FILMHUIS GOUDA

Ninjababy

Originele Noorse komedie over de onbezorgde, chaotische Rakel (23) die een keur aan bonte toekomstplannen heeft. Onverwacht zes maanden zwanger zijn zit daar niet tussen. Terwijl Rakel haar opties verkent, geeft haar gevatte ‘Ninjababy’ in haar buik, in geanimeerde vorm commentaar (getekend door Inga H. Sætre, op wier graphic novel de film gebaseerd is). Een serieuze vertelling over ongewenst moederschap, vol vlotte humor.
------De Volkskrant â??â??â??â?? “Door het oprechte getob over het moederschap is Ninjababy een aangrijpend en geslaagd drama” ------Het Parool“Ninjababy is grappig, rauw en herkenbaar, maar ook teder.” ------NRC â??â??â??â??“‘Ninjababy’ is een erg geestige komedie over een dolende twintiger die problematiek rond ongewenst moederschap genuanceerd behandelt.”------Cinemagazine â??â??â??â?? “Als een droogkomisch relaas over een vrijmoedige jonge vrouw schiet het Scandinavische Ninjababy uit de startblokken en racet als een unieke brokkenpiloot naar een impactvol einde.” “Niet zozeer de soepele animatie en opzwepende humor stelen dan ook de show, maar eerder het idee dat twijfel over grote keuzes een transformerend onderdeel is in het leven.”------Trouw â??â??â??â?? “Buitengewoon origineel, en ontroerend ook, om via twistgesprekken met de foetus gedachten en gevoelens over de onbedoelde zwangerschap over te brengen. Een heel nieuw soort zwangerschapsdrama”------Nederlands Dagblad â??â??â??â?? “Extra komisch element zijn de gesprekken die Rakel heeft met Ninjababy, de getekende animatie van de indringer in haar buik. Hij wil ook graag zijn stem laten horen, waardoor je als kijker mooi zicht krijgt op de innerlijke worsteling die Rakel doormaakt.”

cast
Arthur Berning, Kristine Thorp

duur
103 min.

  • dinsdag 24 mei 2022, om: 20:00

Nobody Has to Know

Acteur Bouli Lanners bewees al dat hij ook kan regisseren (LES GÉANTS, ELDORADO). In zijn nieuwste film, een Engelstalige productie, kiest hij met een afgelegen Schots eiland andermaal voor een vervreemdend mooie setting. Langs ruige kusten in volle zeewind beleven de geëmigreerde Belg Phil (gespeeld door Lanners) en de Schotse Millie (Michelle Fairley uit ‘Game of Thrones’) een opnieuw opbloeiende romance. Voor hen beiden is het wennen, aftasten en zich verwonderen, want sinds een beroerte laat Phil's geheugen hem in de steek. Een innemend drama over hoe nieuwe ervaringen samensmelten met uitgewiste herinneringen.
.

cast
Bouli Lanners, Michelle Fairley, Julian Glover

duur
99 min.

  • zondag 22 mei 2022, om: 20:00
  • dinsdag 24 mei 2022, om: 14:30
  • vrijdag 27 mei 2022, om: 15:00
  • zondag 29 mei 2022, om: 11:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.