FILMHUIS GOUDA

Mes frères, et moi

In deze tedere debuutfilm beleven we een andere, meer levenslustige kant van de kansarme banlieue. In een Zuid-Franse kuststad ontdekt de veertienjarige Nour in de zomer een vakantie-operaklasje, gerund door zangeres Sarah. Zijn drie oudere broers, die elk op eigen wijze de eindjes aan elkaar knopen, vinden dat bespottelijk. Maar Nour heeft talent en draait thuis vaak opera voor hun ernstig zieke moeder, die zij samen verzorgen. Een innemend drama met bijdehante humor rond een energieke tiener en zijn wijsneuzerige broers.
------Trouw â??â??â??â??“Elke scène overtuigt in dit ijzersterke familiedrama.”------VPRO cinema â??â??â??“Wint je hart met zijn energieke, explosieve boefjes”------De Volkskrant â??â??â??â??“Een meeslepend, rauw realistisch sprookje”------De Filmkrant“Warmbloedige, innemende film over het leven in een achterstandswijk” -- “Ook in achterstandswijken schijnt de zon.”------Het Parool“Verrassend universeel debuut”

cast
Judith Chemla, Maël, Rouin Berrandou, Dali Benssalah

duur
109 min.

  • vrijdag 7 oktober 2022, om: 20:30
  • maandag 10 oktober 2022, om: 14:30

Lingui

Donderdag 6 oktober organiseert de Amnesty-groep Gouda een voorstelling van LINGUI, een aangrijpend portret van een alleenstaande moeder met dochter in Tsjaad. Achteraf een Q&A met een van de vrijwilligers van Abortion Network Amsterdam.
.

cast
Achouackh Abakar Souleymane, Rihane Khalil Alio

duur
87 min.

  • vrijdag 7 oktober 2022, om: 15:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.