GOUDA

Vermaak in tijden van corona

Ed Struijlaart | Foto: Rutger van der Bent

Ed Struijlaart | Foto: Rutger van der Bent

Het is alweer een week geleden dat theaters en podia de deuren moesten sluiten vanwege het coronavirus. Toch hoef je dit weekend thuis niet stil op de bank te zitten. Van 'social distance silent disco' tot feesten via internet. Er wordt van alles georganiseerd. Artiesten verzorgen via livestreams optredens en in Gouda gaat het 'Virus Festival' van start. We hebben een aantal initiatieven voor je op een rijtje gezet.

Gouds Virus Festival
In Gouda wordt op vrijdag wekelijks het Gouds Virus Festival gehouden. Een avond vol online entertainment. Via livestreams word je thuis getrakteerd op theater, muziek en cabaret. Afgelopen vrijdag stonden er tijdens de eerste editie vier artiesten op het virtuele podium. Om 20u00 trapte muzikant Ed Struijlaar af. Hij was eerder deze week ook al begonnen met een 'Quarantaine Session'. Verder waren er optredens van de Goudse singer-songwriter Miss Starling, zangeres Pieternel uit Amsterdam en cabaretier en ras-Hagenees Sjaak Bral. Aan de kijkers wordt gevraagd een donatie te doen.

Optreden voor bewoners verzorgingstehuis Savelberg
De Goudse singer-songwriters Pip Alblas en Marvin Kneefel hebben afgelopen donderdag speciaal voor de bewoners van verzorgingstehuis Savelberg opgetreden. Het initiatief werd genomen door het Goudse theater 'De Theaterbakkerheij'. 'Eén van de ouders van een bestuurslid woont in Savelberg. Daarom was dat de eerste keuze waar we hebben opgetreden', vertelt Pip. 'Het was heel bijzonder om te doen. Al die mensen die vanachter de ramen naar ons optreden luisterden. We hopen het nog een keer te kunnen herhalen bij andere verzorgingstehuizen.'

Virtueel feest met dj's
Onder het motto 'Als jij niet naar So What kan, dan brengen we So What naar je toe', houdt het Goudse poppodium So What zaterdag 21 maart een virtueel feest. 'Onze eigen dj’s hebben een virtueel feest op poten gezet', zegt Rosalie van der Meer van So What. 'We gaan vanaf 20u00 streamen via Twitch, een groot platform onder andere gamers.'

De Theaterbakkerheij

Programma De Theaterbakkerheij

MAART 2020

vr. 27 mrt. Kleintje Kunst op Vrijdag editie 6 (uitgesteld)
Aanvang: 20u00. Entree: €11,-. Tijdens Kleintje Kunst Op Vrijdag staan diverse kleinkunst acts ieder 25 minuten op één podium! Een gevarieerde, verassende avond vol muziek, cabaret, poëzie en kleinkunst! Meer informatie binnenkort op de website www.theaterbakkerheij.nl

za. 28 mrt. Delise – EP presentatie (uitgesteld)
Aanvang: nnb. Entree: €15,-. Delise maakt eigenwijze, Nederlandstalige, catchy popliedjes met een vleugje singer-songwriter en folk. Liedjes schrijven is voor haar een manier van verhalen vertellen. Na ‘Bladzijde 1’ komt op 28 maart 2020 haar nieuwe cd uit die ze graag aan jou wilt laten horen tijdens haar concert in De Theaterbakkerheij. Samen met band en gastartiest Ralph van Maanen zal ze zorgen voor een avond vol muzikale verrassingen! Laat je meenemen met haar prachtige stemgeluid en mooie, ontroerende en vrolijke liedjes.

zo. 29 mrt. Nondualiteit met Paul Smit (uitgesteld)
14u00 Entree: €17,50 Een relaxt middagje uitzoomen! Over nondualiteit, neurowetenschap en filosofie. Is de wereld zoals we die ervaren, ook echt zo? Wie ben je eigenlijk? Waarom piekeren we zoveel? Moeten we onze emoties wel zo serieus nemen? Deze middag gaan we in op Nondualiteit en ook op het proces van ontwaken. Wanneer je inziet dat alles één bewustzijn is en dat alles gaat zoals het gaat, inclusief ‘jijzelf’, kan er innerlijke rust ontstaan. Dat proces verloopt doorgaans langs een weg van verwarring, Advaita verliefdheid, een gevoel van nihilisme, de Advaita shuffle en een omgeving die toch wat anders op je gaat reageren. Ook dat gaat gelukkig, allemaal zoals het gaat. Paul Smit studeerde af op ‘De evolutie van het menselijk bewustzijn’ en schreef tien boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Hij verstaat de kunst om complexe zaken op een begrijpelijke, humoristische en concrete wijze over te brengen.

