FILMHUIS GOUDA

Moonage Daydream

Caleidoscopische docu volgt zes decennia lang popicoon en genie David Bowie. Zijn erven gaven toegang tot hun enorme archief. Regisseur Morgen verwerkte in vijf jaar tijd dat materiaal tot een genre-overstijgende muziekfilm met nooit eerder vertoonde concertbeelden maar ook met toneel, videokunst en schilderijen. We zien de vele transformaties van deze kameleon, die zelf zijn levensverhaal toelicht, o.a. via interviewfragmenten, altijd beleefd, open en charmant. Hij filosofeert over het kunstenaarschap, vergankelijkheid en de noodzaak van verandering en zijn (steeds wisselende) kijk op de wereld en op zichzelf. Bowie's vele fans zullen sowieso enorm genieten van hun unieke artiest met zijn opstandige experimenteerdrang zonder gender-grenzen. Maar ook voor niet-fans zal dit overweldigende Bowie-portret een kleurrijke muzikale beleving zijn!
------The Guardian “Brett Morgen’s intimate montage of the uniquely influential artist celebrates his career, creativity and unfailing charm.”------VPRO Cinema “Een must voor elke Bowie-fan, maar de wervelende film is ook voor niet-ingewijden een aanrader.”------AD “David Bowie zoals hij zelden te zien was”------NRC “Een hoorn des overvloeds voor de fans” • “Regisseur Brett Morgen laat David Bowie zelf zijn levensverhaal vertellen in een collage van interviewfragmenten en ander bewaard gebleven gesproken woord.”

duur
135 min.

  • woensdag 30 november 2022, om: 20:00
  • maandag 5 december 2022, om: 20:00

Close

Dit ontwapenende portret van de pure vriendschap tussen de 12-jarigen Léo en Rémi won alom prijzen, ook in Cannes. De vanzelfsprekende band tussen de jongens uit zich in een warme onderlinge geborgenheid. Eenmaal op de middelbare school doet vanuit het niks een soort schaamte zijn intrede, ongewenst maar onontkoombaar. Machteloos beleven de twee hoe dit hun emoties de vrijheid neemt en aan hun vriendschap knaagt. Met deze zeer persoonlijke, aangrijpende film vol wonderschone beelden, breekt Lukas Dhont (GIRL) een lans voor kwetsbaarheid en overgave in onze wereld van gepantserde mannelijkheid.
------ de Volkskrant “Een puntgave film over het onuitgesproken gebied tussen de zielsverwantschap, intimiteit, liefde en vriendschap tussen twee jongens.” -- “Toonbeeld van filmen op het hoogste niveau” ------NRC “Belgische talent Lukas Dhont richt zijn camera op een jeugdvriendschap tussen twee prepubers, als alles nog zacht, kwetsbaar en vergankelijk als katoenpluis is.”------VPRO Cinema “Mooi verteld en uitstekend gespeeld”------De Morgen “Lukas Dhont is een filmmaker met een speciale gave.”

cast
A?milie Dequenne, Eden Dambrine, Gustav De Waele

duur
105 min.

  • woensdag 30 november 2022, om: 14:30
  • vrijdag 2 december 2022, om: 16:00
  • woensdag 7 december 2022, om: 20:00
  • zaterdag 10 december 2022, om: 16:30
  • dinsdag 13 december 2022, om: 20:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.