FILMHUIS GOUDA

Lunana, a Yak in the Classroom

Eerste Oscar-nominatie voor Bhutan. Dit ontroerende drama van een westers geschoolde regisseur, toont het veranderende koninkrijk in de Himalaya als een soort boeddhistische ÊTRE ET AVOIR (de succes-docu uit 2005) in de prachtige bergen. De aanstaande leraar Uygen reist liever met z'n gitaar naar Australië af, maar moet eerst nog een jaar lesgeven in een van de meest hoog- en afgelegen dorpen op aarde. Hoewel de Bruto Nationaal Geluk-filosofie van Bhutan aan deze moderne stedeling niet is besteed, laten de authentieke tradities en het primitieve leven in Lunana hem toch niet ongemoeid.
------Trouw â??â??â??â??“Liefdevolle film over de zoektocht naar geluk in een dorpje in Bhutan”------VPRO Cinema â??â??â??â??“Hoog National Geographic-gehalte, maar uitstekend verteld”------de Volkskrant â??â??â?? ”Wat stijf, stichtelijk en voorspelbaar, [maar] vol prachtige opnamen van het hooggebergte, lokale rituelen en schattige amateur-kindacteurtjes.”------De Filmkrant “Hartverwarmend verhaal over de stuurloze Ugyen die zijn plek zoekt in een veranderende wereld.”

cast
Sherab Dorji, Pem Zam, Ugyen Norbu Lhendup

duur
110 min.

  • maandag 11 juli 2022, om: 20:00

Délicieux

Smakelijke kostuumfilm om van te watertanden verbeeldt (met het nodige korreltje zout) het ontstaan van het eerste restaurant, aan de vooravond van de Franse Revolutie. Ontslagen door de hertog wegens culinair geëxperimenteer, zoekt kok Pierre een nieuwe uitweg voor zijn zintuigelijke talenten. Een vrouwelijke leerling (met verborgen agenda) schenkt hem nieuw élan, leert hem klanten te verleiden en verzint daarbij ‘het dessert’. Gastronomische feelgood-film met een vleugje humor en snufje hedendaagse maatschappijkritiek.
------Het Parool â??â??â??“Een film om bij te watertanden”------Trouw â??â??â??”Mooi, om via eten – als voeding, cultuur, sociaal bindmiddel – iets te vertellen over historische verschuivingen”------de Volkskrant â??â??â??“Mooi verzorgde eetfilm”------De Telegraaf â??â??â?? 1/2”Een culinaire feelgoodfilm met een serieuze ondertoon”------VPRO Gids â??â??â??”Deze culinaire feelgood film zit vol schilderachtige plaatjes en personages met wie je makkelijk meeleeft. En niet onbelangrijk in dit genre: de opgevoerde delicatessen wekken de eetlust prima op”------De Filmkrant“Lichthartige feelgoodfilm die ongetwijfeld het best genuttigd kan worden met een goed glas wijn en een kakelvers stokbrood”------Cinemagazine.nl â??â??â?? 1/2“De aankleding is meer dan fraai, de acteurs overtuigen, [...] prachtige omgeving van het Franse platteland”

cast
Isabelle Carré, Benjamin Lavernhe, Grégory Gadebois

duur
112 min.

  • zaterdag 9 juli 2022, om: 20:30
  • maandag 11 juli 2022, om: 14:30
  • vrijdag 15 juli 2022, om: 15:00
  • woensdag 20 juli 2022, om: 14:30
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.