FILMHUIS GOUDA

La ragazza nella nebbia

Een onderzoek naar de verdwijning van een jong meisje zet meer dan één leven op zijn kop in deze psychologische thriller met een charismatische cast en gesitueerd in een mysterieus dal.
In een dichte mistbank rond het afgelegen alpendorpje Avechot in Zuid-Tirol, waar de tijd lijkt stil te staan en iedereen elkaar kent, raakt een auto van de weg. Daaruit strompelt de beruchte rechercheur Vogel (Toni Servillo uit LA GRANDE BELEZZA). De politie schakelt de lokale psychiater (Jean Reno) in om de gewonde onderzoeker te bevragen. Beiden kijken terug op Vogel’s turbulente verblijf in het dorp. En op zijn spraakmakende onderzoek naar de spoorloze verdwijning van de roodharige Anna Lou, dochter van streng religieuze ouders. Met de zaak in een impasse, kiest Vogel voor zijn eigen, controversiële modus operandi: hij portretteert zijn verdachte in de publieke media als een soort monster, in de hoop dat deze fouten maakt wat Vogel dan aan bewijs kan helpen. Zijn oog valt daarbij op misschien wel de meest onschuldige bewoner van het dorp, de geliefde zij het wat ondoorgrondelijke leraar Loris Martini (Alessio Boni uit LA MEGLIO GIOVENTÙ). In alle ophef die volgt verliest deze zijn eer, baan en meer. Tenminste, zo lijkt het. Wie nu precies waaraan schuldig is onthult dit knap geconstrueerde drama over het kwaad slechts met kleine stapjes, waarbij geweld buiten beeld blijft en spanning domineert. Donato Carrisi’s bestseller ‘La ragazza nella nebia’ (Het meisje in de mist) – aanvankelijk geschreven als filmscript – schreeuwde om een verfilming, die Carrisi zelf ter hand nam. Het resultaat is deze intrigerende en intelligente thriller die je tot de laatste scène op het puntje van je stoel houdt.

cast
Toni Servillo, Alessio Boni, Jean Reno

duur
127 min.

  • maandag 21 oktober 2019, om: 20:30
  • dinsdag 29 oktober 2019, om: 20:30

Kapitein Morten en de spinnenkoningin

Morten heeft het moeilijk bij zijn dominante stiefmoeder. Wat zou het toch fijn zijn als zijn vader weer terugkomt aan wal. Misschien mag hij dan mee de zee op? Want dat wil de jongen het allerliefst: net als zijn vader kapitein worden op een écht schip. Maar voorlopig moet Morten het doen met zijn zelfgebouwde zeilbootje dat hij in het aquarium laat varen.
Heel onverwacht komt Morten’s wens toch in het vizier wanneer een uitvinder het dorp bezoekt. Door een bedrijfsongeval komen er stoffen vrij die de dorpelingen laat krimpen. En er is nog een ramp gaande: door een kapotte waterleiding staat Morten’s huis blank. Het is het begin van Morten’s kapiteinschap op zijn zelfgemaakte zeilboot, waarbij hij het moet opnemen tegen duistere figuren. En dan is daar ook nog die kwalijke donutmachine! KAPITEIN MORTEN is een avontuurlijke stop-motionanimatie vol bijzondere creaties, die getuigen van een grote verbeeldingskracht.

cast
vanaf 6 jaar, nederlands gesproken

duur
79 min.

  • maandag 21 oktober 2019, om: 15:00
  • zaterdag 26 oktober 2019, om: 15:00
Gesponsord
De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.