SINT JANSKERK
Deze maand

Agenda Sint Janskerk

 

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2024 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

20 april, 16:00 uur

Ensemble Piacevole

Ensemble Piacevole zingt muziek voor de paastijd.

Heinrich Schütz (1585-1672)
Cantate Domino, SWV 81
Feget den alten Sauerteig aus, SWV 404

Johann Hermann Schein (1586-1630)
Laeta redit Paschae lux

Heinrich Schütz (1585-1672)
Veni sancte Spiritus, SWV 328
Ich bin ein rechter Weinstock, SWV 389
Weib, was weinest du?, SWV 443

Samuel Scheidt (1587-1654)
Bleib bei uns (Geistlicher Konzerten IV, 1640)
Christ lag in Todes Banden

Ensemble Piacevole is een professioneel ensemble, gespecialiseerd in oude vocale muziek uit de 16e en 17e eeuw, met name de Duits-Lutherse kerkmuziek. Het kerkelijk jaar is leidend voor de programmakeuze. Zo programmeert het ensemble concerten rond Paastijd, Advent en Kerst, en besteedt het aandacht aan minder bekende feest- en gedenkdagen. Incidenteel brengt Piacevole niet-religieuze muziek. De artistieke leiding is in handen van Gerben Budding.

Het ensemble bestaat uit acht ervaren en geschoolde koorzangers die zowel in ensembleverband alsook solistisch of in duetvorm optreden. Stichting Ensemble Piacevole is tevens een koepel waar een professioneel kwintet en solisten onder vallen.

Ensemble Piacevole treedt onder andere op in kamermuziekseries, zoals concerten van Stichting Kerkconcerten Delft, de concertserie van Stichting Duyschot Concerten en de zaterdagmiddagserie van de Goudse Sint-Janskerk.

Gerben Budding is hoofdorganist van de Sint-Janskerk te Gouda en stadsorganist van Gouda. Hij is vesperorganist van de Utrechtse Domkerk en dirigent van verschillende koren en ensembles. Regelmatig geeft hij lezingen, workshops en masterclasses over o.a. kerkmuziek.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechts Conservatorium, bij onder meer Reitze Smits (orgel, improvisatie), Rob Vermeulen (koordirectie), Mark Lippe en Arnoud Heerings (kerkmuziek). Hij behaalde de diploma’s Bachelor en Master of Music, alsmede het diploma Kerkmusicus I voor orgel en cantoraat. Hij volgde masterclasses en privé-lessen orgel bij o.a. Louis Robilliard (Franck), Martin Haselböck (Bach) en Thierry Escaich (improvisatie). Hij volgde een aantal malen de Kurt Thomascursus voor orkestdirectie. Hij behaalde prijzen op diverse internationale concoursen.

TOEGANG

Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Meer informatie & kaartverkoop: www.sintjan.com

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

SO WHAT

Agenda So What!

 

Ook in het 60ste seizoen van So What! staat er weer bijna elke vrijdag een toffe band of singersongwriter op het Goudse podium aan De Vest.Want voor de tofste live muziek kom je naar So What!

vr.   05 APR >>> Joe Madman & The Sidewalkers - Reünie concert - Een wervelwind van vuige rock ’n roll

So What! concertagenda (www.so-what.nl)

Kaartjes koop je op www.so-what.nl

Drie avonden per week geopend
So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

DE GOUDSE SCHOUWBURG

Agenda De Goudse Schouwburg

Het theaterseizoen is in volle gang. Zo ook in De Goudse Schouwburg. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.

Agenda De Goudse Schouwburg

vrijdag 5 april 2024 20u00
Javier Guzman: Laatste wissel
Grote Zaal Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Aldus… Javier Guzman zelf over zijn voorstelling

vrijdag 5 april 2024 20u30
Hotel Modern: De Lange Gang
Kleine Zaal Arlène Hoornweg vond in haar familiegeschiedenis de bron voor een vertelling over de kracht van moederliefde: een moeder raakt door een noodlottige gebeurtenis haar dochter kwijt en begint een wonderlijke zoektocht. Pauline Kalker verbeeldt het rouwproces dat volgde op een abortus en een aantal miskramen. Ze neemt een duik in de tijd en ontdekt hoe bittere pijn kan veranderen in dierbaar verdriet. Herman Helle maakt met beelden van zijn opgroeiende dochter een ontroerende film, Heleen Wiemer tekent animaties en Reinier van Houdt maakt muziek.

zaterdag 6 april 2024 20u00
Pink Project The Band: Pink Floyd Any Colour You Like
Grote Zaal Het publiek wil Pink Floyd horen, in optima forma, en dát is het doel van Pink Project. Al ruim een kwart eeuw weten zij de muzikale nalatenschap van Pink Floyd vlekkeloos neer te zetten in de theaters en poppodia. Na een zeer succesvolle Pink Floyd Past to Present tour gaat de band het seizoen 2023 – 2024 op tournee met een nieuwe show: Any Colour You Like “A collection of great Floyd songs”.

zaterdag 6 april 2024 20u30
Tall Tales: Fascade
Kleine Zaal Op het snijvlak van circus en fysiek theater laten ze in Facades verschillende kanten van zichzelf zien. Kunnen we onszelf zijn in de ogen van de ander? Ze slepen ons mee in hun persoonlijke levens. Met luchtacrobatiek, surrealistische choreografiee?n en persoonlijke anekdotes onderzoeken ze samen hoe e?e?n beeld totaal verschillende dingen kan betekenen.

woensdag 10 april 2024 20u00
Rayen Panday – Karma
Grote Zaal Je verdiende loon krijgen is iets wat we altijd bij een ander gebruiken, maar vrijwel nooit bij onszelf. Karma kennen we toe aan ‘het universum’ terwijl we zelf beslissen waar en wanneer het moet gebeuren. En vooral bij wie. Karma is van oorsprong echter een?principe dat verwijst naar het verrichten van daden, maar niet de gevolgen daarvan. Het betekent letterlijk ‘handeling’ en kent geen goed of kwaad… Maar goed, laten we voor nu maar even de volle focus richten op deze voorstelling.?

Zie voor het programma 2023-2024 op www.goudseschouwburg.nl

DE THEATERBAKKERIJ

Agenda De Theaterbakkerij

12 en 13 april.jpg

Legends Project | Het Cultuur Station

Categorie: MuziekZangschool

Datum: Vrijdag 12 & Zaterdag 13 april

Aanvang: 20:30 uur | Zaal open: 20:00 uur

Entree: €16,-


Het Cultuur Station Schoonhoven presenteert: Legends Project – 12 & 13 April in de Theaterbakkerij. Tijdens deze spetterende avond zingen 23 vocalisten en het Legends Project koor hits van grote pop legends als; Prince, Toto, Queen, ABBA en Madonna. Onder begeleiding van de top band “Omdat je het Waard Band”.

Kaarten (€16,00) zijn verkrijgbaar via www.hetcultuurstation.nl

Tickets bestellen

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808 NG Gouda

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.