 

APRIL 2020

za. 4 april Massada Live in Concert
Aanvang: 20u00. Entree: €21,-. De Nederlands-Molukse band ‘Massada’ werd in 1973 opgericht door zanger Johnny Manuhutu en scoorde in de jaren 70 en 80 hits als 'Latin Dance', 'Arumbai' en 'Sajang É'. Ze stonden op grote podia in binnen en buitenland (Pinkpop, Paradiso, Java Jazz Festival). Met 8 talentvolle bandleden maken ze van ieder optreden een feest. Zaterdag 4 april live te zien in De Theaterbakkerheij.

za. 18 april Theaterbakkerheij productie ‘De Muziekbakkerheij’
Aanvang: 20u30. Entree: €11,-. Wegens succes keert De Muziekbakkerheij terug! Verschillende talentvolle muzikanten, acteurs, schrijvers en kunstenaars gaan een bijzondere samenwerking aan. Ze componeren gedurende 6 weken een compleet nieuwe theatervoorstelling. Het resultaat is een multimediaal programma voor groot en klein, met songs, visuals, spel en beweging en soms een verassende samenwerking daartussen. Een van de aanraders van dit seizoen!

za. 25 april SPOOR3
Aanvang: 20u30. Entree: nnb. In oktober 2018 kwam er na 5 jaar een einde aan de band ‘Het Hollands Spoor’. Al snel stond vast dat zangers Rob en Peter, samen met toetsenist Paul wilden doorgaan met muziek maken onder de nieuwe bandnaam: ‘SPOOR3’. Verwacht (Nederlandstalige) luisterliedjes waarbij de teksten centraal staan. Vaak driestemming gezongen.

MEI 2020

zo. 3 mei Formule 1 Festival: De Grand Prix van Zandvoort
Aanvang: 12u00. Entree: €6,-. Heel Nederland is trots op Max Verstappen! Op zondag 3 mei barst de Max-gekte los  in eigen land tijdens De Grand Prix van Zandvoort! Geen kaartjes weten te bemachtigen? Kom naar het theater en kijk de race LIVE op een MEGA scherm van 8 bij 5 meter! Samen maken we er een groot Oranje feest van en juichen we Max naar de overwinning.

za. 9 mei U2 For U Tribute
Aanvang: 21u00. Entree: €18,50. Fan van U2? Tributeband U2 for U weet de nummers van deze legendarische Ierse band  feilloos na te spelen. ‘I will Follow’, ‘Sunday Bloody Sunday,’ ‘Beautiful Day’, ‘Where The Streets Have No Name’.. alle hits komen voorbij. Met een lading energie en enthousiasme kan het feest der herkenning beginnen!

za. 16 mei Songfestival Finale in De Theaterbakkerheij + Afterparty!
Aanvang: 19u30. Entree: €6,-. Na 44 jaar keert het Songfestival weer terug naar Nederland! Kom de finale van het grootste muzikale spektakel ter wereld LIVE kijken op een MEGA scherm van 8 bij 4 meter. De zaal is versierd en alles mag! Kom verkleed als een van je songfestival helden. Bij de ingang krijg je pen en papier om je eigen favorieten punten te geven. En na afloop een knallende afterparty met DJ! Douze points!

za. 23 mei ABBA Tribute
Aanvang: 20u30. Entree: €18,50. ‘Mamma Mia! Here we go again!’ Na twee uitverkochte shows in juli 2019 keert de beste ABBA tributeband van Nederland terug naar De Theaterbakkerheij. Dans en zing mee met bekende hits als ‘Dancing Queen’, ‘Waterloo’ en ‘Mamma Mia’ tijdens deze fantastische show!

JUNI 2020

za. 6 juni Eagles Legacy Tribute
Aanvang: 21u00. Entree: €18,50. Eagles Legacy is dé Nederlandse tribute die de unieke sound van de Eagles perfect authentiek brengt. Vanavond ga je terug naar de jaren 70 en 80, toen de Eagles hun grootste successen vierden. Wereldhits als ‘Hotel California’ en ‘New Kid In Town’ komen voorbij. Een ervaring om naar te luisteren en te kijken. Als Eagles liefhebber mag je dit niet missen!

