GOUDA
van 25 december 2023 tot en met 7 januari 2024

Kom in beweging met SPORT•GOUDA deze kerstvakantie!

Het is weer zover! De ‘mooiste tijd’ van het jaar is aangebroken. Overal zien we versierde kerstbomen, de lichtjes staan aan én het is bijna kerstvakantie. Tijdens de kerstvakantie hoeft de Gouwenaar gelukkig niet stil te zitten! Van 25 december 2023 t/m 7 januari 2024 heeft SPORT•GOUDA weer een leuk en divers sport- en beweegprogramma opgezet. Er worden verschillende activiteiten aangeboden, voor verschillende leeftijdscategorieën. Lees hieronder snel verder voor het volledige programma.

Team SPORT•GOUDA wenst iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en sportief 2024!

sportpuntgouda merry christmas.jpg

SPORT•GOUDA biedt weer leuke sport- en beweegactiviteiten aan in winterse sferen tijdens de kerstvakantie.

Obstacle Waterrun in het Groenhovenbad

In het Groenhovenbad is het deze vakantie lastig om droog te blijven! Neem jij het op tegen je vrienden en vriendinnen op de mega Obstacle Waterrun? Van 2 t/m 5 januari kun jij in het Groenhovenbad de uitdaging aangaan op de grootste waterbaan van Gouda en omstreken! Koop snel een ticket voor één van de tijdsblokken van 45 minuten op de website van SPORT•GOUDA.

Goudse Winterspelen

Houd je het liever droog deze vakantie? Kom dan meedoen aan de Goudse Winterspelen in Sportcentrum de Mammoet. Voor kinderen van 0 t/m 12 jaar wordt op 28 december het sportcentrum omgebouwd tot een sportinstuif met een winters tintje!

Winterstormbaan, sneeuwpop worstelen, sneeuwbalgevecht, eland-rodeo en nog veel meer! Voor de kinderen van 0-5 jaar is er een aparte zaal waar zij met hun ouders lekker kunnen klimmen en klauteren, en als klap op de vuurpijl op avontuur met Monkey Moves!

 *NIEUW* Van 9:00-10:00 uur is er een prikkelarm uurtje van de Goudse Winterspelen.

Dezelfde spellen, maar tijdens dit speciale uurtje minder prikkels door gedempt licht en geluid. Daarnaast wordt er bij de activiteiten met kleinere groepjes gewerkt.

Sport & Autisme

Kinderen met autisme (6 t/m 15 jaar) kunnen deze vakantie meedoen aan de activiteit Sport & Autisme in de Dick van Dijkhal. Onder leiding van vaste begeleiders kunnen zij op 27 december lekker bewegen!

12+ activiteiten

Op 28 december kunnen meiden (12 t/m 18 jaar) terecht voor Girls Only Sport 12+. Er kan onder andere bubbelvoetbal worden gespeeld, er zal een grote stormbaan aanwezig zijn en er zal gedanst worden op Just Dance. Als dat geen feestje wordt!

Alle 12+ plussers kunnen op 3 januari de strijd met elkaar aan tijdens het 5 vs 5 voetbaltoernooi. Beide activiteiten zijn gratis, vinden plaats in Sportcentrum de Mammoet en worden georganiseerd in samenwerking met gro-up buurtwerk.

Lekker zwemmen in het Groenhovenbad

In het Groenhovenbad geldt er tijdens de twee weken kerstvakantie een aangepast openingstijdenrooster. Zo kan er dagelijks recreatief gezwommen worden, en worden er leuke lessen georganiseerd zoals Watergymnastiek, Aquajoggen en Zwanger & Fit. Op woensdag 3 januari is er een nieuwjaars spelmiddag in het zwembad, met de leukste spellen voor de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Mis niets van deze winterse activiteiten! 

Kijk voor alle informatie over de kerstvakantieactiviteiten, het vakantierooster van het Groenhovenbad en voor inschrijven op www.sportpuntgouda.nl.

GOUDA en REGIO

Prachtige fietsroutes in de Goudse regio

In de regio van Gouda zijn genoeg fietsroutes te vinden waarbij je je ogen uit zult kijken. De binnenstad heeft gebouwen met een prachtige architectuur om te bezichtigen, waarna je ook naar Schoonhoven kunt fietsen, de zilverstad van Nederland. Natuurliefhebbers hebben ook genoeg te zien in de omliggende polders of rond de Reeuwijkse Plassen.

De Reeuwijkse plassen en Gouda (26 km)

De route begint bij de Reeuwijkse plassen, en laat je een prachtig rondje rijden met veel natuur en door de binnenstad van Gouda. Bij de Reeuwijkse plassen zijn veel parkeerplaatsen, waardoor het een ideale plek is om een fietsroute te beginnen.

