SINT JANSKERK

Concerten Stichting Goudse Sint-Jan

De Stichting Goudse Sint-Jan heeft ook voor 2020 weer mooie concertreeksen geprogrammeerd.

PODIA PROGRAMMA SINT JANSKERK 2020

vr. 27 mrt. TOONKUNST GOUDA: MATTHÄUS PASSION VAN J.S. BACH (uitgesteld in verband met Corona-besmetting)
19u30  Voor veel mensen is de lijdenstijd ondenkbaar zonder het onge­twijfeld meest geliefde werk van Bach: de Matthäus Passion. Dit oratorium vertelt en verklankt het lijdens- en stervensverhaal van Jezus, zoals de evangelist Mattheüs dat opschreef. De muziek van Bach raakt de luisteraar tot in het diepst van de ziel. Ook dit jaar voert Toonkunst Gouda dit meesterwerk uit, onder leiding van de nieuwe dirigent, Niels Kuijers. De beste musici en solisten staan garant voor een avond vol emotie en ontroering. Laat u meenemen in het lijdensverhaal door de prachtige koralen, intieme aria's en dramatische recitatieven. U bent van harte uitgenodigd om deze onvergetelijke avond met ons mee te beleven! Koor: Toonkunst Gouda, o.l.v. Niels Kuijers en Gouds Jong Vocaal. Solisten: Evangelist: Seil Kim (tenor), Christus: Mattijs van de Woerd (bas), Maria Valdmaa (sopraan), Esther Kuiper (alt), Jan-Willem Schaafsma (tenor), Frans Fiselier (bas). Begeleiding: Holland Symfonie Orkest, Ralph Rousseau (viola da gamba) en Aart Bergwerff (continuo).

KAARTVERKOOP: Via de website (waar ook betaald kan worden met de Podium Cadeaukaart), bij de boekhandels Verkaaik (Lange Tiendeweg), Smit (Korte Tiende­ weg) en The Read Shop (Winkelcentrum Bloemendaal) en in de museumwinkel van de Goudse Sint-Jan. Kaarten: €35 (jongeren tot en met 18 jaar €25) inc l. programma­boekje en pauzeconsumptie. Kaarten te bestellen via: www.toonkunstgouda.nl.

SINT-JANSKERK Achter de Kerk 16, Gouda, telefoon 0182-512684, www.sintjan.com.

TOEGANG
Voor meer info www.sintjan.com of Stichting Goudse Sint Jan, tel.: 0182-514119.

Wil jij een keer op het grote Moreau-orgel?

Wil jij een keer het grote Moreau-orgel bespelen in de Goudse Sint Janskerk? Dat kan!

Amateur-organisten zijn van harte welkom om op afspraak het Moreau-orgel te bespelen. Je wordt ontvangen door een van de leden van de muziekcommissie van de Sint-Jan, die je kort wegwijs maken op het orgel, waarna je zelf achter de speeltafel plaats kunt nemen. Desgewenst kunnen ook de andere orgels van de Sint-Jan worden bespeeld: een overzicht van de orgels en hun dispositie kun je vinden op de site van de Sint Janskerk.

De beheerder, Stichting Goudse Sint-Jan, vraagt wel een kleine vergoeding voor het bespelen van de orgels. Voor het eerste uur spelen vraagt de Stichting een vergoeding van € 38,50 en voor ieder volgend uur € 28,50. De opbrengsten worden aangewend voor het beheer en behoud van de Sint-Jan en de orgels.

Voor meer informatie en om te reserveren kan je contact opnemen met het bureau van de Stichting Goudse Sint-Jan via info@sintjan.com of 0182-512 684.

Zie ook goudsdagblad.nl

GOUDA

Vermaak in tijden van corona

Ed Struijlaart | Foto: Rutger van der Bent

Ed Struijlaart | Foto: Rutger van der Bent

Het is alweer een week geleden dat theaters en podia de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. Toch hoef je dit weekend thuis niet stil op de bank te zitten. Van 'social distance silent disco' tot feesten via internet. Er wordt van alles georganiseerd. Artiesten verzorgen via livestreams optredens en in Gouda gaat het 'Virus Festival' van start. We hebben een aantal initiatieven voor je op een rijtje gezet.

Gouds Virus Festival
In Gouda wordt op vrijdag wekelijks het Gouds Virus Festival gehouden. Een avond vol online entertainment. Via livestreams word je thuis getrakteerd op theater, muziek en cabaret. Afgelopen vrijdag stonden er tijdens de eerste editie vier artiesten op het virtuele podium. Om 20u00 trapte muzikant Ed Struijlaar af. Hij was eerder deze week ook al begonnen met een 'Quarantaine Session'. Verder waren er optredens van de Goudse singer-songwriter Miss Starling, zangeres Pieternel uit Amsterdam en cabaretier en ras-Hagenees Sjaak Bral. Aan de kijkers wordt gevraagd een donatie te doen.

