GOUDA
tot en met zomervakantie

Super Cool Kidsfeest wordt dit jaar nog leuker dan anders

Het Super Cool Kidsfeest wordt dit jaar nog leuker dan anders. Het feest duurt vanaf 21 mei tot en met 31 augustus. Alle kinderen in Gouda krijgen via hun school de Super Coole Kidskaart. Met de kaart kunnen kinderen op zoek gaan naar verschillende activiteiten in Gouda. Tijdens de persconferentie van komende vrijdag presenteren kinderburgemeester Ruben Mourik en de kinderwethouders Hannah van Hoorn, Lotta Kerkmeester, Jens Hak, Mels van Ommen en Finn Gilijamse de Super Coole Kidskaart en geven ze uitleg over enkele activiteiten die de kinderen kunnen doen.

Het Super Cool Kidsfeest
Het Super Cool Kidsfeest is het afscheidsfeestje van het kindercollege. Tijdens dit gratis feest is er van alles te doen en te beleven voor alle kinderen in Gouda en voor kinderen die Gouda bezoeken. Dit jaar doen we het nog leuker dan anders: we spreiden de activiteiten uit en vieren het vanaf 21 mei tot en mét de zomervakantie. Gedurende deze periode kunnen kinderen meer dan 50 leuke activiteiten doen op ruim 40 verschillende locaties in Gouda. Daarmee is het Super Cool Kidsfeest niet alleen het grootste, maar ook het langst durende gratis Goudse kinderfeest.

Vanwege het coronavirus kon het Super Cool Kidsfeest vorig jaar niet doorgaan. Dit jaar is het met de hulp van alle meewerkende organisaties gelukt om het feest te spreiden over meer dan 40 locaties in Gouda. Bovendien zijn de meeste locaties op elk tijdstip van de dag te bezoeken. Op elke locatie kunnen kinderen iets doen. Er zijn activiteiten voor peuters en voor oudere kinderen. En er zijn activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Wat de kinderen kunnen doen, wordt uitgelegd in filmpjes die via een QR-code op de locatie te zien zijn.

Op pad met de Super Cool Kidskaart en een smartphone
Om de filmpjes te kunnen zien is een smartphone nodig die QR-codes kan scannen. Daarnaast krijgen alle kinderen ook de Super Cool Kidskaart, waarop alle locaties duidelijk zijn aangegeven. Deze Kidskaart wordt vanaf 24 mei via de scholen en de peuterspeelzalen in Gouda uitgedeeld. De digitale versie is vanaf 21 mei beschikbaar op www.xplregouda.nl. voor de rest van Nederland. 

Prijzen te winnen
Bij enkele activiteiten kunnen kinderen ook een prijs winnen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een ‘meet&greet’ winnen met de burgemeester van Gouda, of een kaartje voor de musical Belle en het Beest. Kinderen kunnen ook een workshop winnen van Saar Huijsmans, de winnares van Heel Holland Bakt Kids.

Mede mogelijk gemaakt door
Het Super Cool Kidsfeest als afscheidsfeestje van het kindercollege was een idee van het kindercollege van 2017/2018. Het werd voor het eerst in 2018 op de Markt in Gouda gehouden. De coördinatie van het Super Cool Kidsfeest 2021 is in handen van de Brede School Gouda. Het feest wordt mogelijk gemaakt dankzij de inzet van de volgende Goudse organisaties: AV Gouda, Bibliotheek Gouda, Brede School Gouda, Brokken en Zo, Centric (xplregouda), Centrum voor Jeugd en Gezin, Centrummanager Gouda, Cinema Gouda, Cultuurhuis Garenspinnerij, Den Edel Fun to be fit, Gemeente Gouda, GoudaPot, Goudse Schouwburg, IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid),  Jodan Boys, Kinderboerderij Goudse Hofsteden, Kwadraad Maatschappelijk Werk, Museum Gouda, ODMH/Zwanebloem, SOG, Spel aan Huis, Silent Dragon Kickboksen, SPORT.GOUDA, Steunouder Gouda, Taartje-van-Saartje, Techniekpunt Gouda, Touché Sara, Velocitas en VoorleesExpress.

