SINT JANSKERK
Deze maand

Agenda Sint Janskerk

 

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2024 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

25 mei, 11u00 en 12u00

Canondagen 2024

Wat doet Filips II aan de tafel van Het Laatste Avondmaal? En waarom is dat dan in Goudse Sint-Jan te zien? Ga in gesprek met de conservator van de Goudse Sint-Jan en ontdek het bijzondere verhaal dat schuilgaat achter dit enorme gebrandschilderde raam dat onderdeel is van de Canon van Nederland.

Conservator Winnie Verbeek neemt je mee in het verhaal van Glas 7 en De Opstand. Dit kan om 11:00 uur en om 12:00 uur op zaterdag 25 mei.
De Sint-Jan is geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en deze activiteit is gratis toegankelijk met een entreebewijs.

Tijdens het weekend van 25 & 26 mei 2024 organiseren verschillende Canoninstellingen uit het hele land activiteiten waarbij de vensters en de sleutelstukken uit de Canon van Nederland centraal staan. Bekijk alle activiteiten

Zaterdagmiddagconcert

1 juni, 16u00

Wendy Barten, Marko van Esch, Mariken Zandvliet

Dit zaterdagmiddagconcert wordt verzorgd door Wendy Barten – fluit, piccolo, Marko van Esch – clarinet en Mariken Zandvliet – piano. Zij spelen muziek van Charles Koechlin, Amanda Harberg, Francis Poulend, Hamilton Harty, Robert Groslot en Dimitri Shostakovich.

Dit concert is vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas, VIP-kaart of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

TOEGANG

Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Vrij toegankelijk met een entreekaartje voor de kerk. Met een Museumkaart, Rotterdampas of Vriendenpas Sint-Jan is de toegang gratis. Reserveren is voor dit concert niet mogelijk.

Meer informatie & kaartverkoop: www.sintjan.com

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

SO WHAT

Agenda So What!

 

Ook in het 60ste seizoen van So What! staat er weer bijna elke vrijdag een toffe band of singersongwriter op het Goudse podium aan De Vest.Want voor de tofste live muziek kom je naar So What!

vr. 24 MEI Fata Boom + Rickey Bekstok (BE) - Explosieve electrohiphop en stuiterende technopunk

vr. 31 MEI Live Hard Bookings Presents: Man As Plague + Born Infected + I'll Get By - Metal 

vr. 07 JUNI So Hip So Hop - 4 opkomende rapsterren uit 4 verschillende landen

za. 08 JUNI SINGELTJES DISCO! 

So What! concertagenda (www.so-what.nl)

Kaartjes koop je op www.so-what.nl

Drie avonden per week geopend
So What! is drie avonden per week geopend. Op vrijdag zijn er optredens van bands, cabaretiers, theatergezelschappen of er staat een speciale DJ avond op het programma. Zaterdag is de clubavond, je kan in de achterbar gezellig aan de bar of een tafeltje bijpraten of dansen in de voorzaal op de muziek van onze huis-DJ's. Op zondag wordt het weekeinde afgesloten met een driegangenmaaltijd die door medewerkers of bezoekers wordt bereid. So What! draait volledig op vrijwilligers.

Zie voor nadere info programmering: www.so-what.nl.

DE GOUDSE SCHOUWBURG

Agenda De Goudse Schouwburg

Het theaterseizoen is in volle gang. Zo ook in De Goudse Schouwburg. Deze voorstellingen kun je de komende weken verwachten, zien en horen. De lijst is lang, er is voldoende keus.

Agenda De Goudse Schouwburg

zondag 19 mei 2024 14u30
Beuk! (4+) Kim van Zeben en Rogier in 't Hout Familievoorstelling
Locatie Kleine Zaal Tickets
Een slapstickcomedy vol achtervolgingen, vrolijke gevechten en vriendschap uit onverwachte hoek Sjef de Muis verliest zijn huis als zonder pardon zijn boom wordt omgezaagd. In paniek vlucht hij weg en vindt een schuilplaats onder een blokhut in het bos. Hier is het droog en er is zelfs eten in overvloed. 

woensdag 22 mei 2024 20u00
Pia Douwes Master Class Toneel
Locatie Grote Zaal Tickets
Maria Callas gaf in de herfst van haar carrière masterclasses aan de Juilliard School in New York. Haar stem had aan kracht ingeboet, maar de belangstelling voor de grootste operazangeres van deze eeuw was nog steeds ongekend. Masterclass is een toneelstuk van succesauteur Terrence McNally, waarin Maria Callas drie van haar operastudenten genadeloos confronteert met hun muzikale tekortkomingen.

woensdag 22 mei 2024 20u30
Andries Tunru en Hendrikx Beperkt Houdbaar Cabaret
Locatie Kleine Zaal Laatste kaarten
Twee acteurs, één muzikant, geen script. Improvisatietheater zó virtuoos dat je ’t moet zien om ’t te geloven. Geen zorgen: je hoeft zelf het podium niet op, laat dat maar aan Andries en Stefan over! Na het -drie keer op rij!- winnen van het NK Improvisatietheater en hun lovende recensies bouwden zij in korte tijd een ware cultstatus op.

