SINT JANSKERK
Maand januari 2023

Concerten en diensten

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2023 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2023

za. 11 feb. Zaterdagmiddagconcert | Vocaal ensemble & Geerten Liefting
16u00 Op zaterdag 11 februari voert een Vocaal Ensemble o.l.v. Gerben Budding en Geerten Liefting, orgel Rejoice in the Lamb uit van Benjamin Britten.Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

TOEGANG

Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Meer informatie & kaartverkoop: www.sintjan.com

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

She Loves Me.jpg

 

ma. 13 en di. 14 feb. She Loves Me | Productiehuis De Haard
20u00 
Een stad ergens in Europa, 1937: Amalia en George zijn collega’s in een parfumeriezaak. En ze hebben een bloedhekel aan elkaar. Wat zij niet weten: ze delen al maanden via anonieme brieven hun diepste gedachten over het leven, literatuur en muziek en zijn inmiddels heimelijk verliefd op elkaar geraakt. Maar of ze elkaar tussen het ruziën door ooit gaan herkennen als geliefden?

Categorie: MusicalTheater
Datum: Maandag 13 & Dinsdag 14 februari
Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:40 uur
Entree: Regulier: €20 / Studenten: €15,- (+€1,50 servicekosten)

Cast 
Amalia Balash: Tessa Jongeleen
Georg Nowack: Rick van Stalle
Ilona Ritter: Isabelle van Oudheusden
Steven Kodaly: Dennis van Huis
Ladislav Sipos: Luuk van Gils
Arpad Laszlo: Timon Kornelis
Mr. Maraczek: Erik Plageman
Ensemble: Jaimie van Vliet, Nienke van der Linden, Eva van Kalsbeek

Creatives
Script: Joe Masteroff
Muziek: Jerry Bock
Liedteksten: Sheldon Harnick
Regie: Pieter Buis
Choreografie: Arletta Boland

www.productiehuisdehaard.nl

 

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808NG Gouda

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

Agenda Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 10 feb. Concordia’s pubquiz online
21u00
 Er staat weer een Pubquiz op het programma in Theater Concordia in Haastrecht. Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 33 teams van max 5 deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen! Trek je december/kerst/kerstvakantieoutfit aan (van foute kersttrui of kerst-onesie tot smoking of glamourous galajurk). Er is een passende prijs voor het leukst/mooist verklede team! De Pubquiz begint om 20u30. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

za. 11 feb. 9e editie Blues Festival Concordia
20u15 Blues Festival met Paardekooper en Long Way Blues en Red Salmon Bluesband op zaterdag 11 februari. Het Bluesfestival in Theater & Grand Café Concordia is inmiddels een begrip. Zaterdagavond is 100% blues! Geniet een avond lang van drie bands, op drie podia en in drie verschillende stijlen. Een avond vol afwisseling en muzikaal plezier. 
De publiekslievelingen van de laatste bluesfestivals zijn al geboekt: Paardekooper en Long Way Blues en Red Salmon Bluesband. Voor de echte blues- en muziekliefhebber is dit een fantastische avond uit! Het Blues Festival begint op zaterdag 11 februari om 20.15 uur in Theater Concordia. Het betreft een sta-concert. Kaarten (à € 15,00) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

zo. 12 feb. Verhalencafé in Theater Concordia Haastrecht
Zondag 12 februari om 15.00 uur is er weer een Verhalen Café van de Verhalencompagnie in Theater Concordia in Haastrecht. Te gast is Anne van Delft met haar voorstelling ‘De derde naam’. Er is in dit Verhalencafé geen open podium. Het verhaal De derde naam vindt zijn wortels in een indiaanse vertelling. De eerste naam krijg je van je ouders, de tweede verdien je met iets dat je goed kan, de derde naam vertelt wie je werkelijk bent. Maar… die naam moet je zelf kiezen. Hoe doe je dat? In dit tijdperk van fakenews gaat Anne op zoek naar haar ware naam. Onderweg vraagt ze het aan wijze schildpadden en boze godinnen, mythologische helden en dagelijkse uitblinkers. Maar niemand kan helpen, de keuze is aan haar! Ze groeit als vrouw, maar haar naam krimpt. Anneke, Anne, An. Wat blijft er van haar over als zij geen mooie derde naam vindt? Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent. Aanstekelijk en humoristisch verteld. Kaarten à € 10,00 via Verhalencompagnie.nl/kaarten-verhalencafé

vr. 17 feb. Mouna Laroussi: Fatima
20u15 
De goudeerlijke Marokkaanse tante Fatima verpakt lastige onderwerpen in grappige verhalen. Door Fatima haar stem te lenen neemt Mouna Laroussi geen blad voor de mond. Die gezellige Marokkaanse tante Fatima zegt goudeerlijk wat ze van de dingen vindt, maar ook oor heeft voor andere meningen. Ze koppelt humor aan lef en zelfs als je het niet met haar eens bent ga je voor de bijl. Natuurlijk, ook haar hoofd loopt soms om van problemen, ruzies en culturele verschillen. Maar waar anderen een kloof zien, ziet Fatima een brug. Waar anderen op de vuist willen, tovert Fatima een lach. Verhalen van Fatima komen ook werkelijk tot leven, van het brutale nichtje Bouchra tot de kwetsbare oude Haj. Met een bont gezelschap aan karakters schetst Mouna een beeld van een bevolkingsgroep die huis en haard verliet om in een ver land een nieuw bestaan op te bouwen. Als je het allemaal niet meer zo goed weet in de wereld, kom dan gezellig langs bij Fatima! Mouna Laroussi is op vrijdag 17 februari om 20.15 uur te zien in Theater Concordia. Kaarten à €17,50 zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

CULTUURHUYS DE KROON

Agenda Cultuurhuys De Kroon

Zie https://www.cultuurhuysdekroon.nl/agenda/agenda-seizoen-21-22

Kaarten voor alle voorstellingen zijn te bestellen via de website www.cultuurhuysdekroon.nl, de ticketmatic app of aan de balie (op beperkte dagen) van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.