CULTUURHUIS GARENSPINNERIJ

Agenda Cultuurhuis Garenspinnerij

 

Je hoeft je in Gouda nooit te vervelen want in jouw culturele huiskamer is altijd wel wat te doen. In de maand april heeft Cultuurhuis Garenspinnerij bijvoorbeeld het volgende al op de agenda staan:

Zie ook Home - Cultuurhuis Garenspinnerij

DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

Coopertest

Coopertest | Jazzfunk!

Categorie: FunkJazz

Datum: Vrijdag 31 maart

Aanvang: 20:30 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €12,50 (+€1,50 servicekosten)


De Coopertest en Gouda hebben een geschiedenis die teruggaat tot de jaren negentig. Muziekliefhebbers in de wijde omgeving van Gouda likten indertijd hun vingers af bij de muziek van het Amsterdamse gezelschap Coopertest, dat een opwindende mix maakt van grotendeels instrumentale jazz, funk, pop en rock. Hun debuut kreeg veel airplay, en ook de opvolger, live opgenomen in het Vondelpark, knalde letterlijk de speakers uit. Optredens in The Groove, So What en twee avonden op het Randstad Jazzfestival: Gouda sloot de band snel in het hart.

De statuur van de Coopertest liegt er dan ook niet om. De muzikanten verdienden hun sporen onder andere bij Lois Lane, Candy Dulfers Funky Stuff, Doe Maar, Magnificent Seven, Het Goede doel, Kaz Lux en The Frog. Alle bandleden zijn daarnaast veelgevraagde sessiemuzikanten met een volle agenda. Halverwege de jaren negentig kon het vele tourwerk van de bandleden niet meer gecombineerd worden met het spelen in de Coopertest en wachtte de ijskast voor alle mooie plannen en dito muziek.
En incidenteel kruipt het bloed tóch waar het niet gaan kan. Het reünieconcert in 2017 (zie link) in De Melkweg, met een gastoptreden van zanger Rickey DeVito, was een dermate groot succes dat de fans van het eerste uur én een nieuwe schare belangstellenden bleven vragen om méér.

En dat méér, dat mag elke muziekliefhebber komen halen in de TheaterBakkerHeij. Een optreden waar veel Gouwenaars reikhalzend naar uitkijken: het enige concert van de Coopertest in de Randstad! Verwacht Inventieve melodieën, virtuositeit, uitbundig spelplezier, zeldzaam groovende composities en verrassende arrangementen. De band komt in de oorspronkelijke bezetting bewijzen dat de lol in het samen muziek maken nog altijd aanwezig is.

Coopertest is:
Jan Kooper – saxofoon
Ton Snijders – toetsen
Dionys Breukers – toetsen
Frank Stehle – gitaar
Wilbrand Meischke – basgitaar
Danny Sahupala – drums

Een voorproefje luister je hier!

Laatste kaarten

 

Verhalen aan Zee

Verhalen Aan Zee | Stedelijk Harmonie Caecilia

Categorie: Orkest

Datum: Zaterdag 1 april

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €10,-


Stedelijk Harmonie Caecilia presenteert ‘Verhalen Aan Zee’. Over liefde, verdriet, afzien en strijd, over nieuwe werelden en stoere verhalen. Je bent van harte welkom om te genieten van zeewaardige muziek! Ga met ons mee op avontuur en boek een cruise op de Love Boat of een spannende reis in de onderzeeër Das Boot. Geniet van vrolijke zeemansverhalen vertolkt in aanstekelijke muziek.

Tickets zijn te koop via www.caeciliagouda.nl

Tickets bestellen

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808NG Gouda

HET EVERTSHUIS
maand agenda

AGENDA HET EVERTSHUIS

 

VR 24 en ZA 25 MRT | 20.00 uur | € 13,50 met pauzedrankje 
Flashback '94
TONEEL | De titel ‘De show must go on’ kan in dit theaterstuk letterlijk en figuurlijk genomen worden. De muziek is veelzijdig. Teksten en liedjes zijn geschreven door Ria van Lent, Hans Nottelman en Ankie Verbree. INFO & TICKETS

 

DO 30 MRT | 20.00 uur | € 19,50 met drankje 
Finalisten Tournee Cameretten Festival
CABARET | De finalisten van Cameretten Festival 2022 Joey & Dave, Yunus Aktas en Selma Visscher schotelen u een heerlijke cabaretavond voor. INFO & TICKETS

 

VR 31 MRT | 20.00 uur | € 10,00 met drankje
FILM ELVIS | Een van de grootste muziekiconen ooit: Elvis Presley. In deze Oscar-genomineerde film brengen acteurs Austin Butler en Tom Hanks het verhaal van The King tot leven. INFO & TICKETS

 

ZA 1 APRIL | 20.00 uur | € 23,50 met drankje
Scrum – Back to Basic
MUZIEK
| Zes muzikanten met akoestische instrumenten en een voorliefde voor de pure en eerlijke folkmuziek, die in Ierland en Schotland in ieders bloed zit. INFO & TICKETS

 
 

DO 13 APR | 20.00 uur | € 23,00 met drankje
SOLO STORIES - Nu ik je zie met Soy Kroon n.a.v. boek Merlijn Kamerling
TONEEL - Van de makers van ‘Ma’ en ‘In het licht’. Een zoektocht van een zoon naar zijn vader. INFO & TICKETS

 

Twitter

Facebook

Website

Email

Instagram

 
 
 
 
 

KAARTEN
Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via www.evertshuis.nl of bij de theaterkassa van  het Evertshuis in Bodegraven. Telefoon: 0172-618484.

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

Agenda Concordia

 

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

do. 6 april Historisch Café in Theater Concordia Haastrecht
Donderdag 7 april is er weer een Historisch Café in Theater Concordia Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur naar Concordia te komen. Elke eerste donderdagmiddag van de maand van 13u30 tot 16u00 organiseert de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

vr. 7 april Popquiz in Theater Concordia
Vrijdag 7 april om 20.30 uur is er weer een Popquiz in Theater Concordia in Haastrecht.Popmuziek staat centraal in tientallen vragen! Wie wint de smakelijke en vermakelijke rondeprijzen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond? 33 teams van max. 5 deelnemers doen mee. Alleen met een groepsticket kun je meedoen! De Popquiz begint vrijdag 7 april om 20.30 uur. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vr. 14 april Concordia’s pubquiz online
21u00
 Er staat weer een Pubquiz op het programma in Theater Concordia in Haastrecht. Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 33 teams van max 5 deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen! Trek je december/kerst/kerstvakantieoutfit aan (van foute kersttrui of kerst-onesie tot smoking of glamourous galajurk). Er is een passende prijs voor het leukst/mooist verklede team! De Pubquiz begint om 20u30. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

CULTUURHUYS DE KROON

Agenda Cultuurhuys De Kroon

Zie https://www.cultuurhuysdekroon.nl/agenda/agenda-seizoen-21-22

Kaarten voor alle voorstellingen zijn te bestellen via de website www.cultuurhuysdekroon.nl, de ticketmatic app of aan de balie (op beperkte dagen) van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.