DE GOUDSE SCHOUWBURG

Agenda De Goudse Schouwburg

 

Zie voor het programma 2022-2023 op www.goudseschouwburg.nl

za. 17 juni, 20u00

Toonkunst Gouda brengt De Zee: Vriend en Vijand

Toonkunst Gouda brengt op zaterdag 17 juni de uitvoering De Zee: Vriend en Vijand in de Grote Zaal van De Goudse Schouwburg. Een bijzonder programma, met als thema 'water' en meer in het bijzonder 'de zee'. 

"We hebben het programma de titel "De zee: vriend en vijand" gegeven. Daarmee willen we de haat-liefdeverhouding die ons land met de zee heeft met muziek illustreren: enerzijds vechten we ertegen, anderzijds leven we er gedeeltelijk ook van. Met de wereldwijde temperatuurstijging en de verwachte problemen met het stijgende zeeniveau, maar ook met het gebruik van de zee als begrensde voedsel- en energiebron, is het thema hoogst actueel", aldus een woordvoerder van Toonkunst Gouda.


In de muziekstukken die Toonkunst Gouda brengt komen beide aspecten naar voren. "In het voorprogramma zingen we twee cycli van liederen die de zee als vriend illustreren: "Songs of the Fleet" van Charles Villiers Stanford en "Four songs for sailors" van George Dyson. Daarnaast zingen we nog het ontwapenende "Seal lullaby" van Eric Whittacre."


De hoofdmoot van het programma is een scenische uitvoering van kameropera "Dido and Aeneas" van Henry Purcell. Hierin tonen schipbreuk van Aeneas, een hevig liefdesdrama tussen Aeneas en Dido en de zelfdoding van Dido de andere kant van de zee.

Voor meer informatie over Toonkunst Gouda klik hier

CULTUURHUIS GARENSPINNERIJ

Agenda Cultuurhuis Garenspinnerij

 

Je hoeft je in Gouda nooit te vervelen want in jouw culturele huiskamer is altijd wel wat te doen. In de maand april heeft Cultuurhuis Garenspinnerij bijvoorbeeld het volgende al op de agenda staan:

Zie ook Home - Cultuurhuis Garenspinnerij

DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

Beatles Revival.jpg

The Beatles Revival | Beatles Tribute

Categorie: Tribute

Datum: Vrijdag 9 en zaterdag 10 juni

Aanvang: 20:30 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €23,50 (+€1,50 servicekosten)


Eén van Europa’s beste en populairste tributebands komt naar Gouda! Maak kennis met The Beatles Revival uit Praag. De afgelopen jaren tourden ze o.a. door Tjechië, Slowakije, Polen, Hongarije, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en zelfs de UK. Op 9 en 10 juni geniet je van een legendarisch concert in De Theaterbakkerheij. Met natuurlijk alle hits… ‘Hey Jude’, ‘I Want To Hold Your Hand’, ‘Let It Be’ en ‘Lucy In The Sky With Diamonds’ en meer!

Cavern Club
Een concert van The Beatles Revival is een volledige kopie van dat van de legendarische Fab Four. Hét bewijs hiervoor is de uitnodiging om in de geboorteplaats van The Beatles – Liverpool – te komen spelen in de Cavern Club. Drie concerten werden er gedaan en tevens was er een uur durend interview met de band in het programma “On The Beat” voor Liverpool BBC Merseyside Radio. Dit lukte tot nu toe nog geen enkele niet-Engelse band!

Bekijk hier een voorproefje. Tickets zijn nu te koop!

Tickets bestellen

 

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808NG Gouda

HET EVERTSHUIS
maand agenda

AGENDA HET EVERTSHUIS

THE BLUEBETTES - Toen was geluk (MATINEE)
DO 25 MEI | 15.00 uur | € 21,00 incl. drankje
MUZIEK | Liedjes uit de jaren '50 en '60. Deze goedlachse en swingende vrouwenband spelen een humorrijk liedjesprogramma met repertoire van o.a. Annie M.G. Schmidt, Harry Bannink en ook de vrolijke Engelstalige rockn’-roll van The Beatles.
INFO & TICKETS

 

WHERE THE CRAWDADS SING
VR 26 MEI | 20.00 uur | € 10,00 incl. drankje
FILM | Naar de internationale bestseller van Delia Owens, het meest gelezen boek van 2022: Daar waar de rivierkreeften zingen. INFO & TICKETS

 

Twitter

Facebook

Website

Email

Instagram

 
 
 
 
 

KAARTEN
Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via www.evertshuis.nl of bij de theaterkassa van  het Evertshuis in Bodegraven. Telefoon: 0172-618484.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.