FILMHUIS GOUDA

The Duke

1961. De 60-jarige Kempton Bunton uit een Engelse industriestad, steelt ‘in een opwelling’ Goya's portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen, de enige diefstal ooit in het museum. Als ‘losgeld’ eist de tegendraadse arbeider alleen het afschaffen van de TV-belasting voor senioren. Waargebeurde feelgood-film van de maker van NOTTING HILL over een lekker excentrieke, anti-bureaucratische Robin Hood, prettig onbevreesd en precies dwaas genoeg.
------ALGEMEEN DAGBLAD â??â??â??â??â??“Een heerlijke film die alleen Engelsen kunnen maken.” ------NRC â??â??â??â??“Geestig en ontroerend schelmenverhaal” • “Haalt het allerbeste uit Broadbent en Mirren.”------DE VOLKSKRANT â??â??â??â??“Film met een goed en sociaal hart,------VPRO CINEMA â??â??â??â??“Fijne Britse kitchen sink-komedie, gebaseerd op echte gebeurtenissen, heeft twee uiterst charmante hoofdrolspelers en een hartverwarmende moraal.”------NEDERLANDS DAGBLAD â??â??â??â??“The Duke is een ongecompliceerde feelgoodfilm met een mooie boodschap: wie onverstoorbaar het goede doet, draagt bij aan een betere wereld.”

cast
Jim Broadbent, Helen Mirren, Fionn Whitehead

duur
95 min.

  • zaterdag 21 mei 2022, om: 15:00
  • woensdag 25 mei 2022, om: 20:00
  • maandag 30 mei 2022, om: 20:00

The Saint of the Impossible

Regiedebuut gebaseerd op het boekenweekgeschenk ‘De heilige Antonio’ uit 1998 van P.C. Hooft-prijswinnaar Arnon Grunberg. Het oorspronkelijke en bitterzoete drama volgt een illegale Peruviaanse familie in New York. In deze stad, die hen niet met open armen ontvangt, proberen zij het hoofd boven water te houden: moeder Raffaela verlangt naar een beter leven. Zonen Paul en Tito vooral naar een romance. De Amerikaanse droom ligt echter niet voor het oprapen. Debuutfilm, met een kleine rol voor Grunberg zelf, over het harde leven van illegale immigranten, maar ook over veerkracht en improvisatievermogen.
.

cast
Magaly Solier, Brian Dole, Arnon Grunberg

duur
99 min.

  • zaterdag 21 mei 2022, om: 20:30
  • maandag 23 mei 2022, om: 14:30
  • donderdag 26 mei 2022, om: 14:30
  • woensdag 1 juni 2022, om: 20:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.