AGNIETENKAPEL
za. 30 september, van 13 tot 14u30

Open Repetitie Mannenkoor Gouda's Liedertafel

Door • ZoGouds.nl • vrijdag 22 september 2023 om 11:45

Mannenkoor Gouda's Liedertafel houdt op zaterdag 30 september haar jaarlijkse open repetitie. De open repetitie is van 13u00 tot 14u30 in de Agnietenkapel

"We zingen een aantal liederen uit ons repertoire, maar ook een paar meezingnummers. Uiteraard word je van harte uitgenodigd met ons mee te zingen", aldus voorzitter Hans Wolff.

Voor iedereen is een memory-stick beschikbaar met daarop een paar nummers met muzieknoten om thuis af te spelen en dan mee te zingen.

"Wil je een keer komen luisteren, kom dan langs op onze repetitieavond. Dat is elke donderdagavond van 20u00 - 22u30 in het muziekgebouw van Gouda's Harmonie De Pionier aan het Ankerpad 2", zo nodigt Wolff een ieder uit.

Ook kun je op zaterdag 28 oktober genieten van het jubileumconcert van het Mannenkoor Gouda's Liedertafel in de Sint Janskerk in Gouda. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van het Mannenkoor of bij de St-Jan.

SINT JANSKERK
Deze maand

Agenda Sint Janskerk

 

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2023 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2023

22 september, 20:00 uur

Canto Ostinato

Hoor de Goudse Sint-Jan, zie de klank van twaalf zangers en de piano die alle mogelijkheden van de kerk maximaal benutten voor de kleurrijke muziek van Noord- Europese en Nederlandse componisten met het bekendste modern klassieke werk Canto Ostinato als uniek hoogtepunt.
Wil je de indrukwekkende ervaring volop beleven neem gerust een matje, zitzak of deken mee, ga zitten, liggen, ontspan en laat de muziek over je heen komen tijdens het concert ‘Canto Ostinato.’

Programma
Geirr Tveitt:
Vé no velkomne med aera
Arvo Pärt:
The Woman with the Alabaster Box
Da Pacem
Henry Purcell:
Miserere Mei
Ólafur Arnalds:
Nyepi
Jóhann Jóhannsson:
Orphic Hymn
Diederik van der Laag:
Daughter of the Vine

Simeon ten Holt:
Canto Ostinato (Arr Diederik van der Laag)

Muzikanten:
Vocaal Ensemble Ludens: Sopraan(4), Alt(3), Tenor(2), Bas(3) o.l.v. Raoul Boesten, Victor Lange (pianist)

Ve’ no velkomne med æra, na een stralend welkom van de Noorse componist Tveitt volgen de tinitinnabuli composities van de Estse componist Arvo Pärt. Prachtige mannelijke duetten, vloeiend ondersteund door het koor. Zijn naar vrede verlangende Da Pacem gebaseerd op een zesde-of zevende -eeuwse hymne verbindt onmiddellijk de muziek met de akoestiek van de eeuwenoude kerk.

Na het barokke canon Miserere Mei van de Engelse Henry Purcell en het neoklassieke, poëtische Nyepi van de IJslandse Ólafur Arnalds veroorzaakt de mythische Orphic Hymn van de eveneens IJslandse Jóhann Jóhannsson de “verandering” van het oude, wat was, naar het nieuwe, dat is.

Met de invoelbare koormuziek Daughter of the Vine opent de Nederlandse Diederik van der Laag hart en ziel voor de collectieve ervaring van zijn koorbewerking van Simeon Ten Holt’s meesterwerk Canto Ostinato tot slot.

Ter ere van Simeon Ten Holt’s honderdste geboortedag bewerkte Diederik van der Laag en Victor Lange het oorspronkelijk voor piano(s) geschreven stuk tot de unieke koorversie die het Vocaal Ensemble Ludens uitvoert.

De minimale veranderingen in de patronen en melodieën van Canto Ostinato zorgen voor een gevoel van eindeloosheid, een trance met ook zeer opzwepend ritmische momenten wat versterkt wordt door de lange lijnen en doorgaande klanken van de zangers.

