Kinderboerderij Goudse Hofsteden
zaterdag 25 en zondag 26 mei, van 11u00-17u00

Goudse Hofstedendagen, feest aan 2 kilometer Bloemendaalseweg

Open Huis

De Goudse Hofstedendagen worden op zaterdag 25 en zondag 26 mei voor de 45-ste keer gehouden. Dit feestelijke weekend is te bezoeken van 11u00-17u00 en vindt plaats langs de Bloemendaalseweg. Veel bewoners en organisaties houden open huis en bieden een kijkje in hun pand en erf en in hun bezigheden.

hofstedendagen Gouda.JPG

Oude boerderijen

Tijdens het bezoek aan dit bruisende weekend kan iedereen kennismaken met de diversiteit en vele uiteenlopende facetten van één van de weinige veenlinten in een stad: een prachtige landelijke weg met oude boerderijen naar het centrum van de stad.

Op veel erven zijn er een tal van activiteiten, voor jong tot ouder. Er zijn onder meer optredens van verschillende muziekgroepen, ambachten als kaarsen maken en houtdraaien en graveren, demonstraties met pony’s, informatie over natuur en groen, creatief plein, kraampjes met verkoopprodukten.

Vitamine-fiets

De Vitamine-fiets is aanwezig met (vergeten) groentes, fototentoonstellingen en meer. Ook voor kinderen zijn vele activiteiten als spelletjes, ponyritjes, springkussens, stormbaan, varen met bootjes, schminken, abseilen en speurtochten. De boekfiets zal leuke en spannende verhalen voorlezen. Voor een hapje en een drankje is er ruim voldoende aanbod, van poffertjes tot patatjes, van broodjes worst tot ijsjes, er is van alles te verkrijgen.

schminken kindje leeuw.jpg

Opening

De opening zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 25 mei om 11u00 bij de kinderboerderij die dit jaar 50 jaar bestaat. De openingshandeling zal uitgevoerd worden door kinderburgemeester Pheline  en de kinderwethouders Noor, Julia, Noah en Jasmijn. 

Voor meer informatie en een overzicht van de activiteiten, muzikale optredens en de deelnemende organisaties: www.goudsehofstedendagen.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.