FILMHUIS GOUDA

De acht bergen

Deze verfilming van de internationale, prijswinnende bestseller ‘Le Otto Montagne’ van Paolo Cognetto is een indrukwekkend verhaal over leven, oorsprong en vriendschap tussen twee jeugdvrienden. Voor de regie tekenden het Belgische regieduo Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen, bekend van THE BROKEN CIRCLE BREAKDOWN en DE HELAASHEID DER DINGEN.
Wanneer Bruno en Pietro elkaar leren kennen in dorpje in de Italiaanse Alpen zijn ze twaalf jaar oud. Pietro is een piekerende, onrustige stadsjongen die elk jaar in de bergen op vakantie gaat. Bruno is een nuchtere boerenjongen met de bergen in zijn bloed en het enige kind in het hele dal. De twee sluiten een vriendschap die een leven lang zal duren en waarin naast de bergen ook Pietro's meestal afwezige vader een sleutelrol speelt, ook voor de vaderloze Bruno. DE ACHT BERGEN was genomineerd voor een Gouden Palm en won in Cannes de prijs van de jury. ------NRC “Voelt als meditatieve bergwandeling” -- “Een dwarse boekverfilming, en dat spreekt voor de film van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch.” ------VPRO Cinema “Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen”------de Volkskrant “Intiem en meeslepend winterepos” -- “In meeslepende verfilming ‘De acht bergen’ kunnen de bergen zowel helen als verwoesten.”------The Guardian “Rich, beautiful and inexpressibly sad”

cast
Luca Marinelli, Allessandro Borghi, Filippo Timi

duur
147 min.

  • woensdag 8 februari 2023, om: 14:30
  • vrijdag 10 februari 2023, om: 15:00
  • dinsdag 14 februari 2023, om: 20:00
  • zondag 19 februari 2023, om: 20:00

Trois couleurs - Bleu

:: korting met jubileum-passie. :: Passe-partouts verkrijgbaar via de homepage. De TROIS COULEURS-trilogie volgt de kleuren van de Franse vlag en de thema's liberté, egalité en fraternité, met de jonge Juliette Binoche, Julie Delpy en Irène Jacob. De Poolse filmveteraan Krzysztof Kieslowski vierde met zijn films dertig jaar geleden grote successen in de filmhuizen. De trilogie is nu gerestaureerd en opnieuw te zien in Gouda. Bij elke voorstelling geeft ethiek-docent, schrijver en journalist Jielis van Baalen een ongeveer 25 minuten durende inleiding.
Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien. De film won onder meer drie Césars en de Gouden Leeuw op het Filmfestival van Venetië.

cast
Juliette Binoche, Benoit Régent, Florence Pernel

duur
94 min.

  • woensdag 8 februari 2023, om: 20:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.