SINT JANSKERK
Maand januari 2023

Concerten en diensten

 

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2023 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2023

 

Zaterdagmiddagconcert

1 april, 16:00 uur

James Oesi, contrabas

Bach is en blijft onweerstaanbaar, of je hem nu speelt op historische of moderne instrumenten. De Zuid-Afrikaanse James Oesi ontdekt nieuwe dieptes in Bachs monumentale Cellosuites op zijn contrabas. Kraakverse muziek van Calliope Tsoupaki vormt een verrassend trait-d’union.

Programma

Calliope Tsoupaki – Fantasia 2

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) – Cello suite no. 4 in E flat major, BWV 1010
(transcribed for double bass solo in D major)

Calliope Tsoupaki – Fantasia 1

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) – Cello suite no. 2 in d minor, BWV 1008
(transcribed for double bass solo in d minor)

Foto © Stamatis Xanthoulis

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis.

 


 

vr. 7 april Matthäus Passion op Goede Vrijdag in koor Goudse Sint-Jan

Door • ZoGouds.nl • zondag 26 maart 2023 om 11:31

In 2023 klinkt voor het eerst de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in het koor van de Goudse Sint-Jan. En wel in een hoogwaardige uitvoering onder leiding van dirigent Gerben Budding. Barokorkest Cappella Maria Barbara, Collegium Sint-Jan en een solistenteam van het hoogste niveau onder leiding van dirigent Gerben Budding staan garant voor een hoogwaardige uitvoering in de mooiste ambiance die maar denkbaar is. Omgeven door de Goudse Glazen kun je genieten van Bachs grote Passie.

Ideale omgeving

Dirigent Gerben Budding over de uitvoering: ‘Het koorgedeelte van de Goudse Sint-Jan is zowel visueel als klankmatig een ideale omgeving voor een uitvoering van Bachs meesterwerk. Het is mogelijk om, net zoals destijds in de Thomaskirche te Leipzig, een ruimtelijke opstelling te maken, waarbij de soprano in ripieno-partij klinkt vanaf de kant van het koorhek, terwijl de rest van het ensemble op het hoogkoor staat.’

Met medewerking van

Koor Collegium Sint-Jan

Orkest Cappella Maria Barbara
Soprano in ripieno Kampen Boys Choir
Bernard Loonen, Evangelist
Bram Trouwborst, Christus
Sopraan
 Nanette Mans
Alt Anne-Marieke Evers
Tenor Falco van Loon
Bas Bas van Kuilenburg
Gerben Budding, dirigent

De uitvoering op vrijdag 7 april begint om 11u30. Tussen deel een en twee is een Lunchpauze. Kaarten zijn te bestellen via: http://tickets.sintjan.com/matthauspassion

 

TOEGANG

Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Meer informatie & kaartverkoop: www.sintjan.com

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

CULTUURHUIS GARENSPINNERIJ

Agenda Cultuurhuis Garenspinnerij

 

Je hoeft je in Gouda nooit te vervelen want in jouw culturele huiskamer is altijd wel wat te doen. In de maand april heeft Cultuurhuis Garenspinnerij bijvoorbeeld het volgende al op de agenda staan:

Zie ook Home - Cultuurhuis Garenspinnerij

DE THEATERBAKKERHEIJ

Agenda De Theaterbakkerheij

Coopertest

Coopertest | Jazzfunk!

Categorie: FunkJazz

Datum: Vrijdag 31 maart

Aanvang: 20:30 uur | Zaal open 20:00 uur

Entree: €12,50 (+€1,50 servicekosten)


De Coopertest en Gouda hebben een geschiedenis die teruggaat tot de jaren negentig. Muziekliefhebbers in de wijde omgeving van Gouda likten indertijd hun vingers af bij de muziek van het Amsterdamse gezelschap Coopertest, dat een opwindende mix maakt van grotendeels instrumentale jazz, funk, pop en rock. Hun debuut kreeg veel airplay, en ook de opvolger, live opgenomen in het Vondelpark, knalde letterlijk de speakers uit. Optredens in The Groove, So What en twee avonden op het Randstad Jazzfestival: Gouda sloot de band snel in het hart.

