FILMHUIS GOUDA

Competencia oficial

Heerlijke ‘film-over-film’-satire waarin de beroemde, excentrieke regisseur Lola Cuevas (Penélope Cruz) in opdracht van een miljonair een prijswinnende roman over twee rivaliserende broers moet verfilmen. En haar film moet natuurlijk ook in de prijzen gaan vallen. Daarom cast zij twee ambitieuze topspelers met veel te grote ego's die volledig elkaars tegenpolen zijn: de internationale filmster en wat gladde hartenbreker Félix (Antonio Banderas) naast de gerenommeerde toneel-acteur Iván (Oscar Martínez). Bazig en onorthodox als ze is, dwingt de soms waanzinnige Lola deze legendarische acteurs tot absurde methodes. Alles om hun prestaties op een hoger plan te tillen. De smakelijk giftige driehoeksverhouding die bij het repeteren ontstaat wordt in deze komedie kostelijk vertolkt, mede dankzij de fijne chemie tussen Cruz en Banderas (in het echte leven vrienden).
------VPRO Cinema “De film is meer satire dan simpelweg komedie.” -- “Hilarisch kijkje achter de schermen bij de totstandkoming van de fictieve film Official Competition.”------NRC ”Scherpe dialogen worden afgewisseld met bizarre situaties.” -- “Acteurs jagen op de Gouden Palm voor het grootste ego.”------de Filmkrant“Flamboyante satire op de filmwereld” -- “Neemt met sardonisch plezier het filmvak op de hak.”------de Volkskrant “De liefde voor het acteervak is bij iedereen aanwezig.”------The Guardian ”Cruz is on fire in delicious movie industry satire.”

cast
Penelope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martinez

duur
115 min.

VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.