Optreden voor bewoners verzorgingstehuis Savelberg
De Goudse singer-songwriters Pip Alblas en Marvin Kneefel hebben afgelopen donderdag speciaal voor de bewoners van verzorgingstehuis Savelberg opgetreden. Het initiatief werd genomen door het Goudse theater 'De Theaterbakkerheij'. 'Eén van de ouders van een bestuurslid woont in Savelberg. Daarom was dat de eerste keuze waar we hebben opgetreden', vertelt Pip. 'Het was heel bijzonder om te doen. Al die mensen die vanachter de ramen naar ons optreden luisterden. We hopen het nog een keer te kunnen herhalen bij andere verzorgingstehuizen.'

Virtueel feest met dj's
Onder het motto 'Als jij niet naar So What kan, dan brengen we So What naar je toe', houdt het Goudse poppodium So What zaterdag 21 maart een virtueel feest. 'Onze eigen dj’s hebben een virtueel feest op poten gezet', zegt Rosalie van der Meer van So What. 'We gaan vanaf 20u00 streamen via Twitch, een groot platform onder andere gamers.'

De Theaterbakkerheij

Programma De Theaterbakkerheij

MAART 2020

vr. 27 mrt. Kleintje Kunst op Vrijdag editie 6 (uitgesteld)
Aanvang: 20u00. Entree: €11,-. Tijdens Kleintje Kunst Op Vrijdag staan diverse kleinkunst acts ieder 25 minuten op één podium! Een gevarieerde, verassende avond vol muziek, cabaret, poëzie en kleinkunst! Meer informatie binnenkort op de website www.theaterbakkerheij.nl

za. 28 mrt. Delise – EP presentatie (uitgesteld)
Aanvang: nnb. Entree: €15,-. Delise maakt eigenwijze, Nederlandstalige, catchy popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Liedjes schrijven is voor haar een manier van verhalen vertellen. Na ‘Bladzijde 1’ komt op 28 maart 2020 haar nieuwe cd uit die ze graag aan jou wilt laten horen tijdens haar concert in De Theaterbakkerheij. Samen met band en gastartiest Ralph van Maanen zal ze zorgen voor een avond vol muzikale verrassingen! Laat je meenemen met haar prachtige stemgeluid en mooie, ontroerende en vrolijke liedjes.

zo. 29 mrt. Nondualiteit met Paul Smit (uitgesteld)
14u00 Entree: €17,50 Een relaxt middagje uitzoomen! Over nondualiteit, neurowetenschap en filosofie. Is de wereld zoals we die ervaren, ook echt zo? Wie ben je eigenlijk? Waarom piekeren we zoveel? Moeten we onze emoties wel zo serieus nemen? Deze middag gaan we in op Nondualiteit en ook op het proces van ontwaken. Wanneer je inziet dat alles één bewustzijn is en dat alles gaat zoals het gaat, inclusief ‘jijzelf’, kan er innerlijke rust ontstaan. Dat proces verloopt doorgaans langs een weg van verwarring, Advaita verliefdheid, een gevoel van nihilisme, de Advaita shuffle en een omgeving die toch wat anders op je gaat reageren. Ook dat gaat gelukkig, allemaal zoals het gaat. Paul Smit studeerde af op ‘De evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef tien boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Hij verstaat de kunst om complexe zaken op een begrijpelijke, humoristische en concrete wijze over te brengen.

 

APRIL 2020

za. 4 april Massada Live in Concert
Aanvang: 20u00. Entree: €21,-. De Nederlands-Molukse band ‘Massada’ werd in 1973 opgericht door zanger Johnny Manuhutu en scoorde in de jaren 70 en 80 hits als 'Latin Dance', 'Arumbai' en 'Sajang É'. Ze stonden op grote podia in binnen en buitenland (Pinkpop, Paradiso, Java Jazz Festival). Met 8 talentvolle bandleden maken ze van ieder optreden een feest. Zaterdag 4 april live te zien in De Theaterbakkerheij.

za. 18 april Theaterbakkerheij productie ‘De Muziekbakkerheij’
Aanvang: 20u30. Entree: €11,-. Wegens succes keert De Muziekbakkerheij terug! Verschillende talentvolle muzikanten, acteurs, schrijvers en kunstenaars gaan een bijzondere samenwerking aan. Ze componeren gedurende 6 weken een compleet nieuwe theatervoorstelling. Het resultaat is een multimediaal programma voor groot en klein, met songs, visuals, spel en beweging en soms een verassende samenwerking daartussen. Een van de aanraders van dit seizoen!

za. 25 april SPOOR3
Aanvang: 20u30. Entree: nnb. In oktober 2018 kwam er na 5 jaar een einde aan de band ‘Het Hollands Spoor’. Al snel stond vast dat zangers Rob en Peter, samen met toetsenist Paul wilden doorgaan met muziek maken onder de nieuwe bandnaam: ‘SPOOR3’. Verwacht (Nederlandstalige) luisterliedjes waarbij de teksten centraal staan. Vaak driestemming gezongen.