donderdag 23 mei 2024 20u00
Jacob Derwig en Abke Haring Panic Room Toneel
Locatie Grote Zaal Tickets
Panic Room is een intiem, poëtisch en fysiek duet van twee mensen die opgesloten zitten in een donkere ruimte. Kennen ze elkaar of toch niet, en waarvoor zijn ze op de vlucht? De buitenwereld, de ander of zichzelf? De kelder, waar ze zich veilig wanen, dringt het verleden aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. In een race tegen de klok, proberen ze door een onontkoombaar rollenspel de uitgang te vinden in de hoop het weer licht te laten worden. Maar kan je de ander wel verlossen uit de donkerte of alleen jezelf?

zaterdag 25 mei 2024 20u00
Crazy Piano’s 25 jaar jubileumshow Muziek
Locatie Grote Zaal Laatste kaarten
25 jaar Crazy Pianos! Dat vraagt om een feestelijke jubileumshow. Daarom komen de zingende, swingende en humoristische muzikanten van Crazy Pianos naar het theater met een spetterend jubileum-meezingprogramma. Bereid je voor op een muzikale achtbaan met de allergrootste meezingers.

zaterdag 25 mei 2024 20u30
Trio Peter Beets Muziek
Locatie Kleine Zaal Tickets
Eén ding is zeker: een concert met Peter Beets is nooit saai. Beets zoekt graag de muzikale grenzen op en is hierin zowel verbindend, inspirerend als uitdagend. Zijn weergaloze passie zorgt voor een besmettelijke chemie voor zowel muzikant als luisteraar. Om op dit niveau te kunnen spelen zoekt hij zijn medespelers en repertoire met zorg uit.

zondag 26 mei 2024 20u00
Van der Laan & Woe NG Cabaret
Locatie Grote Zaal Wachtlijst
Voor deze voorstelling is het niet meer mogelijk je op de wachtlijst te plaatsen. Ook de wachtlijst is vol. Van der Laan en Woe maken furore op televisie met Even Tot Hier, maar voelen zich pas écht thuis in het theater. Daar spelen zij hun meest persoonlijke theatervoorstelling ooit.  Althans, voor Jeroen. Wat is hij voor iemand? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan en waar gaat hij naar toe? Samen met Niels gaat hij op zoek naar de antwoorden op de prangende vragen van zijn bestaan.

maandag 27 mei 2024 20u00
Seizoenspresentatie 24-25 Eigen Productie
Locatie Grote Zaal Tickets
Er spelen t/m juni nog een hoop mooie voorstellingen dit theaterseizoen, maar wij zijn ook alweer druk bezig voor seizoen 2024-2025. Het programma is rond en we hebben weer een prachtig, gevarieerd en vol programma samengesteld met (inter)nationaal gevestigde namen, nieuw talent, eigen producties en meer.

dinsdag 28 mei 2024 20u00
Rust en Vreugd (naar Hendrik Groen) Toneel
Grote Zaal Tickets 
Na de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen, verruilt de auteur het verzorgingshuis voor een volkstuin en kruipt in de huid van de 68-jarige Emma Quaadvliegh. Emma – een glansrol voor Doris Baaten – is nog maar kort weduwe als zij tijdens het opruimen een vergeten inschrijving terugvindt voor een tuinhuisje op ‘Rust en Vreugd’.

dinsdag 28 mei 2024 20u00
Express Yourself: Rappers Siggy & D1Ns Panelgesprek
Kleine Zaal Gratis
Check dit! De Goudse Schouwburg en gro-up organiseren weer Express Yourself! Het is een serie workshops en masterclasses die speciaal zijn bedacht voor jongeren zoals jij. 

woensdag 29 & donderdag 30 mei 2024 20u00
Pieter Derks Ja, leuk Cabaret
Grote Zaal Wachtlijst
Pieter Derks komt met een nieuwe voorstelling, dus dat betekent een stortvloed aan actuele grappen, over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Niemand die zo bovenop de tijdgeest zit als hij. Altijd scherp en kritisch, steeds vaker uitgesproken, maar nog steeds genuanceerd. 

vrijdag 31 mei 2024 20u00
Panama Pictures The Man Who fell from the sky Dans
Grote Zaal Tickets
Terwijl alles in het universum streeft naar chaos, probeert de mens steeds opnieuw orde aan te brengen. We willen verklaren, begrijpen. Maar de meeste ideologieën en structuren die ons ooit hielpen bij die oriëntatie, schaften we af; ze waren te beperkend om nog als richtingwijzer te dienen. Tegelijkertijd lijkt de wereld in brand te staan en overschaduwt de ene crisis de andere. Wat rest ons nu?  

Zie voor het programma 2023-2024 op www.goudseschouwburg.nl

DE THEATERBAKKERIJ

Agenda De Theaterbakkerij

Queen Vision | Queen Tribute

Categorie: Tribute

Datum: Vrijdag 17 mei

Aanvang: 20u30 | Theater open 19u30

Entree: €29,50 (+€1,50 servicekosten)


Eén van Europa’s beste tributes komt naar Gouda! De Italiaanse band QueenVision zet een fantastisch muzikaal spektakel neer waar je nog lang over zult napraten. Met voor iedereen de bekende grootste hits zoals; ‘We Will Rock You’, ‘We Are the Champions’, ‘Somebody to Love’ en ‘I Want to Break Free’. Maar ook de echte fans komen aan hun trekken met onder andere; ‘Keep Yyourself Alive’, ‘Killer Queen’, ‘Brighton Rock’, ‘Mother Love’ en ‘Need Your Loving Tonight’. Een live optreden van de QueenVision is een unieke ervaring, dat moet je gewoon zelf meemaken!

Tickets bestellen

Locatie

De Theaterbakkerheij

Gouderaksedijk 24B

2808 NG Gouda

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.