SINT JANSKERK
18, 19 en 20 dec. 20u00

BLACK GOSPEL NIGHTS

Swingend Black Gospel kerstconcert in de St. Jan. Gouda krijgt wederom kleur in de donkere dagen voor kerstmis. In een winterse setting houdt Eigenwijze Evenementen voor een zesde jaar een wervelend Black Gospel Concert in de prachtige entourage van de St. Jan. Na het succes van de afgelopen jaren belooft deze muzikale happening dit jaar wellicht het grootste muzikale spektakel tot op heden. Een sfeervolle belevenis met muzikale topacts, op een locatie waar saamhorigheid, muziek en Kerst samenkomen.

Editie 2019, met G-roots, Steffen Morrison, Dwight Dissels, Joy Wielkens & Abigail Martina. Op woensdag 18 december, donderdag 19 en vrijdag 20 december maakt de Sint-Jan zich op voor een 6e editie van Black Gospel Night(s) in Gouda. Deze stijlvolle avonden zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de jaarlijkse hoogtepunten in de Sint-Jan. Na het overweldigende succes van afgelopen jaar belooft het ook dit jaar een wervelende reeks avonden met real Americain Black Gospel. Het uit 15 personen tellende Black Gospel koor G-Roots ondersteund door live spelende muzikanten garandeert een avond waarbij niemand stil zal blijven zitten in de kerkbanken.

Voorafgaand kunt u genieten van een Black Gospel Menu bij Restaurant De Zalm en na afloop overnachten bij Best Western Hotel Gouda, kortom écht Gouda beleven. Concerttickets € 29,00 incl. een consumptie warme dranken. Tickets te bestellen via: www.blackgospelnight.nl/shows. En via de Primera vestigingen in Gouda, Waddinxveen en Bodegraven.

Zie ook www.sintjan.com.

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2019 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2019

za. 23 nov. CAMERATA OUDE KERK | Sweelinck, Orlando di Lasso & Verdelot
16u00 Sprekend zingen en zingend spreken is volgens de zangers van Camerata Oude Kerk de beste manier om te omschrijven hoe de vroege barokmuziek uitgevoerd moet worden. Het repertoire van Jan Pzn. Sweelinck leent zich er bij uitstek voor, omdat het lijkt alsof Sweelinck zich ook al bewust was van deze stellingname; zo ‘goed’ is de muziek geschreven. Maar weinig componisten plooien de noten zo over de tekst (en vice versa) als de Amsterdamse meester. Verder heeft Sweelinck zijn vocale werk overduidelijk geschreven voor kleine, in Amsterdamse salons passende muziekgezelschappen, die toen ook al camerata genoemd werden. Camerata Oude Kerk legt het werk van Sweelinck, om de verschillen te ervaren en te accentueren, naast dat van voorgangers en tijdgenoten uit gans Europa, waaronder Orlando di Lasso (NL/IT), Francesco Guerrero en Tomas Luis de Victoria (SP) en Philippe de Verdelot (FR).

za. 23 nov. TOONKUNST GOUDA | Stabat Mater van Antonin Dvo?ák
20u00  Het tweede concert van Toonkunst Gouda onder leiding van dirigent Leo Rijkaart. Uitgevoerd zal worden: het grootse Stabat Mater opus 58 van de Tsjechische componist Antonin Dvo?ák, voor koor, orkest en solisten. Dit aangrijpende koorwerk wordt begeleid door het Holland Symfonie Orkest. Tickets € 25,- en € 15,- voor jongeren, inclusief programmaboekje en koffie. Kaarten te bestellen via: www.toonkunstgouda.nl.

18, 19 en 20 dec. BLACK GOSPEL NIGHT(S)
Swingend Black Gospel kerstconcert in de St. Jan. Gouda krijgt wederom kleur in de donkere dagen voor kerstmis. In een winterse setting houdt Eigenwijze Evenementen voor een zesde jaar een wervelend Black Gospel Concert in de prachtige entourage van de St. Jan. Na het succes van de afgelopen jaren belooft deze muzikale happening dit jaar wellicht het grootste muzikale spektakel tot op heden. Een sfeervolle belevenis met muzikale topacts, op een locatie waar saamhorigheid, muziek en Kerst samenkomen. Editie 2019, met G-roots, Steffen Morrison, Dwight Dissels, Joy Wielkens & Abigail Martina. Op woensdag 18 december, donderdag 19 en vrijdag 20 december maakt de Sint-Jan zich op voor een 6e editie van Black Gospel Night(s) in Gouda. Deze stijlvolle avonden zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de jaarlijkse hoogtepunten in de Sint-Jan. Na het overweldigende succes van afgelopen jaar belooft het ook dit jaar een wervelende reeks avonden met real Americain Black Gospel. Het uit 15 personen tellende Black Gospel koor G-Roots ondersteund door live spelende muzikanten garandeert een avond waarbij niemand stil zal blijven zitten in de kerkbanken. Voorafgaand kunt u genieten van een Black Gospel Menu bij Restaurant De Zalm en na afloop overnachten bij Best Western Hotel Gouda, kortom écht Gouda beleven. Concerttickets € 29,00 incl. een consumptie warme dranken. Tickets te bestellen via: www.blackgospelnight.nl/shows. En via de Primera vestigingen in Gouda, Waddinxveen en Bodegraven.

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

SHOWROOM COX PIANOSERVICE
wo. 27 nov., 20u00

JAZZCONCERT STUDENTEN KONINKLIJK CONSERVATORIUM

Na de frisse start van begin oktober ditmaal een jazzconcert in het 17de seizoen van de succesvolle concertserie: 'Laat u verrassen door aanstaande professionals'. Al 17 jaar organiseert Cox Pianoservice concerten in haar showroom en biedt daarmee een springplank voor jonge, veelbelovende studenten van het Koninklijk Conservatorium. Zij spelen de sterren van de hemel en het is fantastisch om te bedenken dat vele musici die bij Rik Cox hebben opgetreden inmiddels zijn doorgebroken en een indrukwekkende carrière hebben opgebouwd. Laat je verrassen door aanstaande professionals! Studenten van het Koninklijk Conservatorium spelen ter voorbereiding van hun (master) examen de sterren van de hemel! In de fraaie showroom met de prachtige Rönisch vleugel komt het allemaal goed tot zijn recht. Aanvang 20u00, zaal open vanaf 19u30. Entree:  13 euro (Ideal betaling);  15 euro aan de zaal.  Volop gratis parkeergelegenheid. Voor meer informatie en reserveren van plaatsen: www.coxpiano.nl/category/concerten tel. 0182-524528 info@coxpiano.nl. Reserveer vooral snel, want vol = vol!

Cox Pianoservice is bezig met het 16de seizoen van de succesvolle concertserie: 'Laat u verrassen door aanstaande professionals'. Studenten van het Koninklijk Conservatorium spelen ter voorbereiding van hun (master) examen de sterren van de hemel! In de fraaie showroom met de prachtige Rönisch vleugel komt het allemaal goed tot zijn recht.

Locatie: COX PIANOSERVICE, Meridiaan 25/47, tel.0182-524528. Voor meer informatie zie www.coxpiano.nl/nieuws.html.

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.