DE GOUDSE SCHOUWBURG

De Goudse Schouwburg kiest voor flexibel kaartverkoopsysteem

Nederland komt geleidelijk uit de lockdown en daarom is bij De Goudse Schouwburg de kaartverkoop gestart voor het nieuwe theaterseizoen! Het is nog wel afwachten hoe het er vanaf september uitziet: zijn er nog 1,5 meter maatregelen van kracht, of mogen de artiesten weer een volle bak begroeten? De Goudse Schouwburg kiest dit jaar daarom voor een flexibel kaartverkoopsysteem.

In eerste instantie wordt er op 1,5 meter capaciteit verkocht en zodra er groen licht komt vanuit de overheid wordt er opgeschaald en komen er extra tickets beschikbaar. Dit jaar kan iedereen direct kaarten reserveren via de website of telefonisch. Er zal geen loting zijn. Kaarten worden ongeplaceerd verkocht en zodra definitief bekend is of bij een voorstelling wel/geen 1,5 meter maatregelen gelden, wijst de schouwburg zitplaatsen toe. De beste plaatsen gaan naar de mensen die het eerst geboekt hebben.

Het afgelopen jaar is er veel verplaatst en geannuleerd in de theaterwereld. Dankzij het flexibele verkoopsysteem wordt dit risico tot een minimum beperkt.

Het programma
De Goudse Schouwburg doet nog niet alle voorstellingen van theaterseizoen 2021-2022 in de verkoop, maar wel het programma t/m december en een aantal grote namen die begin volgend jaar te zien zijn. Hoewel er veel voorstellingen zijn doorgeplaatst uit het afgelopen seizoen, is het programma divers als vanouds. Met bekende cabaretiers zoals Roué Verveer, Sanne Wallis de Vries, Dolf Jansen en Sjaak Bral. Met een aantal meerdaagse producties, waaronder Titanic de musical en Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht van de Theateralliantie. En er staat met Liften 2 ook een landelijke première op het programma!

Alle voorstellingen die in de verkoop gaan, staan gepubliceerd op www.goudseschouwburg.nl

JEUGDTHEATERHUIS

Kom de nieuwe Theaterwereld nu gratis ‘uitproberen’

Het geheel vernieuwde Jeugdtheaterhuis is begin oktober feestelijk geopend door Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda. Iedereen van 7 tot 21 jaar kan nu (bijna) elke dag terecht in het JTH in Cultuurhuis Garenspinnerij. En: alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om de nieuwe Theaterwereld eens gratis te komen ‘uitproberen’!

Waar het Jeugdtheaterhuis ooit is begonnen, is nu een plek gebouwd waar kinderen en jongeren naar hartenlust aan de slag kunnen met alles wat theater te bieden heeft. De officiële opening voor genodigden op vrijdag 1 oktober was een groot feest. Zevenbergen en Van Vugt ontkurkten de champagneflessen en knipten gezamenlijk het grote lint door.

Daarna werden alle bezoekers in groepen rondgeleid door de nieuwe ruimtes, zoals het inspiratielokaal met Bregje Boonstraboekenkast, maar ook het theatertje, bioscoopje en de filmstudio op zolder. Docenten en oudleerlingen van het JTH voerden de voorstelling Droom van een Midzomernacht uit, en als knallende afsluiter speelde één van de productiegroepen De Rotsachtige Enge Show.

Zaterdag en zondag waren de eerste dagen dat het nieuwe Jeugdtheaterhuis ‘echt’ in gebruik was. Het startsein werd zaterdagmiddag gegeven door Kinderburgemeester van Gouda Junia, met een prachtige speech. Het hele weekend konden kinderen en jongeren meedoen aan workshops toneel, musical, filosoferen & toneelschrijven, dansen en filmpjes maken.

Cadeau: toegangskaartje voor Theaterwereld
Wil jij ook het nieuwe Jeugdtheaterhuis bezoeken? Kom langs! Alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om het nieuwe Jeugdtheaterhuis gratis te komen uitproberen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar en jongeren van 12 t/m 20 jaar (vanaf de brugklas) kunnen een kaartje voor een middag (of avond) toegang tot de nieuwe Theaterwereld reserveren met de kortingscode JTHFEEST via www.jeugdtheaterhuisgouda.nl

Wees er snel bij, want de code is geldig tot 16 oktober!

Foto's: Jeugdtheaterhuis Zuid Holland

Iedere avond het laatste nieuws in je mail? Meld je hier aan

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

Maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

vr. 14 jan. Concordia’s pubquiz online
20u15 Concordia’s Pubquiz gaat opnieuw digitaal! De deuren van Concordia zijn helaas vanwege de Corona-maatregelen tijdelijk gesloten. Maar een online Pubquiz is gelukkig altijd mogelijk. Op vrijdag 14 januari start er daarom weer een gezellige online quiz om 20u15. Meedoen kan vanuit huis, met de hele familie. Met deze Pubquiz houden we het gezellige Concordiagevoel vast. De presentatie van de 70 vragen (multiple choice en open vragen) is in de vertrouwde handen van Ron en Iris. De winnaar krijgt een bijzondere verrassing (mits in de omgeving van Haastrecht woonachtig)! Samen voor Concordia! Met deze Pubquiz zorgen we voor een gezellig avondje Concordia bij jou thuis. Een basisticket kost €10 euro per team. Je kunt eventueel ook extra steuntickets kopen! Daarmee help je ook de financiële strop veroorzaakt door het Coronavirus voor ons mooie theater te beperken. We hopen op jouw gulle bijdragen! De Pubquiz begint vrijdag 14 januari om 20.15 uur. Kaarten (à € 10 per team) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl. Wat heb je vrijdagavond nodig? Om dit mee te kunnen spelen heb je twee toestellen nodig (bijvoorbeeld telefoon en laptop) of op één device waarbij je twee schermen openzet. We streamen via Zoom en je beantwoordt de vragen via Ahaslides. Na inschrijving ontvang je op het door jouw opgegeven e-mailadres op de quizdag een mail met de inlogcodes (let op: de mail kan in jouw spam-/reclamebox terechtkomen). 

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

CULTUURHUYS DE KROON

Agenda Cultuurhuys De Kroon

Boordevol theaterprogramma in De Kroon Het lijkt wel alsof er iets ingehaald moet worden, zo vol staat het programma van Cultuurhuys De Kroon de komende weken. Het theaterprogramma is gevuld met voorstellingen variërend tussen cabaret, verschillende muzikale optredens en een film.

Zie https://www.cultuurhuysdekroon.nl/agenda/agenda-seizoen-21-22

Kaarten voor alle voorstellingen zijn te bestellen via de website www.cultuurhuysdekroon.nl, de ticketmatic app of aan de balie (op beperkte dagen) van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.