Kinderboerderij Goudse Hofsteden

De dieren hebben het knuffelen ook gemist

Paarden, ezels, geiten, schapen, konijnen en cavia's. Ze kunnen vanaf vandaag weer geaaid en geknuffeld worden bij de kinderboerderij. Na vijf maanden mogen ze weer de deuren openen. Bij kinderboerderij De Goudse Hofsteden zijn ze blij.

Het was de afgelopen maanden heel stil op de kinderboerderij. De boerderij is er om bezoekers te vermaken en kinderen kennis te laten maken met dieren. Een ieder vindt het fijn dat dat weer kan. Als het weer mee zit dan verwachten de medewerkers van De Goudse Hofsteden dat het druk wordt.

Voor de dieren zal dat weer even wennen zijn. Niet alleen voor de medewerkers van De Goudse Hofsteden, maar ook voor de dieren was het een stuk stiller. De aandacht die ze nu weer volop krijgen vinden ze leuk. Ze hebben dat gemist. 

Ook al was er geen bezoek, stil hebben ze niet gezeten op de kinderboerderij. De dierenverzorging gaat wel door, daar hebben ze altijd de handen vol aan. Verder hebben ze wat zaken opgeknapt en het erf en de boerderij bijgehouden.

Registreren is verplicht
Wie naar de kinderboerderij gaat moet zich aan de poort registreren. Daar wordt een gezondheidscheck gedaan en moeten mensen een formulier invullen.

Iedere dag open
Vanaf woensdag 19 mei is de kinderboerderij iedere dag geopend tussen 10u00 en 16u30. Op maandagen openen de medewerkers het hek om 13u00, tenzij het vakantie of een feestdag is, dan is iedereen vanaf 10u00 welkom.

Regels en richtlijnen
Op het terrein houdt een ieder zich aan de regels en richtlijnen van het RIVM. Dit houdt het volgende in:

Heb je een kwetsbare gezondheid of heb je last van verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging? Stel je bezoek dan uit en blijf thuis.

Houd altijd 1.5 meter afstand tot andere bezoekers (tenzij van hetzelfde huishouden) en medewerkers.

Was regelmatig je handen. Dit kan op meerdere plekken op het erf.

Kinderen mogen alleen naar de kinderboerderij komen onder begeleiding van een volwassene.

Om te zorgen dat iedereen genoeg afstand kan houden, hanteert de kinderboerderij een maximum aantal bezoekers. Bij het hek aan de Bloemendaalseweg plaatst De Goudse Hofsteden een stoplicht waarop te zien is hoe druk het is op het erf (groen = welkom; oranje = wil je even wachten?; rood = je kunt beter een andere keer terugkomen).

De ingang van de kinderboerderij is tijdelijk verplaatst naar het Kikkerpad. Fietsen kunnen wel op de gebruikelijke plek gestald worden. Bij de ingang vraagt de kinderboerderij iedereen zich te registreren (naam, contactgegevens, informatie over coronagerelateerde gezondheidsklachten). Iedere bezoeker (ook de kinderen) krijgt vervolgens een nummertje mee. Iedereen moet het nummertje bij de uitgang weer inleveren. Als het druk is, is het verzoek je bezoek te beperken tot 1,5 uur; zo krijgen anderen ook de kans om van de boerderij te genieten.

Op het erf volg je de aangegeven route. De binnenruimtes zijn gesloten, maar de toiletten zijn wel toegankelijk. Ook is horeca De Deel open voor afhaal.

Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.

Heb je vragen? Neem dan gerust even contact op, de medewerk(st)ers van kinderboederij De Goudse Hofsteden staan je graag te woord!

De Uitloper - Ontwikkeling en design door CTRS.