Kinderboerderij Goudse Hofsteden
zaterdag 25 en zondag 26 mei, van 11u00-17u00

Goudse Hofstedendagen, feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

Open Huis

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 25 en zondag 26 mei voor de 45-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

hofstedendagen Gouda.JPG

Oude boerderijen

Tijdens het bezoek aan dit bruisende weekend kan iedereen kennismaken met de diversiteit en vele uiteenlopende facetten van één van de weinige veenlinten in een stad: een prachtige landelijke weg met oude boerderijen naar het centrum van de stad.

Op veel erven zijn er een tal van activiteiten, voor jong tot ouder. Er zijn onder meer optredens van verschillende muziekgroepen, ambachten als kaarsen maken en houtdraaien en graveren, demonstraties met pony’s, informatie over natuur en groen, creatief plein, kraampjes met verkoopprodukten.

Vitamine-fiets

De Vitamine-fiets is aanwezig met (vergeten) groentes, fototentoonstellingen en meer. Ook voor kinderen zijn vele activiteiten als spelletjes, ponyritjes, springkussens, stormbaan, varen met bootjes, schminken, abseilen en speurtochten. De boekfiets zal leuke en spannende verhalen voorlezen. Voor een hapje en een drankje is er ruim voldoende aanbod, van poffertjes tot patatjes, van broodjes worst tot ijsjes, er is van alles te verkrijgen.

schminken kindje leeuw.jpg

Opening

De opening zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 11u00 bij de kinderboerderij die dit jaar 50 jaar bestaat. De openingshandeling zal uitgevoerd worden door kinderburgemeester Pheline  en de kinderwethouders Noor, Julia, Noah en Jasmijn. 

Voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten, muzikale optredens en de deelnemende organisaties: www.goudsehofstedendagen.nl.

CULTUURHUIS GARENSPINNERIJ

Agenda Cultuurhuis Garenspinnerij

 

Je hoeft je in Gouda nooit te vervelen want in jouw culturele huiskamer is altijd wel wat te doen.

In de maand januari heeft Cultuurhuis Garenspinnerij bijvoorbeeld de volgende activiteiten op de agenda staan:

Zie ook Home - Cultuurhuis Garenspinnerij

VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA

Breed programma Volksuniversiteit Gouda

De Volksuniversiteit Gouda staat erom bekend om tegen zo laag mogelijke kosten een afwisselend en breed programma aan cursussen, workshops en lezingen aan te bieden.

Het aanbod vind u terug in 6 categorieën, te weten: Talen, Hobby & Vrije tijd, Lifestyle, Mens & Maatschappij, Kunst en Cultuur, Computer & Fotografie en Culinair. Vanaf eind september starten we met een groot aantal nieuwe cursussen, workshops en lezingen.

Het nieuwe cursusjaar start zoals u dat van ons gewend bent, met klassikale bijeenkomsten. Uiteraard gelden hiervoor de richtlijnen van de overheid en het RIVM. 

Vanaf september worden de lessen gegeven bij de CGS De Goudse Waarden aan de Kanaalstraat 31 en bij Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1.

Wat is er leuker dan nu al te kijken naar een cursus die binnenkort bij de Volksuniversiteit Gouda van start gaat?

Net als vorig jaar bieden wij naast avondcursussen en cursussen overdag ook een aantal cursussen op de zaterdagochtend aan. Het aanbod blijft ook dit jaar weer scherp geprijsd omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk belangstellenden toegang hebben tot ons aanbod.

Kijkt u eens in de nieuwe brochure, er is vast iets voor u bij. U kunt zich natuurlijk nu al inschrijven!

Voor alle cursussen, workshops en lezingen, kijk op www.vugouda.nl waar u zich ook kunt aanmelden voor de nieuwsbrief.

NIEUWE LOCATIE: KANAALSTRAAT 31  - NIEUWE LOCATIE: KANAALSTRAAT 31

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

Groeiende belangstelling voor cursussen Volksuniversiteit

Bij de Volksuniversiteit Gouda starten de komende maanden meer dan 40 verschillende cursussen, over de meest uiteenlopende onderwerpen. De belangstelling voor de cursussen van de Volksuniversiteit is weer groot dit jaar, zelfs iets hoger dan voor de Corona periode.  

Uiteenlopende cursussen

Veel mensen kennen de Volksuniversiteit Gouda van de taalcursussen. Ga je deze zomer op reis? Binnenkort starten weer diverse wat kortere – Op Reis – taalcursussen.

Maar er starten ook andere cursussen over de meest uiteenlopende onderwerpen, bijv. Tai Chi, Persoonlijke Ontwikkeling en Communicatie en Stylingadvies voor de 50+ vrouw.

Caravaggio

Voor de tuinliefhebbers zijn er cursussen Beplantingsplan en Oude Tuinen. Voor de liefhebbers van kunst zijn er een lezingen over de Italiaanse meesterschilder Caravaggio en over de Romaanse Kunst in Italië en Frankrijk.

Ook aan de kookliefhebbers is gedacht, zo zijn er lesavonden over onder meer de Mexicaanse de Scandinavische keuken en over Poké bowls maken. Voor foto en videofilmliefhebbers zijn er ook cursussen om hun vaardigheden te vergroten

Meer informatie over al deze cursussen en meer is te lezen op de website: www.volksuniversiteitgouda.nl/

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.