Rayer HealthCenter Gouda

Blijf bewegen bij Rayer Healthcare

We horen, zien en lezen het maar al te vaak: het is belangrijk om te bewegen. Dat geldt zeker voor ouderen. De meeste ouderen krijgen last van de spieren en gewrichten. Voor deze doelgroep is het dus extra belangrijk om in beweging te blijven. Rayer Healthcare biedt daartoe voor verschillende doelgroepen uiteenlopende mogelijkheden.

Gym en fitness voor ouderen is goed voor de bloeddoorstroming en de lenigheid. Ook de spieren en gewrichten worden soepeler door te bewegen. Met eenvoudige stap- en spier verstevigende oefeningen of spelvormen houdt men de spieren en gewrichten in conditie.

Bekijk de trailer

Senioren-fitness wordt op muziek gedaan, aangepast aan de leeftijd van de doelgroep. Vaak wordt er ook tijdens de opwarming gebruik gemaakt van aerobic om de spieren op te warmen. Dit zijn eenvoudige stapcombinaties op muziek.

Spier verstevigende oefeningen komen vooral aan bod in lessen seniorengymnastiek. De deelnemers voeren oefeningen uit die ervoor zorgen dat de spieren op latere leeftijd niet afzwakken, maar goed blijven functioneren bij het uitoefenen van dagelijkse handelingen.

Wanneer er mensen met beperkingen zijn in de groep, werken deze personen op hun eigen niveau. Voor vele senioren is het motiverend dat ze in groep kunnen bewegen. Vooral het sociale aspect speelt hier een enorme rol.

Blijf bewegen en wordt met vreugde en plezier een dagje ouder.

Geïnteresseerd? Bel of mail dan naar Rayer Healthcare Gouda of ga even langs bij het centrum.

Voor meer informatie:
Rayer HealthCenter Gouda
Ronsseweg 7 . 2803 ZA Gouda . 0182 533 159
info@rayerhealthcare.nl
www.rayerhealthcare.nl

GOUDA en REGIO

Prachtige fietsroutes in de Goudse regio

In de regio van Gouda zijn genoeg fietsroutes te vinden waarbij je je ogen uit zult kijken. De binnenstad heeft gebouwen met een prachtige architectuur om te bezichtigen, waarna je ook naar Schoonhoven kunt fietsen, de zilverstad van Nederland. Natuurliefhebbers hebben ook genoeg te zien in de omliggende polders of rond de Reeuwijkse Plassen.

De Reeuwijkse plassen en Gouda (26 km)

De route begint bij de Reeuwijkse plassen, en laat je een prachtig rondje rijden met veel natuur en door de binnenstad van Gouda. Bij de Reeuwijkse plassen zijn veel parkeerplaatsen, waardoor het een ideale plek is om een fietsroute te beginnen.

 • Het eerste stuk van de route fiets je midden door de Reeuwijkse plassen door, tot je uitkomt bij Goudse Hout.
 • Je fietst om Goudse Hout heen, maar je kunt er ook voor kiezen hier door het bos te fietsen.
 • Je fietst langs de rand van Gouda naar het zuiden, tot je op de Steinsedijk rechtsaf slaat.
 • Bij de eerstvolgende brug steek je het water over en sla je rechtsaf, tot je na een aantal kilometer bij een rotonde komt.
 • Hier steek je wederom de brug over, waarna je meteen linksaf slaat.
 • Je volgt de weg tot je aan de rechterkant een molen zien, hier steek je de weg over om via Oosthaven naar de binnenstad te fietsen.
 • Je fietst door het centrum, onder het spoor door, naar het noorden.
 • Over de Bloemendaalseweg fiets je helemaal de stad uit naar knooppunt 44, waar je rechtsaf slaat.
 • Net voor de snelweg sla je linksaf, waar je na een paar minuten fietsen onder de snelweg door kunt.
 • Je komt nu uit in Reeuwijk, en slaat in het centrum linksaf, om helemaal terug naar de Reeuwijkse plassen te fietsen.

Je volgt deze route de volgende knooppunten: 29, 49, 48, 47, 50, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 21 en 20.

