FILMHUIS GOUDA

L’ultima notte di Amore

Spannende en stijlvolle thriller in Milaan. Agent Franco Amore (Pierfrancesco Favino) gaat in zijn afscheidspraatje vermelden dat hij in zijn 35-jarige carrière nooit geschoten heeft. Zijn feestje is nog maar net begonnen als hij wordt weggeroepen. Wat een laatste routinematige nachtdienst had moeten zijn, wordt een race tegen de klok in het schimmige politie-milieu, vol onverwachte wendingen, die zijn leven en dat van zijn vrouw op z'n kop zetten.
------VPRO-cinema “Al vanaf de eerste minuut knipoogt deze Italiaanse misdaadfilm nadrukkelijk naar de betere seventies-thriller.” -- “Een fijne film, met een mooi ambivalent slot”-----Trouw “Uitstekende politiefilm over de lokroep van het geld”------de Volkskrant “Schetst een unheimisch beeld van een Milaan.”------NRC “Stijlvolle regie” -- “De acteurs zijn uitstekend, met name Pierfrancesco Favino.”

cast
Pierfrancesco Favino, Linda Caridi

duur
124 min.

  • zaterdag 23 september 2023, om: 16:30
  • woensdag 27 september 2023, om: 20:00

Jeanne du Barry

Franse outsider regisseur-acteur Maïwenn geeft ‘outcast’ Johhny Depp zijn comeback in dit prachtig geënsceneerde kostuumdrama. Als vrouw van lage komaf snakt de jonge Jeanne Vaubernier (Maïwenn) naar een hogere status. Met haar charmes weet ze deze onmogelijke droom meer dan te verwezenlijken: met koning Lodewijk XV (Johnny Depp) is het liefde op het eerste gezicht. Een schandaal in de prachtige zalen en tuinen van Versailles waar prinsessen, hofdames en kroonprinses Marie-Antoinette geen straatmeisjes wensen te accepteren. Lodewijk, sinds zijn vijfde al gevangen in absurde protocollen en etiquette, smult van deze spontane, sprankelende courtisane zonder kapsones.
------NRC “Johnny Depps comeback is een aangename, wufte kostuumfilm.” ------VPRO-cinema “Duidelijk een persoonlijke film voor regisseur Maïwenn, die ook de titelrol voor zichzelf opeiste.” ------The Guardian “Een malle suikertaart van een film, net als het prachtvolle suikergoed waaraan achteloos wordt geknabbeld aan het hof, maar dat desalniettemin naar meer smaakt.” ------Le Figaro “De film van Maïwenn maakt haar belofte meer dan waar. Haar grootste verdienste is dat het niet stoffig aanvoelt. Het leven bruist. Alsof we er aanwezig zijn.”  

cast
Johnny Depp, Maïwenn, Benjamin Lavernhe

duur
117 min.

  • zaterdag 23 september 2023, om: 20:30
  • dinsdag 26 september 2023, om: 20:00
  • vrijdag 29 september 2023, om: 20:30
  • maandag 2 oktober 2023, om: 14:30
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.