De statuur van de Coopertest liegt er dan ook niet om. De muzikanten verdienden hun sporen onder andere bij Lois Lane, Candy Dulfers Funky Stuff, Doe Maar, Magnificent Seven, Het Goede doel, Kaz Lux en The Frog. Alle bandleden zijn daarnaast veelgevraagde sessiemuzikanten met een volle agenda. Halverwege de jaren negentig kon het vele tourwerk van de bandleden niet meer gecombineerd worden met het spelen in de Coopertest en wachtte de ijskast voor alle mooie plannen en dito muziek.
En incidenteel kruipt het bloed tóch waar het niet gaan kan. Het reünieconcert in 2017 (zie link) in De Melkweg, met een gastoptreden van zanger Rickey DeVito, was een dermate groot succes dat de fans van het eerste uur én een nieuwe schare belangstellenden bleven vragen om méér.

En dat méér, dat mag elke muziekliefhebber komen halen in de TheaterBakkerHeij. Een optreden waar veel Gouwenaars reikhalzend naar uitkijken: het enige concert van de Coopertest in de Randstad! Verwacht Inventieve melodieën, virtuositeit, uitbundig spelplezier, zeldzaam groovende composities en verrassende arrangementen. De band komt in de oorspronkelijke bezetting bewijzen dat de lol in het samen muziek maken nog altijd aanwezig is.

Coopertest is:
Jan Kooper – saxofoon
Ton Snijders – toetsen
Dionys Breukers – toetsen
Frank Stehle – gitaar
Wilbrand Meischke – basgitaar
Danny Sahupala – drums

Een voorproefje luister je hier!

Laatste kaarten

 

Verhalen aan Zee

Verhalen Aan Zee | Stedelijk Harmonie Caecilia

Categorie: Orkest

Datum: Zaterdag 1 april

Aanvang: 20:00 uur | Zaal open 19:30 uur

Entree: €10,-


Stedelijk Harmonie Caecilia presenteert ‘Verhalen Aan Zee’. Over liefde, verdriet, afzien en strijd, over nieuwe werelden en stoere verhalen. Je bent van harte welkom om te genieten van zeewaardige muziek! Ga met ons mee op avontuur en boek een cruise op de Love Boat of een spannende reis in de onderzeeër Das Boot. Geniet van vrolijke zeemansverhalen vertolkt in aanstekelijke muziek.

Tickets zijn te koop via www.caeciliagouda.nl

Tickets bestellen

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808NG Gouda

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

Agenda Concordia

 

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

do. 6 april Historisch Café in Theater Concordia Haastrecht
Donderdag 7 april is er weer een Historisch Café in Theater Concordia Haastrecht! Iedereen is van harte welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur naar Concordia te komen. Elke eerste donderdagmiddag van de maand van 13u30 tot 16u00 organiseert de Historische Vereniging Haastrecht een Historisch Café. De vereniging wil graag de inwoners van Haastrecht in de gelegenheid stellen om kennis te maken met de vereniging en eventueel ter plaatse vragen te stellen of hun verhaal te doen. Er zullen historische boeken, documenten en/of foto’s aanwezig zijn.

vr. 7 april Popquiz in Theater Concordia
Vrijdag 7 april om 20.30 uur is er weer een Popquiz in Theater Concordia in Haastrecht.Popmuziek staat centraal in tientallen vragen! Wie wint de smakelijke en vermakelijke rondeprijzen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond? 33 teams van max. 5 deelnemers doen mee. Alleen met een groepsticket kun je meedoen! De Popquiz begint vrijdag 7 april om 20.30 uur. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

vr. 14 april Concordia’s pubquiz online
21u00
 Er staat weer een Pubquiz op het programma in Theater Concordia in Haastrecht. Samen strijden om smakelijke en vermakelijke beloningen tijdens deze supergezellige Concordia-quizavond. Het theater is gevuld met 33 teams van max 5 deelnemers (14+). Alleen met een groepsticket kun je meedoen! Trek je december/kerst/kerstvakantieoutfit aan (van foute kersttrui of kerst-onesie tot smoking of glamourous galajurk). Er is een passende prijs voor het leukst/mooist verklede team! De Pubquiz begint om 20u30. Kaarten (à € 25 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl.

 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.