Bastideroute (46 km)

Deze route is weer totaal anders dan die langs de Reeuwijkse plassen, omdat je juist door de polder fietst. Je komt ook door Schoonhoven, de stad van de zilversmeden, waar je o.a. het zilvermuseum kunt bezoeken.

 • Je begint de route in het centrum van Gouda, en fietst via Goverwelle naar Haastrecht.
 • Op de kruising bij Haastrecht sla je rechtsaf richting de Vlist.
 • Je fietst heel wat kilometers door, tot je bij een afslag komt, ter hoogte van Café De Vlist.
 • Hier ga je rechtdoor om de Bonnepas richting Schoonhoven te volgen.
 • Je komt nu door het centrum van Schoonhoven, waar je rechtdoor blijft fietsen tot je uitkomt bij de Lek.
 • Hier sla je rechtsaf om over de Hogedijk naar Ammerstol te fietsen.
 • Bij Ammerstol sla je rechtsaf, waarna je na een paar minuten fietsen linksaf slaat de Kadijksche Vliet op.
 • Je fietst vervolgens door Benedenberg, Zuidbroek, Berkenwoude en Achterhoek naar Gouderak.
 • In Gouderak steek je het water over naar Moordrecht, waarna je meteen rechtsaf slaat om langs het water terug naar Gouda te fietsen.
 • In Gouda fiets je via Korte Akkeren terug naar het centrum.

Leg deze route af met een goede fiets. Ga je de route met je partner afleggen? Bekijk dan eens een transportfiets dames of heren bij Fietsenopfietsen. Hier vind je de beste fiets voor jouw fietstocht!

Fietsen door Gouda en omgeving (36 km)

Deze route begint in het centrum van Gouda, en brengt je eerst langs verschillende bezienswaardigheden en vervolgens langs de Reeuwijkse plassen.

 • Je verlaat eerst de stad in het zuiden, waarna je om Gouda heen fietst naar Goudse Hout.
 • Hier sla je rechtsaf om via Driebruggen om de Reeuwijkse plassen heen te fietsen.
 • Daarna fiets je via Reeuwijk weer terug naar Gouda.

Je volgt deze route de volgende knooppunten: 42, 41, 11, 10, 9, 41, 12, 34, 35, 50, 37, 36, 49, 20, 21, 45, 46 en 42.

Groenhovenbad
tot en met 31 augustus

Bewegen ontmoet Cultuur in zomervakantie

SportpuntGouda heeft een aansprekend, aantrekkelijk en cultureel/sportief aanvullend programma tijdens de zomervakantie. Dit onder de noemer Bewegen ontmoet Cultuur.

Kom jij genieten van het ‘Bewegen ontmoet Cultuur’-programma? Doe mee met onder meer de bucketdrums workshop, kunstig waterpret, workshop schilderen, Fortnite Steps, Latin dans en veel meer!

Voor een aantal van deze activiteiten moet je je vooraf inschrijven en geldt een speciaal tarief en maximum aantal deelnemers.

Meer informatie is te lezen op de website www.sportpuntgouda.nl hier kun je je ook inschrijven. Bij mooi weer vinden de activiteiten plaats op het buitenterrein van het zwembad (ligweide/terras). Bij slecht weer gaan de activiteiten binnen door. Kijk snel of er een activiteit voor je bij zit!

Schilderworkshop (22 augustus - los te boeken)
Kunst kijken, maar ook kunst maken prikkelt de geest. Onder leiding van schilderdocent Ruud Verkerk van Cultuurhuis Garenspinnerij ga je aan de gang met acrylverf. Laat je inspireren door de omgeving en laat werkelijkheid, fantasie, verstand en gevoelens, techniek en uitvoering samensmelten tot een werkstuk dat je aan het einde van de workshop mee naar huis kunt nemen. Voor zowel gevorderden als beginners. Er worden twee workshops gehouden, een op donderdagochtend 8 augustus en een op donderdagavond 22 augustus. Los te boeken.