Na deze bijzondere belevenis is er gelegenheid om na te dromen met een gratis hapje en drankje.

Concertbezoekers met een beperking kunnen voorkeursplekken per e-mail reserveren.

Stichting Goudse Kamermuziek Concerten

In samenwerking met
Stichting Goudse Sint-Jan

Tickets

Zaterdagmiddagconcert

23 september, 16u00

Daniël Hermán Mostert

Op 23 september verzorgen bariton Daniël Hermán Mostert en pianiste Rixt van der Kooij het zaterdagmiddagconcert in de Goudse Sint-Jan. Zij brengen een selectie uit de beroemde liedcyclus  ‘Dichterliebe’ van Robert Schumann, op gedichten van de Duitse dichter Heinrich Heine.

In het tweede deel van dit concert zijn deze liederen te beluisteren in een Friese vertaling, op muziek gezet door Rixt van der Kooij.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

28 oktober, 20u00

Jubileumconcert Gouda’s Liedertafel

Mannenkoor Gouda’s Liedertafel bestaat in 2023 100 jaar. Dit vieren ze met een feestelijk concert op 28 oktober.

Tickets

TOEGANG

Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Meer informatie & kaartverkoop: www.sintjan.com

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

   TBH Disco vierkant

TBH Disco Party | met Iva Wonder & Disco Soul Train

Categorie: DiscoFeest

Datum: Vrijdag 22 september

Aanvang: 20:30 uur | Theater open 19:30 uur

Entree: €18,50 (+€1,50 servicekosten)


Zin om een avondje te swingen? Met deze Disco Soul Train Show maakt zanger Iva Wonder samen met zijn disco DJ en danseressen écht een feest. De grootste disco hits komen voorbij, denk aan “The Trammps”, “Kool & The Gang”, “Tavares”, “Jackson 5”, “The Whispers”, “McFadden & Whitehead” etc! Deze te gekke show brengt je weer helemaal terug in de Disco tijd!

Iva Wonder is bekend van het programma op SBS6 ‘The Tribute: Battle Of The Bands’. In 2022 stond hij met zijn Stevie Wonder Tribute in de finale.

Op vrijdag 22 september maakt hij er samen met voltallige band, danseressen en DJ een geweldige avond van! Tickets zijn nu te koop.

Tickets bestellen

TBH Karaoke Night | Gratis entree

Categorie: Karaoke

Datum: Zaterdag 23 september

Aanvang: 20:30 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: Gratis entree


Altijd al eens op het podium willen staan? Smeer die stembanden dan maar want zaterdag 23 september kun jij je zangkunsten vertonen tijdens de Theaterbakkerheij Karaoke Night. ABBA, Bruno Mars, Beyonce of toch liever Queen? Jij bepaalt zelf welke karaoke hits er gedraaid worden. Dus trommel al je vrienden op en kom langs.

Aanvang 20:30 uur. Wie voor 21:00 uur een liedje heeft gezongen op het podium krijgt één gratis consumptie ????

Gratis entree

Canzonie 2.JPG

Le Canzoni Italiane | met Alexander Broussard

Categorie: ConcertItaliaans

Datum: Zondag 24 september

Aanvang: 15:00 uur | Zaal open 14:30 uur

Entree: €25,- (+€1,50 servicekosten)


Met het programma “Le Canzoni Italiane” keert Alexander Broussard terug naar zijn roots. De geboren Italiaanse pianist/zanger speelt en zingt een keur van klassiekers waarmee hij grootgebracht is en wisselt dat af met moderne internationale successen. Verwacht een sfeervol repertoire dat je in luttele seconden meevoert naar het hart van de Italiaanse cultuur met vanzelfsprekend de passie die daarbij hoort. Van Ramazzotti tot Pavarotti, van Zucchero tot Bocelli, van traditionals tot pop: het komt allemaal voorbij in deze voorstelling waar vuur en melancholie elkaar omarmen.

Alexander laat zijn zang en pianospel begeleiden door:
* Marcello Briganti: bas,
* Freek Volkers: gitaar
* Ed Volkers: drums
* Sendi: saxofoon
* Ariënne Groenewoud: zang

Dit is een zitconcert dus er zijn maar een beperkt aantal tickets te koop. Bestel ze snel! 