JULI 2020

Ode aan Maarten van Roozendaal
Aanvang: 20u30. Entree: €13,50. Maarten van Roozendaal was een unieke theaterpersoonlijkheid. Zeven jaar geleden overleed hij en liet daarmee een rijkdom aan materiaal achter. Met dit materiaal gaan nu beginnende theatermakers aan de gang om uiteindelijk hun eigen versies te laten horen. Onder de bezielende leiding van de Goudse theatermaker en liedschrijver Alex van Holstein zullen onder andere Siebe Palmen (Finalist Nekka 2019), Tom Dicke (Winnaar Annie MG Schmidtprijs 2019), Jan van Piekeren (beroepsprotesteerder) en het Hedonistisch Verbond hun opwachting maken. Meer namen volgen later.

zo. 26 juli Gouds Geluk Festival 2020  
Gouds Geluk Festival keert terug op het GOUDasfalt terrein! Deze editie met méér muziek, kleinkunst, acts, food en cultuur. Meer informatie volgt snel.

Zie voor nadere informatie: www.theaterbakkerheij.nl

 

 

CULTUREEL CENTRUM CONCORDIA

maandprogramma Concordia

PROGRAMMA KOMENDE WEKEN

do. 26 mrt. 20u15 Filmavond: Green Book > 12jr, € 8,-
Deze Amerikaanse biografische roadmovie uit 2018 is gebaseerd op de vriendschap tussen de beroemde Afrikaans-Amerikaanse pianist Don Shirley en zijn chauffeur en lijfwacht Tony Lip. Samen reizen ze in de jaren 60 door de zuidelijke Verenigde Staten, waar ze meermaals geconfronteerd worden met racisme en hun tegengestelde persoonlijkheden. De titel van de film verwijst naar The Negro Motorist Green Book, een reisgids uit de periode van de Jim Crow-wetten. De gids informeerde Afrikaans-Amerikaanse reizigers over waar ze al dan niet welkom waren of gevaar liepen.

za. 28 mrt. 20u15 The Boss brothers:  The ultimate Springsteen Experience, € 19,-
Vanaf 2011 is de Bruce Springsteen Tribute The Boss Brothers uitgegroeid tot een ware publiekstrekker. Centraal staat het Amerikaanse rockicoon Bruce Springsteen. Naast zijn vele hits en veelzijdige repertoire, staat hij vooral bekend om zijn legendarische concerten vol energie, passie en emotie. The Boss Brothers geven in theaters, op festivals en in diverse horecagelegenheden Springsteen-concerten die alleen door The Boss zelf overtroffen kunnen worden. Inmiddels heeft de band een repertoire opgebouwd om ruim twee van deze marathonconcerten te geven met een verschillende setlist. Welke favoriete hit of klassieker willen je horen? Roep maar, of steek je zelfgemaakte verzoekbordje in de lucht. Jouw wens is hun uitdaging!

zo. 29 mrt. 15u00 Country Café: Change of Key, € 12,50
Mini Steelguitar-Roundup. Harm van Sleen (pedalsteel- en electrisch gitaar), Tom Ensink (pedalsteel-gitaar) en Guus Paat (Dobro & Weissenburg gitaar) gaan er, samen met Change of Key, voor zorgen dat het een onvergetelijke muzikale middag gaat worden in de sfeervolle ambiance van Grand Café Concordia, Concordiaplein 1 in Haastrecht. Want het motto van de initiator van Country Café Concordia, Change of Key is en blijft: ‘De liefde voor de muziek, de klank van het instrument en de combinatie tussen stem en snaren, is de drijfveer. De glimlach en de glans in de ogen van de toehoorder, is de voldoening’.

KAARTEN
Kaarten voor de komende voorstellingen via www.theaterconcordia.nl en op werkdagen vanaf 17u00 uur in Grand Café Concordia en aan de kassa van Concordia voor de voorstelling (indien er nog kaarten zijn). 

Theater & Grand Café Concordia
Concordiaplein 1, 2851 VV Haastrecht, 0182-502202
grandcafe@theaterconcordia.nl

Meer informatie en kaarten bestellen: www.theaterconcordia.nl.

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.