MEI 2020

zo. 3 mei Formule 1 Festival: De Grand Prix van Zandvoort
Aanvang: 12u00. Entree: €6,-. Heel Nederland is trots op Max Verstappen! Op zondag 3 mei barst de Max-gekte los  in eigen land tijdens De Grand Prix van Zandvoort! Geen kaartjes weten te bemachtigen? Kom naar het theater en kijk de race LIVE op een MEGA scherm van 8 bij 5 meter! Samen maken we er een groot Oranje feest van en juichen we Max naar de overwinning.

za. 9 mei U2 For U Tribute
Aanvang: 21u00. Entree: €18,50. Fan van U2? Tributeband U2 for U weet de nummers van deze legendarische Ierse band  feilloos na te spelen. ‘I will Follow’, ‘Sunday Bloody Sunday,’ ‘Beautiful Day’, ‘Where The Streets Have No Name’.. alle hits komen voorbij. Met een lading energie en enthousiasme kan het feest der herkenning beginnen!

za. 16 mei Songfestival Finale in De Theaterbakkerheij + Afterparty!
Aanvang: 19u30. Entree: €6,-. Na 44 jaar keert het Songfestival weer terug naar Nederland! Kom de finale van het grootste muzikale spektakel ter wereld LIVE kijken op een MEGA scherm van 8 bij 4 meter. De zaal is versierd en alles mag! Kom verkleed als een van je songfestival helden. Bij de ingang krijg je pen en papier om je eigen favorieten punten te geven. En na afloop een knallende afterparty met DJ! Douze points!

za. 23 mei ABBA Tribute
Aanvang: 20u30. Entree: €18,50. ‘Mamma Mia! Here we go again!’ Na twee uitverkochte shows in juli 2019 keert de beste ABBA tributeband van Nederland terug naar De Theaterbakkerheij. Dans en zing mee met bekende hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’ en ‘Mamma Mia’ tijdens deze fantastische show!

JUNI 2020

za. 6 juni Eagles Legacy Tribute
Aanvang: 21u00. Entree: €18,50. Eagles Legacy is dé Nederlandse tribute die de unieke sound van de Eagles perfect authentiek brengt. Vanavond ga je terug naar de jaren 70 en 80, toen de Eagles hun grootste successen vierden. Wereldhits als ‘Hotel California’ en ‘New Kid In Town’ komen voorbij. Een ervaring om naar te luisteren en te kijken. Als Eagles liefhebber mag je dit niet missen!

JULI 2020

Ode aan Maarten van Roozendaal
Aanvang: 20u30. Entree: €13,50. Maarten van Roozendaal was een unieke theaterpersoonlijkheid. Zeven jaar geleden overleed hij en liet daarmee een rijkdom aan materiaal achter. Met dit materiaal gaan nu beginnende theatermakers aan de gang om uiteindelijk hun eigen versies te laten horen. Onder de bezielende leiding van de Goudse theatermaker en liedschrijver Alex van Holstein zullen onder andere Siebe Palmen (Finalist Nekka 2019), Tom Dicke (Winnaar Annie MG Schmidtprijs 2019), Jan van Piekeren (beroepsprotesteerder) en het Hedonistisch Verbond hun opwachting maken. Meer namen volgen later.

zo. 26 juli Gouds Geluk Festival 2020  
Gouds Geluk Festival keert terug op het GOUDasfalt terrein! Deze editie met méér muziek, kleinkunst, acts, food en cultuur. Meer informatie volgt snel.

Zie voor nadere informatie: www.theaterbakkerheij.nl

 

 

SHOWROOM COX PIANOSERVICE
wo. 1 april, 20u00

CEES HIEP en MONIQUE COPPER   - ‘VANDAAR  VERTREKKEN’ 

Cees Hiep componeert speciaal voor deze avond 4 composities voor 2 vleugels en 2 pianisten. Daarnaast zullen de twee musici ook solopianowerk uitvoeren. Het is de bedoeling van de pianisten dat er een fraaie, coherente boog zal worden gecreëerd. Een boog, die door de samenstelling van het programma, voelbaar en voorstelbaar wordt. Die luisteraars aan het denken en voelen zet.  Die verbaast en verwondert. En een boog, die hopelijk persoonlijke werelden verkent en opent.

Het concert start om 20u00. De zaal is open vanaf 19u30. Volop gratis parkeergelegenheid.  Entree 18 euro (reserveren met Ideal), 20 euro aan de zaal. Voor meer informatie en reserveren van plaatsen:  www.coxpiano.nl/nieuws/concert-1-april/  

Reserveer snel, want vol = vol!

Locatie: COX PIANOSERVICE, Meridiaan 25/47, tel.0182-524528. Voor meer informatie zie www.coxpiano.nl/nieuws.html.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.