JEUGDTHEATERHUIS

Kom de nieuwe Theaterwereld nu gratis ‘uitproberen’

Het geheel vernieuwde Jeugdtheaterhuis is begin oktober feestelijk geopend door Frederik Zevenbergen, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland en Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda. Iedereen van 7 tot 21 jaar kan nu (bijna) elke dag terecht in het JTH in Cultuurhuis Garenspinnerij. En: alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om de nieuwe Theaterwereld eens gratis te komen ‘uitproberen’!

Waar het Jeugdtheaterhuis ooit is begonnen, is nu een plek gebouwd waar kinderen en jongeren naar hartenlust aan de slag kunnen met alles wat theater te bieden heeft. De officiële opening voor genodigden op vrijdag 1 oktober was een groot feest. Zevenbergen en Van Vugt ontkurkten de champagneflessen en knipten gezamenlijk het grote lint door.

Daarna werden alle bezoekers in groepen rondgeleid door de nieuwe ruimtes, zoals het inspiratielokaal met Bregje Boonstraboekenkast, maar ook het theatertje, bioscoopje en de filmstudio op zolder. Docenten en oudleerlingen van het JTH voerden de voorstelling Droom van een Midzomernacht uit, en als knallende afsluiter speelde één van de productiegroepen De Rotsachtige Enge Show.

Zaterdag en zondag waren de eerste dagen dat het nieuwe Jeugdtheaterhuis ‘echt’ in gebruik was. Het startsein werd zaterdagmiddag gegeven door Kinderburgemeester van Gouda Junia, met een prachtige speech. Het hele weekend konden kinderen en jongeren meedoen aan workshops toneel, musical, filosoferen & toneelschrijven, dansen en filmpjes maken.

Cadeau: toegangskaartje voor Theaterwereld
Wil jij ook het nieuwe Jeugdtheaterhuis bezoeken? Kom langs! Alle Goudse kinderen en jongeren zijn uitgenodigd om het nieuwe Jeugdtheaterhuis gratis te komen uitproberen. Kinderen van 7 t/m 12 jaar en jongeren van 12 t/m 20 jaar (vanaf de brugklas) kunnen een kaartje voor een middag (of avond) toegang tot de nieuwe Theaterwereld reserveren met de kortingscode JTHFEEST via www.jeugdtheaterhuisgouda.nl

Wees er snel bij, want de code is geldig tot 16 oktober!

Foto's: Jeugdtheaterhuis Zuid Holland

Iedere avond het laatste nieuws in je mail? Meld je hier aan

Kinderboerderij Goudse Hofsteden

De dieren hebben het knuffelen ook gemist

Paarden, ezels, geiten, schapen, konijnen en cavia's. Ze kunnen weer geaaid en geknuffeld worden bij de kinderboerderij. Na vijf maanden mogen ze weer de deuren openen. Bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden zijn ze blij.

Het was de afgelopen maanden heel stil op de kinderboerderij. De boerderij is er om bezoekers te vermaken en kinderen kennis te laten maken met dieren. Een ieder vindt het fijn dat dat weer kan. Als het weer mee zit dan verwachten de medewerkers van De Goudse Hofsteden dat het druk wordt.

Voor de dieren zal dat weer even wennen zijn. Niet alleen voor de medewerkers van De Goudse Hofsteden, maar ook voor de dieren was het een stuk stiller. De aandacht die ze nu weer volop krijgen vinden ze leuk. Ze hebben dat gemist. 

Ook al was er geen bezoek, stil hebben ze niet gezeten op de kinderboerderij. De dierenverzorging gaat wel door, daar hebben ze altijd de handen vol aan. Verder hebben ze wat zaken opgeknapt en het erf en de boerderij bijgehouden.

Registreren is verplicht
Wie naar de kinderboerderij gaat moet zich aan de poort registreren. Daar wordt een gezondheidscheck gedaan en moeten mensen een formulier invullen.

Iedere dag open
De kinderboerderij is iedere dag geopend tussen 10u00 en 16u30. Op maandagen openen de medewerkers het hek om 13u00, tenzij het vakantie of een feestdag is, dan is iedereen vanaf 10u00 welkom.

Regels en richtlijnen
Op het terrein houdt een ieder zich aan de regels en richtlijnen van het RIVM. Dit houdt het volgende in:

Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek dan uit en blijf thuis.

Houd altijd 1.5 meter afstand tot andere bezoekers (tenzij van hetzelfde huishouden) en medewerkers.

Was regelmatig je handen. Dit kan op meerdere plekken op het erf.

Kinderen mogen alleen naar de kinderboerderij komen onder begeleiding van een volwassene.

Om te zorgen dat iedereen genoeg afstand kan houden, hanteert de kinderboerderij een maximum aantal bezoekers. Bij het hek aan de Bloemendaalseweg plaatst De Goudse Hofsteden een stoplicht waarop te zien is hoe druk het is op het erf (groen = welkom; oranje = wil je even wachten?; rood = je kunt beter een andere keer terugkomen).

De ingang van de kinderboerderij is tijdelijk verplaatst naar het Kikkerpad. Fietsen kunnen wel op de gebruikelijke plek gestald worden. Bij de ingang vraagt de kinderboerderij iedereen zich te registreren (naam, contactgegevens, informatie over coronagerelateerde gezondheidsklachten). Iedere bezoeker (ook de kinderen) krijgt vervolgens een nummertje mee. Iedereen moet het nummertje bij de uitgang weer inleveren. Als het druk is, is het verzoek je bezoek te beperken tot 1,5 uur; zo krijgen anderen ook de kans om van de boerderij te genieten.

Op het erf volg je de aangegeven route. De binnenruimtes zijn gesloten, maar de toiletten zijn wel toegankelijk. Ook is horeca De Deel open voor afhaal.

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op, de medewerk(st)ers van kinderboederij De Goudse Hofsteden staan je graag te woord!

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.