FILMHUIS GOUDA

What we did on our holiday

In deze warme komedie reist een wat chaotisch gezin af naar de Schotse Hooglanden.
De zachtaardige Doug and Abi vertrekken met hun drie onstuimige kinderen naar het noorden, om met andere familieleden de 75e – en vermoedelijk laatste – verjaardag van opa Gordy (de Schotse komiek Billy Connolly) te vieren. Alles moet dan ook in harmonie verlopen – over de aanstaande scheiding van Doug en Abi geen woord dus. Maar Gordy is niet van gisteren en voor hem is de natuurlijke oprechtheid van zijn kleinkinderen een weldaad. Hij vertrouwt hen zijn diepste angsten en dromen toe.

cast
Rosamund Pike, David Tennant, Billy Connolly

duur
95 min.

  • dinsdag 27 augustus 2019, om: 20:30
  • zaterdag 31 augustus 2019, om: 18:30

El reino

Een charismatische Spaanse politicus wordt verdacht van corruptie. In plaats van hem te steunen, doen zijn collega’s er alles aan om de schuld op hem af te schuiven.
EL REINO (bekroond met zeven Goya’s) vertelt met levendige dialogen het verhaal van Manuel Lopez-Vidal, ijzersterk vertolkt door Antonio de La Torre (ook te zien in LA ISLA MÍNIMA). Manuel heeft alles wat zijn hartje begeert: een succesvolle carrière, aanzien, een liefdevolle familie én geld. Zijn verlangen naar meer lijkt hem nu de das om te gaan doen. Op de dag dat hij een machtige positie binnen de nationale politiek voor het grijpen heeft, komt een lokale krant met een gelekte tape die corruptie in Manuel’s partij onthult. Tot zijn verbazing proberen zijn collega’s zichzelf vrij te pleiten en hem – in het belang van de partij – als zondebok te offeren, waar hij zich niet bij neerlegt. Een boeiende strijd volgt. EL REINO is een actuele film die raakt aan de recente corruptie- en fraudeschandalen in de Spaanse politiek. De ongelooflijk hoge dialoogdichtheid geeft de film veel vaart. De Goya voor het scenario is dan ook dik verdiend.

cast
Antonio de la Torre, Mónica López, Josep Maria Pou

duur
122 min.

  • dinsdag 27 augustus 2019, om: 14:00
  • vrijdag 30 augustus 2019, om: 20:30
Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.