SINT JANSKERK
18, 19 en 20 dec. 20u00

BLACK GOSPEL NIGHTS

Swingend Black Gospel kerstconcert in de St. Jan. Gouda krijgt wederom kleur in de donkere dagen voor kerstmis. In een winterse setting houdt Eigenwijze Evenementen voor een zesde jaar een wervelend Black Gospel Concert in de prachtige entourage van de St. Jan. Na het succes van de afgelopen jaren belooft deze muzikale happening dit jaar wellicht het grootste muzikale spektakel tot op heden. Een sfeervolle belevenis met muzikale topacts, op een locatie waar saamhorigheid, muziek en Kerst samenkomen.

Editie 2019, met G-roots, Steffen Morrison, Dwight Dissels, Joy Wielkens & Abigail Martina. Op woensdag 18 december, donderdag 19 en vrijdag 20 december maakt de Sint-Jan zich op voor een 6e editie van Black Gospel Night(s) in Gouda. Deze stijlvolle avonden zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de jaarlijkse hoogtepunten in de Sint-Jan. Na het overweldigende succes van afgelopen jaar belooft het ook dit jaar een wervelende reeks avonden met real Americain Black Gospel. Het uit 15 personen tellende Black Gospel koor G-Roots ondersteund door live spelende muzikanten garandeert een avond waarbij niemand stil zal blijven zitten in de kerkbanken.

Voorafgaand kunt u genieten van een Black Gospel Menu bij Restaurant De Zalm en na afloop overnachten bij Best Western Hotel Gouda, kortom écht Gouda beleven. Concerttickets € 29,00 incl. een consumptie warme dranken. Tickets te bestellen via: www.blackgospelnight.nl/shows. En via de Primera vestigingen in Gouda, Waddinxveen en Bodegraven.

Zie ook www.sintjan.com.

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2019 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2019

13+14 dec. WINTERFAIR GOUDA
            Wandel binnen in onze prachtige Sint-Jan en proef de sfeer van winterse gezelligheid! ‘Proeven, ruiken, kopen en doen!’ Van brocante, food, wijn, sfeerartikelen, proeverijen, workshops tot voorstellingen. Tijdens deze twee dagen geniet je van meer dan 60 stands met een groot en divers aanbod van sfeervolle, lekkere en bijzondere producten. Een deel van de Sint-Jan is omgebouwd tot een foodplein, waar je geniet van live cooking en proeft van diverse lekkernijen. Er zijn daarnaast diverse optredens en concerten en er is ruimte voor bezinning. Met de aankopen steun je bovendien de goede doelen. De openingstijden tijdens de Goudse Winterfair zijn afwijkend, tw: vr. 13 dec. van 11-22u00 (Gouda bij Kaarslicht) en za. 14 dec. van 10-16u00. Meer informatie: www.winterfairgouda.nl. Contact: winterfairgouda@gmail.com

za. 14 dec. DE MANNENKOREN VAN MARTIN MANS I Kerstconcert
20u00  Het christelijk Waddinxveens mannenkoor De Gouwestem en het christelijk Streekmannenkoor Noord-West Veluwe zingen tezamen met Vocalgroup Voice o.l.v. Martin Mans. De drie mannenkoren van Martin Mans zingen als één stem en versterken elkaar in de geweldige ruimte. Vele bekende kerstarrangementen passeren de revue. Ze brengen tevens hun eigen kerstrepertoire ten gehore. De begeleiding is in handen van de bekende organist Martin Zonnenberg en aan de vleugel zit Mark Brandwijk. Beide musici verzorgen bovendien een sprankelende kerstimprovisatie! Het is een gevarieerd programma waarin men enkele uren kan genieten van zang en instrumentale muziek in de schilderachtige ambiance van de Sint-Jan. Volwassenen € 15,-. Vrienden van de Sint-Jan € 13,50. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. Aan de kerkdeur € 15,-. Kaarten te bestellen via: www.martinmans.nl

