportactiviteiten! Kortom een zomer vol beweging, sport en plezier voor jong en oud!

Zwemmen in het Groenhovenbad
In het Groenhovenbad kun je deze zomervakantie naast een aantal zwemactiviteiten, zoals banen zwemmen en Aquajoggen, ook dagelijks tussen 13u00-17u00 recreatief zwemmen. Afhankelijk van het weer wordt per dag bepaald of het buitenbad of de binnenbaden worden opengesteld. Op maandag, woensdag en vrijdag is het animatieteam van 13u30-16u00 in het Groenhovenbad aanwezig voor sport & spel activiteiten. Ze bedenken iedere keer weer wat leuks! Houd daarom de social media kanalen in de gaten voor aankondigingen. Daarnaast is het voor de leskinderen van SPORT•GOUDA mogelijk om zomerzwemlessen te volgen. Voor alle activiteiten in het zwembad dien je vooraf via de webshop te reserveren, en moet je je houden aan de coronamaatregelen. Op www.sportpuntgouda.nl staan de regels en hoe je in drie stappen goed voorbereid naar het Groenhovenbad komt.

SPORT•GOUDA beweegactiviteiten zomervakantie
Naast de activiteiten in het Groenhovenbad zijn er nog een hoop andere activiteiten voor jong en oud in Gouda. De vaste activiteiten tijdens deze 6 weken zomervakantie zijn:

• Buurtsport 12-

o dinsdagochtend 10u30-11u30 wisselende locaties, zie website

o dinsdagmiddag 13u00-14u00 wisselende locaties, zie website

o donderdagochtend 10u30-11u30 wisselende locaties, zie website

o donderdagmiddag 13u00-14u00 wisselende locaties, zie website

 

• Buurtsport 13+

o donderdag 16u30-18u00 wisselende locaties, zie website

o vrijdag 16u30-18u00 wijkveld Achterwillens (Aschpotpad)

 

• (Aqua) bootcamp – bootcamp in de buitenlucht en in het zwembad

o maandagochtend 7u00-8u00

o dinsdagavond 19u00-20u00

 

• Stap Mee - wandelactiviteit

o maandagavond 19u00-20u00 Kort Haarlem

o dinsdagochtend 10u30-11u30 Goverwelle

o dinsdagavond 19u00-20u00 Korte Akkeren

 

• 55+ Sportactiviteiten

o maandagochtend 10u30-11u30 Parkeerplaats Groenhovenbad

o donderdagmiddag 13u30-14u30 Baden Powell Plantsoen

Voor deze activiteiten (behalve de Aqua Bootcamp) is vooraf inschrijven niet nodig, maar uiteraard gelden wel de algemene gezondheidsregels omtrent corona. Meer informatie en het volledige zomerprogramma is ook te lezen op de website www.sportpuntgouda.nl Kijk snel of er een activiteit voor je bij zit!

 

Algemene informatie over SPORT•GOUDA
SPORT•GOUDA is dé organisatie die het sportbeleid voor de gemeente Gouda uitvoert, met als belangrijkste doel Gouwenaars aan het bewegen krijgen én houden; van jong tot oud. Als exploitant biedt SPORT•GOUDA iedereen in Gouda dagelijks de gelegenheid om in inspirerende sportaccommodaties (het Groenhovenbad, sporthallen, -zalen, -parken) plezier te hebben in sport en bewegen, andere mensen te ontmoeten en aan de gezondheid te werken.

SPORT•GOUDA biedt een uitgebreid beweegaanbod. Vakdocenten die op basisscholen gymles geven, buurtsportactiviteiten met kinderen in de wijken, zwem(les)activiteiten voor heel Gouda. Ook valpreventietrainingen voor ouderen, sporten met statushouders, projecten voor aangepast sporten en activiteiten in de schoolvakanties voor de jeugd zijn voorbeelden van het uitgebreide aanbod.

SPORT•GOUDA zoekt continu actief naar samenwerkingen met andere partijen waaronder de zorg, het sociaal domein en het onderwijs, om daarmee de maatschappelijke waarde van sport en bewegen te vergroten. Met Gouda Goed Bezig stimuleert SPORT•GOUDA tevens een gezonde eet- en leefstijl bij jongeren. Daarnaast faciliteert en adviseert SPORT•GOUDA sportverenigingen door de inzet van verenigingsondersteuning, informatiebijeenkomsten en het online kenniscentrum. Tenslotte is SPORT•GOUDA uitvoerder van het Gouds Sportakkoord.

Adres: Tobbepad 4, 2803 WH Gouda
Telefoon: 0182 510910
E-mail: info@sportpuntgouda.nl
Website: www.sportpuntgouda.nl
Facebook: www.facebook.com/SPORT.GOUDA/
Twitter: https://twitter.com/SportpuntGouda

Deze zomer kan je op Kinderstadssafari

Deze zomer kan je in Gouda op Kinderstadssafari. De Kinderstadssafari is leuke wandelroute én speurtocht gemaakt door kinderen, waarin zij op zoek gaan naar dieren in de binnenstad van Gouda en ondertussen de leukste plekken voor kinderen in de Goudse binnenstad ontdekken! Van idee tot uitvoering duurde bijna twee jaar, maar nu hij er eindelijk is kan de organisatie trots zijn op een leuke gratis activiteit voor kinderen in de binnenstad waar bovendien ook nog een wedstrijdelement aan zit!

Wat er aan vooraf ging
Kinderwethouder Rasmus (’18- ’19) had een plan: "Ik wil een speurtocht maken voor de kinderen die met hun ouders meekomen naar de stad, ik wil dat ze nieuwe dingen leren en ontdekken wat er voor leuks te doen is in de binnenstad".

Dit was ook een langgekoesterde wens van toenmalig Centrummanager Ronald van Rossum. Samen met de Brede School en SOG werd dit plan uitgewerkt. Rasmus maakte een lijstje van zijn favoriete plekken en zo kreeg de speurtocht haar eerste vorm.

Helaas voor Rasmus liep zijn ambtsjaar op zijn einde en droeg hij de klus over aan een nieuwe kinderwethouder; Kylan (’19-’20). Kylan ging net zo trouw verder als zijn voorganger en nam deel aan vergaderingen met ondernemers. Samen met de andere kinderwethouders en de kinderburgemeester maakten zij zelf de illustraties voor deze speurtocht.

Uiteraard gooide corona ook hier roet in het eten, maar nu net voor de zomervakantie is de Kinderstadssafari eindelijk af! Rasmus en Kylan zijn erg trots op het resultaat en roepen dan ook alle kinderen in Gouda en ook van ver daarbuiten op om op een zelfgekozen tijdstip de route te lopen! Hier kan de speurtocht ook in de 1,5 meter samenleving prima gelopen worden.

Enthousiast?
Je kan de speurtocht GRATIS ophalen bij de deelnemende winkels en VVV. Je herkent deze plekken aan een aapje in de etalage. Daarnaast is een digitale versie van deze wandelroute beschikbaar in de Gouda Xplre app.

Je loopt deze route wanneer je maar wilt en met wie je maar wilt. Als je het leuk vindt kun je meedoen aan een speurtocht (dit is natuurlijk niet verplicht). Je verzamelt letters die samen een woord van 8 letters vormen. Weet jij het woord? Stuur een foto van jou tijdens deze speurtocht, samen met het goede antwoord naar kinderstadssafari@gmail.com Iedere maand wordt uit alle goede inzendingen 1 winnaar getrokken. Deze krijgt van een van de deelnemende bedrijven een kleine prijs uitgereikt.

Foto's: Lima Fotografie

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.