Tijd: sessie 1, do 8 augustus: 9:30 -12:00 uur / Sessie 2, do 22 augustus: 19:30 - 22:00 uur
Locatie: Groenhovenbad
Leeftijd: 18+
Kosten: € 7,50 per persoon, incl. materiaal en koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje
Inschrijven via: webshop.sportpuntgouda.nl
Maximum aantal deelnemers: 15 per sessie

Latin dans (elke donderdagavond)
De zomerse sferen komen naar het Groenhovenbad met de verschillende stijlen van Latin dans. In de stijlen Salsa, Bachata en Kizomba worden er op de donderdagavonden Latin dans workshops georganiseerd in samenwerking met dansschool Adelina’s Dancing Colours. De laatste workshopavond op donderdag 29 augustus wordt feestelijk afgesloten met (deels) vrij dansen en een smakelijke spareribs kar.

Tijd: in de zomervakantie elke donderdagavond van 20:00 – 22:00 uur.
Locatie: Groenhovenbad
Leeftijd: 16+
Kosten: € 5,- per persoon per workshop, incl. koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje. Kosten spareribs laatste avond niet inbegrepen in prijs.
Inschrijven via: webshop.sportpuntgouda.nl

Kunstig waterpret (16 augustus, voor kinderen t/m 12 jaar)
Hoe maak je kunst met water? Dat leer je tijdens de kinderworkshop ‘Kunstig Waterpret’, van docente Wemmeke Strating van Cultuurhuis Garenspinnerij. Tijdens een van de 4 sessies op vrijdagmiddag 16 augustus kunnen kinderen van 2 tot en met 12 jaar creatief aan de slag met water. Je kunt je op 16 augustus vanaf 13:30 uur in het Groenhovenbad aanmelden voor een van de sessies. Spetter jij lekker mee?

Tijd: 14:00 -16:00 (4 sessies van  30 minuten)
Locatie: Groenhovenbad
Leeftijd: 2-12 jaar
Kosten: Regulier zwembadtarief
Inschrijven: Aanmelden mogelijk vanaf 13:30 uur bij inschrijftafel in het Groenhovenbad (begeleiding verplicht bij jonge deelnemers)
Maximum aantal deelnemers: 15 per sessie

Fortnite Steps - 21 augustus
Swish, Swish Swish! Iedereen kent ‘m! De game Fortnite is vandaag de dag onwijs populair. Vooral de danspasjes die hierin voorkomen willen kinderen graag onder de knie krijgen. De workshop Fortnite Steps op woensdag 21 augustus is leuk voor jong en oud. Wil je lekker uit je dak gaan? Kom dan gezellig de workshop Fortnite Steps volgen onder leiding van SPORT•GOUDA en dansschool Adelina Dancing Colours.

Tijd: 14:00 -15:00 uur
Locatie: Groenhovenbad
Leeftijd: 4-16 jaar (en ouder)
Kosten: Regulier zwembadtarief
Inschrijven niet nodig

Flashmob + recordpoging – 28 augustus
Doe mee en misschien halen we een nieuwe record en komen we in de krant! Met een Flashmob wil SPORT•GOUDA samen met dansschool Adelina Dancing Colours  op woensdag 28 augustus het record vestigen voor een Flashmob-dansact, die zowel op het land als in het zwembad zal plaatsvinden. Gaan we ervoor?

Tijd: 14:00 -15:30 uur
Locatie: Groenhovenbad
Leeftijd: 4-16 jaar
Kosten: Regulier zwembadtarief
Inschrijven niet nodig

Eenakter toneelvoorstelling – 30 augustus
De medewerkers van SportpuntGouda trapten deze culturele zomer af met een eenakter en zullen ook weer afsluiten met een eenakter en wel op vrijdagavond 30 augustus. Toneelgroep Podium, bekend van onder andere voorstellingen voor ‘Huiskamer van de stad’,  speelt deze avond de eenakter ‘Grafstemming’. De spelers geven in een intieme setting vorm aan deze surrealistische voorstelling, geschikt voor publiek vanaf 18 jaar.

Tijd: 20:00 uur
Locatie: Groenhovenbad
Leeftijd: 18+
Kosten: € 5,- per persoon, incl. koffie of thee en goodiebag met vrijkaartje
Inschrijven niet nodig

Meer informatie is te lezen op de website www.sportpuntgouda.nl hier kun je je ook inschrijven. Bij mooi weer vinden de activiteiten plaats op het buitenterrein van het zwembad (ligweide/terras). Bij slecht weer gaan de activiteiten binnen door. Kijk snel of er een activiteit voor je bij zit!

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.