FILMHUIS GOUDA

El buen patrón

Deze smakelijke zwarte komedie oogstte maar liefst 20 nominaties bij de Goya's (de Spaanse Oscars) en verzilverde er zes, waaronder die voor Beste film, regie, script en acteur: Javier Bardem speelt dan ook weergaloos de charismatische, warme en toch erg egoïstische Blanco, directeur van een weegschalenfabriek. Als baas aast hij op de lokale prijs voor Beste Ondernemer en wil daarom juist nu alles in evenwicht krijgen: de zaak, werknemers, zijn familie en zichzelf. Zijn goedbedoelde, koortsachtige pogingen pakken echter noodlottig uit en de wanhopige Blanco werkt zich steeds dieper in de nesten.
------VPRO â??â??â??â??“Een fijn-venijnige komedie” – “Bardem is in grootse vorm als de charmante schurk Blanco.”------NRC â??â??â??â??“Javier Bardem weergaloos in satire over macht” – “In ‘El buen patrón’ bladdert de warmbloedige fabrikant Blanco stukje bij beetje af tot een reptiel.”------het Parool “Javier Bardem schittert als fabriekseigenaar Blanco, die er alles aan doet om over te komen als de ideale baas.”------de Volkskrant â??â??â??“Geweldig spel Javier Bardem” – “De angstaanjagende, langzaam opborrelende razernij en paniekaanval die Blanco voor de spiegel krijgt mag gerust een van de hoogtepunten uit Bardems carrière worden genoemd.”------Trouw “Bardem speelt met zichtbaar plezier de ‘goede baas’ in satire vol vrolijke bitterheid.”

cast
Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor

duur
120 min.

  • donderdag 7 juli 2022, om: 14:30
  • dinsdag 12 juli 2022, om: 20:00
  • zondag 17 juli 2022, om: 20:00

StudioGonz: Rocketman

De tweede muziekfilm-avond van StudioGonz@FilmhuisGouda schotelen we u graag ROCKETMAN voor, de frisse biopic over Elton John, veelgeprezen (ook door hem zelf). NB Kaartverkoop uitsluitend via StudioGonz:https://www.studiogonz.nl/agenda/2224/Rocketman
Deze energieke biopic annex rockmusical vertelt het extravagante levensverhaal van een van de meest succesvolle Engelse artiesten ooit: Elton Hercules John.ROCKETMAN focust op de eerste, turbulente helft van Eltons carrière en laat zien hoe zijn privéleven verweven is met het hobbelige pad naar muzikaal succes. Zijn leven lang smacht Elton naar de affectie die hem – toen nog ‘Reggy Dwight’ – in zijn jeugd ontzegd werd, met een kille vader (‘knuffelen is voor zwakke mensen’) en een moeder die alleen zachtaardig leek – ‘als je op mannen valt, moet je niet denken dat je liefde zult vinden’ bitst ze hem toe. Muziek is het enige dat Elton gelukkig maakt. Al snel vindt hij in tekstschrijver Bernie Taupin (Jamie Bell, BILLIE ELLIOT) een levenslange vriend, die hem niet alleen troost biedt in barre tijden maar hem ook voorziet van succesvolle teksten. Elton verovert met hun songs de popwereld, maar dat vermeende paradijs verstikt hem gaandeweg met zijn duistere kanten: drank, drugs en een entourage van onbetrouwbare en onoprechte mensen.

cast
Jamie Bell, Taron Egerton, Richard Madden

duur
121 min.

  • donderdag 7 juli 2022, om: 20:00
VOLKSUNIVERSITEIT GOUDA
Inschrijven kan nog tot en met eind september

Volksuniversiteit Gouda geeft 13 verschillende taalcursussen

De Volksuniversiteit Gouda biedt taalcursussen aan voor maar liefst 13 verschillende talen, waaronder Arabisch, Chinees, Nieuwgrieks, Pools en Portugees. Alle talen kun je op verschillende niveaus volgen. Een taal leren is niet alleen nuttig maar ook leuk! Al was het maar om tijdens de vakantie in je favoriete vakantieland contact met de lokale bevolking te leggen. Maak snel je keuze en schrijf je vandaag nog in via de website van de Volksuniversiteit Gouda.

Algemeen
Bij de cursussen moderne talen geven vakbekwame docenten wekelijks anderhalf uur les in spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en grammatica. Ook wordt aandacht besteed aan de cultuur van het land, waarvan men de taal bestudeert. Afhankelijk van jouw vooropleiding en de kennis van de door jou gekozen taal, kan op het juiste niveau worden gestart. Van jou wordt verwacht dat je voldoende gemotiveerd bent om de gekozen taal te leren en dat je bereid bent ook huiswerk te maken. Je moet erop rekenen dat er gemiddeld 2 tot 3 uur per week thuis moet worden gestudeerd. Bovendien wordt aangenomen dat je over een redelijke kennis van de Nederlandse grammatica beschikt.

Boeken 
Je dient zelf te zorgen voor het aanschaffen van boeken. Informatie omtrent titels e.d. staat bij elke cursus vermeld. De vermelde prijs is een indicatie. Je bent vrij de boeken te kopen waar het voor je het goedkoopst is.

Uitgeverij Intertaal biedt 10% korting op de aanschafprijs. Als je daarvan gebruik wilt maken volgt je de volgende stappen:
-Ga naar www.intertaal.nl
-Zoek het boek op ISBN nummer
-Geef bij de bestelling de kortingscode VUGouda2021 op

Europees Referentiekader
De Volksuniversiteit geeft bij al haar taalcursussen aan hoe het niveau zich verhoudt ten opzichte van het Europees Referentiekader. Hierdoor is het voor jou als cursist nog makkelijker om zich een oordeel te vormen over het niveau waarop een cursus kan worden gevolgd of welke cursus het beste past bij jouw kennisniveau. Dankzij deze internationale standaard weet je altijd op welk niveau je een taal volgt. Op de website van Volksuniversiteit Gouda staat bij elke cursus vermeld aan welk niveau de cursus voldoet. Op de website van het Europees Referentiekader staat een uitgebreide verklaring van de gebruikte niveau aanduidingen: www.erk.nl/

Kijk voor meer informatie op www.volksuniversiteitgouda.nl/talen 

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.