18, 19 en 20 dec. BLACK GOSPEL NIGHT(S)
Swingend Black Gospel kerstconcert in de St. Jan. Gouda krijgt wederom kleur in de donkere dagen voor kerstmis. In een winterse setting houdt Eigenwijze Evenementen voor een zesde jaar een wervelend Black Gospel Concert in de prachtige entourage van de St. Jan. Na het succes van de afgelopen jaren belooft deze muzikale happening dit jaar wellicht het grootste muzikale spektakel tot op heden. Een sfeervolle belevenis met muzikale topacts, op een locatie waar saamhorigheid, muziek en Kerst samenkomen. Editie 2019, met G-roots, Steffen Morrison, Dwight Dissels, Joy Wielkens & Abigail Martina. Op woensdag 18 december, donderdag 19 en vrijdag 20 december maakt de Sint-Jan zich op voor een 6e editie van Black Gospel Night(s) in Gouda. Deze stijlvolle avonden zijn inmiddels uitgegroeid tot één van de jaarlijkse hoogtepunten in de Sint-Jan. Na het overweldigende succes van afgelopen jaar belooft het ook dit jaar een wervelende reeks avonden met real Americain Black Gospel. Het uit 15 personen tellende Black Gospel koor G-Roots ondersteund door live spelende muzikanten garandeert een avond waarbij niemand stil zal blijven zitten in de kerkbanken. Voorafgaand kunt u genieten van een Black Gospel Menu bij Restaurant De Zalm en na afloop overnachten bij Best Western Hotel Gouda, kortom écht Gouda beleven. Concerttickets € 29,00 incl. een consumptie warme dranken. Tickets te bestellen via: www.blackgospelnight.nl/shows. En via de Primera vestigingen in Gouda, Waddinxveen en Bodegraven.

za. 21 dec. GOUDS JONG VOCAAL | Kerstconcert
16u00  Gouds Jong Vocaal is al jarenlang een begrip in Gouda. Kinderen vanaf 6 jaar en sinds 2017 ook jongeren zingen onder leiding van Daniëlle van Laar op hoog niveau. Het koor heeft al diverse prijzen gewonnen op koorfestivals en heeft ook deelgenomen aan televisieproducties. In Gouda treedt het koor regelmatig op zoals op kaarsjesavond, haar jaarlijkse zomerconcert en het kerstconcert. Het jaarlijkse kerstconcert is het hoogtepunt van het jaar. Dit jaar worden in het eerste deel carols gezongen van onder meer Benjamin Britten, John Rutter en David Willcocks. Het tweede deel bestaat uit een sfeervol gezongen kerstspel met oud-Nederlandse kerstliederen. Een hartverwarmend muzikaal kerstconcert om echt in de kerstsfeer te komen! Tickets € 12,50 – Vrienden Sint-Jan € 10,-. Kinderen € 7,50. Kaarten te bestellen via: www.goudsjongvocaal.nl

za. 21 dec. CGK HOSANNA, KIM, MANNENKOOR JUBILATE | Kerstconcert
20u00  CGK Hosanna met Saejeong Kim, sopraan & Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate | Kerstconcert Al vele jaren organiseert het christelijk gemengd koor Hosanna kerstconcerten. In 2018 werkte Saejeong Kim voor het eerst mee met het kerstconcert. De vele enthousiaste reacties heeft Hosanna doen besluiten haar weer uit te nodigen. Het Katwijks christelijk mannenkoor Jubilate heeft ook al eerder meegewerkt en graag nodigt Hosanna hen ook in 2019 uit. De begeleiding is van Jan Jaap Nuiver (vleugel) en Gerard van der Zijden (orgel) en André Vis is de dirigent. Tickets in de voorverkoop € 12,50. Volwassenen – € 11,-. Vrienden Sint-Jan – Kinderen t/m 12 jaar gratis. Kaarten aan de deur € 15,-. Kaarten te bestellen via: www.hosannagouda.nl, via 0182-524595 of via koor@hosannagouda.nl

za. 28 dec. PIANODUO SYMBIOSIS | Invitation au voyage
16u00  Pianoduo Symbiosis neemt u mee op een muzikale reis door heel Frankrijk. Bij elk muziekstuk vertellen ze het verhaal van de componist, de compositie of misschien nog wel iets anders? Laat u verrassen door het programma, met werken van o.a. Poulenc, Bizet, Debussy, Mozart, Chopin & Fauré. Elisabeth Crommelynck (1990) en Sander Meersmans (1992) leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Zij studeerden piano bij Levente Kende en Heidi Hendrickx. In 2015 behaalden zij allebei hun diploma “master in de muziek” met grote onderscheiding. Naast het geven van concerten zijn beiden ook verbonden aan de Antwerpse Academies. Elisabeth geeft piano en piano-initiatieles in Deurne en Sander is leraar piano en ‘piano atelier’ in Borgerhout.

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.