Tickets bestellen

 

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808 NG Gouda

DE GOUDSE SCHOUWBURG

Agenda De Goudse Schouwburg

 

VRIJDAG 29 SEPTEMBER STORY OF THE BOYBANDS - Charly Luske e.a.
20u00 Grote zaal Charly Luske is terug met een waanzinnige tribute show vol monsterhits van o.a. Backstreet Boys, The Jackson 5 en meer!

VRIJDAG 29 SEPTEMBER TEUN VAN DEN ELZEN - Meer kan ik er niet over zeggen
20u30 Kleine zaal Een van de spannendste nieuwe namen in het Nederlands cabaret! Zijn debuutvoorstelling (???? Volkskrant) gaat over seks en politiek. Vooral politiek. Want het vertrouwen in de overheid is historisch laag. Hij heeft eigenlijk maar één vraag: wat als we Nederland opnieuw mochten inrichten??????

ZONDAG 1 OKTOBER Popronde Gouda
15u00 Kleine zaal Het grootste rondreizende festival van Nederland strijkt op zondag 1 oktober weer neer in Gouda. Ga mee op muzikale ontdekkingstocht langs toffe locaties - kerkjes, platenzaken, galeries, caféetjes, podia, etc. - in het centrum van de stad en laat je verrassen door de muziek van de Popronde acts.

DINSDAG 3 OKTOBER HOLLAND BAROQUE - Bach inspiriert
20u00 Grote zaal Dat Holland Baroque één van de meest veelzijdige orkesten van Nederland is, bewezen ze tijdens het unieke concert ‘Love is Crazy’ dat zij samen met Sven Ratzke afgelopen seizoen gaven. Na afloop was het publiek het unaniem eens: dit orkest moet terug komen.

DONDERDAG 5 OKTOBER KARIN BLOEMEN & OLD SCHOOL BAND - Gladys, Ella, Barbra, Adele... Karin!
20u00 Grote zaal In deze nieuwe voorstelling gaat Karin Bloemen opnieuw op zoek naar de grote muzikale inspiratiebronnen, variërend van Ella Fitzgerald tot Barbra Streisand en van Stevie Wonder tot Gladys Knight. Het repertoire van deze grootheden wordt door Karin & Old School Band opnieuw gearrangeerd en ‘eigen’ gemaakt.

VRIJDAG 6 OKTOBER TANGARINE - Running in the family
20u30 Kleine zaal Tweelingbroers Arnout en Sander zingen zoals alleen een eeneiige tweeling dat kan. Met dit theaterconcert spelen ze de mooiste liedjes van familieleden uit de popgeschiedenis: van The Kinks tot Bee Gees en van The Beach Boys tot Oasis, afgewisseld met hun eigen, beste werk.

ZATERDAG 7 OKTOBER BETTINA HOLWERDA EN RENÉE VAN WEGBERG. - #Perfect
20u00 Grote zaal Een theaterconcert met mooie luister- en meezingliedjes met persoonlijke verhalen van vrouwen van nu. Over het hebben van kinderen in de leeftijd van peuter tot puber, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het werken aan een carrière. Over loslaten en omdenken, zeg maar. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek!

ZONDAG 8 OKTOBER DOE EENS LIEF (2+) - Maas Theater & Dans
11u00 Kleine zaal De kunst van het lief doen. Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol kleine ruzies en grote goedmaakpogingen. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, ruziemaken, dansen en botsen. Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Zijn monsters ook weleens verdrietig? Met een interactief na-programma!

WOENSDAG 11 OKTOBER GEMMA - Fabian Claes Jansen & Lavalu
20u30 Kleine zaal Op Nationale Coming Outdag presenteren wij deze urgente muzikale solovoorstelling Gemma. Met ingetogen spel van Fabian Claes Jansen, een poëtisch verhaal over de zoektocht naar genderidentiteit en genderexpressie, een bijzonder decor van Dymph de Gooijer en een nieuwe compositie voor piano en althoorn van en live gespeeld door componiste LAVALU.

Zie voor het programma 2023-2024 op www.goudseschouwburg.nl

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.