 • Het eerste stuk van de route fiets je midden door de Reeuwijkse plassen door, tot je uitkomt bij Goudse Hout.
 • Je fietst om Goudse Hout heen, maar je kunt er ook voor kiezen hier door het bos te fietsen.
 • Je fietst langs de rand van Gouda naar het zuiden, tot je op de Steinsedijk rechtsaf slaat.
 • Bij de eerstvolgende brug steek je het water over en sla je rechtsaf, tot je na een aantal kilometer bij een rotonde komt.
 • Hier steek je wederom de brug over, waarna je meteen linksaf slaat.
 • Je volgt de weg tot je aan de rechterkant een molen zien, hier steek je de weg over om via Oosthaven naar de binnenstad te fietsen.
 • Je fietst door het centrum, onder het spoor door, naar het noorden.
 • Over de Bloemendaalseweg fiets je helemaal de stad uit naar knooppunt 44, waar je rechtsaf slaat.
 • Net voor de snelweg sla je linksaf, waar je na een paar minuten fietsen onder de snelweg door kunt.
 • Je komt nu uit in Reeuwijk, en slaat in het centrum linksaf, om helemaal terug naar de Reeuwijkse plassen te fietsen.

Je volgt deze route de volgende knooppunten: 29, 49, 48, 47, 50, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 21 en 20.

Bastideroute (46 km)

Deze route is weer totaal anders dan die langs de Reeuwijkse plassen, omdat je juist door de polder fietst. Je komt ook door Schoonhoven, de stad van de zilversmeden, waar je o.a. het zilvermuseum kunt bezoeken.

 • Je begint de route in het centrum van Gouda, en fietst via Goverwelle naar Haastrecht.
 • Op de kruising bij Haastrecht sla je rechtsaf richting de Vlist.
 • Je fietst heel wat kilometers door, tot je bij een afslag komt, ter hoogte van Café De Vlist.
 • Hier ga je rechtdoor om de Bonnepas richting Schoonhoven te volgen.
 • Je komt nu door het centrum van Schoonhoven, waar je rechtdoor blijft fietsen tot je uitkomt bij de Lek.
 • Hier sla je rechtsaf om over de Hogedijk naar Ammerstol te fietsen.
 • Bij Ammerstol sla je rechtsaf, waarna je na een paar minuten fietsen linksaf slaat de Kadijksche Vliet op.
 • Je fietst vervolgens door Benedenberg, Zuidbroek, Berkenwoude en Achterhoek naar Gouderak.
 • In Gouderak steek je het water over naar Moordrecht, waarna je meteen rechtsaf slaat om langs het water terug naar Gouda te fietsen.
 • In Gouda fiets je via Korte Akkeren terug naar het centrum.

Leg deze route af met een goede fiets. Ga je de route met je partner afleggen? Bekijk dan eens een transportfiets dames of heren bij Fietsenopfietsen. Hier vind je de beste fiets voor jouw fietstocht!

Fietsen door Gouda en omgeving (36 km)

Deze route begint in het centrum van Gouda, en brengt je eerst langs verschillende bezienswaardigheden en vervolgens langs de Reeuwijkse plassen.

 • Je verlaat eerst de stad in het zuiden, waarna je om Gouda heen fietst naar Goudse Hout.
 • Hier sla je rechtsaf om via Driebruggen om de Reeuwijkse plassen heen te fietsen.
 • Daarna fiets je via Reeuwijk weer terug naar Gouda.

Je volgt deze route de volgende knooppunten: 42, 41, 11, 10, 9, 41, 12, 34, 35, 50, 37, 36, 49, 20, 21, 45, 46 en 42.

Rayer HealthCenter Gouda

Blijf bewegen bij Rayer Healthcare

We horen, zien en lezen het maar al te vaak: het is belangrijk om te bewegen. Dat geldt zeker voor ouderen. De meeste ouderen krijgen last van de spieren en gewrichten. Voor deze doelgroep is het dus extra belangrijk om in beweging te blijven. Rayer Healthcare biedt daartoe voor verschillende doelgroepen uiteenlopende mogelijkheden.

Gym en fitness voor ouderen is goed voor de bloeddoorstroming en de lenigheid. Ook de spieren en gewrichten worden soepeler door te bewegen. Met eenvoudige stap- en spier verstevigende oefeningen of spelvormen houdt men de spieren en gewrichten in conditie.

Bekijk de trailer

Senioren-fitness wordt op muziek gedaan, aangepast aan de leeftijd van de doelgroep. Vaak wordt er ook tijdens de opwarming gebruik gemaakt van aerobic om de spieren op te warmen. Dit zijn eenvoudige stapcombinaties op muziek.

Spier verstevigende oefeningen komen vooral aan bod in lessen seniorengymnastiek. De deelnemers voeren oefeningen uit die ervoor zorgen dat de spieren op latere leeftijd niet afzwakken, maar goed blijven functioneren bij het uitoefenen van dagelijkse handelingen.

Wanneer er mensen met beperkingen zijn in de groep, werken deze personen op hun eigen niveau. Voor vele senioren is het motiverend dat ze in groep kunnen bewegen. Vooral het sociale aspect speelt hier een enorme rol.

Blijf bewegen en wordt met vreugde en plezier een dagje ouder.

Geïnteresseerd? Bel of mail dan naar Rayer Healthcare Gouda of ga even langs bij het centrum.

Voor meer informatie:
Rayer HealthCenter Gouda
Ronsseweg 7 . 2803 ZA Gouda . 0182 533 159
info@rayerhealthcare.nl
www.rayerhealthcare.nl

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.