SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2020 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2020

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

GOUDA

Vermaak in tijden van corona

Ed Struijlaart | Foto: Rutger van der Bent

Ed Struijlaart | Foto: Rutger van der Bent

Het is alweer een week geleden dat theaters en podia de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. Toch hoef je dit weekend thuis niet stil op de bank te zitten. Van 'social distance silent disco' tot feesten via internet. Er wordt van alles georganiseerd. Artiesten verzorgen via livestreams optredens en in Gouda gaat het 'Virus Festival' van start. We hebben een aantal initiatieven voor je op een rijtje gezet.

Gouds Virus Festival
In Gouda wordt op vrijdag wekelijks het Gouds Virus Festival gehouden. Een avond vol online entertainment. Via livestreams word je thuis getrakteerd op theater, muziek en cabaret. Afgelopen vrijdag stonden er tijdens de eerste editie vier artiesten op het virtuele podium. Om 20u00 trapte muzikant Ed Struijlaar af. Hij was eerder deze week ook al begonnen met een 'Quarantaine Session'. Verder waren er optredens van de Goudse singer-songwriter Miss Starling, zangeres Pieternel uit Amsterdam en cabaretier en ras-Hagenees Sjaak Bral. Aan de kijkers wordt gevraagd een donatie te doen.

Optreden voor bewoners verzorgingstehuis Savelberg
De Goudse singer-songwriters Pip Alblas en Marvin Kneefel hebben afgelopen donderdag speciaal voor de bewoners van verzorgingstehuis Savelberg opgetreden. Het initiatief werd genomen door het Goudse theater 'De Theaterbakkerheij'. 'Eén van de ouders van een bestuurslid woont in Savelberg. Daarom was dat de eerste keuze waar we hebben opgetreden', vertelt Pip. 'Het was heel bijzonder om te doen. Al die mensen die vanachter de ramen naar ons optreden luisterden. We hopen het nog een keer te kunnen herhalen bij andere verzorgingstehuizen.'

Virtueel feest met dj's
Onder het motto 'Als jij niet naar So What kan, dan brengen we So What naar je toe', houdt het Goudse poppodium So What zaterdag 21 maart een virtueel feest. 'Onze eigen dj’s hebben een virtueel feest op poten gezet', zegt Rosalie van der Meer van So What. 'We gaan vanaf 20u00 streamen via Twitch, een groot platform onder andere gamers.'

De Theaterbakkerheij

Programma De Theaterbakkerheij

MEI 2020

za. 23 mei ABBA Tribute
Aanvang: 20u30. Entree: €18,50. ‘Mamma Mia! Here we go again!’ Na twee uitverkochte shows in juli 2019 keert de beste ABBA tributeband van Nederland terug naar De Theaterbakkerheij. Dans en zing mee met bekende hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’ en ‘Mamma Mia’ tijdens deze fantastische show!

JUNI 2020

za. 6 juni Eagles Legacy Tribute
Aanvang: 21u00. Entree: €18,50. Eagles Legacy is dé Nederlandse tribute die de unieke sound van de Eagles perfect authentiek brengt. Vanavond ga je terug naar de jaren 70 en 80, toen de Eagles hun grootste successen vierden. Wereldhits als ‘Hotel California’ en ‘New Kid In Town’ komen voorbij. Een ervaring om naar te luisteren en te kijken. Als Eagles liefhebber mag je dit niet missen!

JULI 2020

Ode aan Maarten van Roozendaal
Aanvang: 20u30. Entree: €13,50. Maarten van Roozendaal was een unieke theaterpersoonlijkheid. Zeven jaar geleden overleed hij en liet daarmee een rijkdom aan materiaal achter. Met dit materiaal gaan nu beginnende theatermakers aan de gang om uiteindelijk hun eigen versies te laten horen. Onder de bezielende leiding van de Goudse theatermaker en liedschrijver Alex van Holstein zullen onder andere Siebe Palmen (Finalist Nekka 2019), Tom Dicke (Winnaar Annie MG Schmidtprijs 2019), Jan van Piekeren (beroepsprotesteerder) en het Hedonistisch Verbond hun opwachting maken. Meer namen volgen later.

zo. 26 juli Gouds Geluk Festival 2020  
Gouds Geluk Festival keert terug op het GOUDasfalt terrein! Deze editie met méér muziek, kleinkunst, acts, food en cultuur. Meer informatie volgt snel.

Zie voor nadere informatie: www.theaterbakkerheij.nl

 

 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.